Merhaba arkadaşlar
Engelli görümcem (eli ayağı tutuyor yuruyebiliyor her işini yapabiliyor sofrayı toplayabiliyor mesela ineklere bakabiliyor hatta hayvanlarla alakalı herseyi o yapıyor soba için eve odun tasiyabiliyor tuvalete giriyor taharet yapmadan çıkıyor ellerini doğru dürüst yikamiyor ahırdan gelsin mesela direk eve dalar el yıkamaz). Şimdi gelelim esas konuya öncelikle belirtmeliyim ki engellilere lafım yok hepimiz bir engelli adayiyiz ayrım gayrim yok bizde bir engelli olabilirdik konu şu kaynanamlar köyde yaşıyor evleride baya bı büyük ve temizlik sıfır gidince duramıyorum temizlik yapıyorum senede iki kere gidip 10 gun kadar kalıyoruz kaynanam asla temizlik yapmaz ve heryer leş gibi kayinpederim de çok pistir çay doldurur mesela doke saça silmez sildirmez sigara içer evde külleri heryerdedir görümcem de öyle kaynanam hiçbir şekilde bişey demez kızın aklı ermiyosa söyle böyle yap demez yapabilecek durumda denileni yapıyor yani oğlumu sürekli öpmeye calisiyo elinden yanağından hiç yanından ayrılmadı köyden geleli 1 hafta oldu içim içimi yedi oradayken birden oğlumun yanına oturuyo bır koku geliyor anlatamam kaynanam hiç titiz bakmıyor 10 gün kaldık bı gün banyo yapmadi ahıra girdiği kıyafetlerle yattı kalktı nasıl davranmalıyım sizce siz olsanız ne yapardınız oğlumun temizliğine çok dikkat ederim ama onların yanında durum bu kirilcaklar diyede sürekli kucaklarından alamıyorum 1 gün değil 10 gün kalıyoruz her gittiğimizde lütfen akıl verin ne yapmalıyım bu arada gorumcem 27 yasinnda kaynanamlar işlerine gelen şeylere alistirmislar
Aile sorunu
esraaaaa18 eşiniz ne diyor bu duruma. Gitmek istemediğinizi cocugunuzla orda rahat edemediğiniz söyleyin bence canım.
esraaaaa18 senede iki kere gidiyorum demisin ya eşinle konuşacaksın canım yada dayanicaksin valla zor işin
Antisosyalmom çok söyledim ama anne babam diyor oda oraya gidince utanıyor temizlikte falan bana yardım ediyor dip köşe bana karşı mahçup oluyor da yapıyor öyle degilmi çok söyledim eşime gitmek istemiyorum çok pisler diye mecburiyetten gidiyorum işte bı kere yazın tek kalmaya gittim oğlumla gitmez olaydım ama hep eşimin yzunden neymiş ben annemlere gidiyomusum kalmaya onlara gitmiyomusum bı kere gittim bı daha gitmem tek eşimle de mecburiyetten gidiyorum ama hiç mutlu değilim orada
- Düzenlendi
igze0101 çok zor hemde siz ne yapardınız bu durumda olsaydınız 🙁🙁
esraaaaa18 hepi kış den mi geldin cnm orda da yazmıştın galiba gormustum
esraaaaa18 kuzum ben eşimle uygun dille konuşmayı tercih ederim onlar gelsin derdim en azindan kendi evim pisin içinde durmaz çocum
esraaaaa18 çok zor bir durum canım. Allah yardımcın olsun eşin var arada mecbursun. İşte eşinin de zorlamaması lazım seni.
Poncigimm evet canım merhaba baktım orda çok yazan olmadı burayada paylaşayım dedim çıkmaz bir durumdayim
Antisosyalmom artikzorlasada gitmiycem 2 buçuk senede bıktım ya bir ömür nasıl çekilir bu Allah’tan yakın değiliz senede iki kere olmasına bile bazen şükür ediyorum ne yapayım böyle teselli ediyorum kendime ama konu oğlum olunca dahada pimpirikli oldum
esraaaaa18 bencede özledikleri zaman onlar size gelsin, bu durumda daha kolay geçer bu süreç. Görümcenizin bir suçu yok ama kaynananızın düşünmesi gerekirdi.
igze0101 ne derdiniz bı akıl verin eşimle nasıl konuşmalıyım
esraaaaa18 eşinle konuşacaksın gitmek istemediğini söyleyeceksin niye çekiniyorsunuz net olun
Frenchoje süreç dediğiniz bir ömür boyu oraya gitmemekmi ?
Dolunayy çok söyledim nettim zaten ben annemlere gidiyorum diye sürekli eşime oraya gönderiyorum buraya niye gondermiyosun diye aklını celiyolar eşim de arada kalıyor yoksaki oda istemez benjm istemedigimi
esraaaaa18 birlikte aynı ortamda bulunduğunuz zaman diliminden bahsedilyorum
Frenchoje mesela eşim izine çıkıyor memleketine gitmek istiyor yine gitmiş olacağız onlarda zaten geleceği zaman geliyo bize senede iki üç kez
esraaaaa18 canım eden arada gidiyon ben 3 yıldır yanlarindayim🙄
esraaaaa18 işte bebeğimiz küçük onun düzeni bozulmasın onlar bize gelsin ben daha iyi misafir ederim falan derim işte.ama ben eşimle açık açık konuşurum anlarda anlar
Poncigimm anlamadım canım