Anneler, bu gündeme çıkan bebeklere yapılan aşı hakkında ne düşünüyorsunuz? Bazı kişiler çocugunda otizm meydana geldiği, aşıların hayvan deneylerinde kullanıldığı, tetanoz aşısının hamilelerde düşüğe ve kısırlığa neden olduğu söyleniyor. Daha önceden değil de neden şuan da bu gündemde ortalık karıştırılıyor anlamıyorum 🤔 siz ne düşünüyorsunuz?
Aşı
Defnemm1 cehaletin daniskası uzun uzun yazdım zamanında anlatamadım kendimi .. sadece kısacık bi örnek verip önemini belirteyim kuzenimin eşi çok dindar cemaatçiler işte dedilerki günah aşı haram bilmem ne neyse benim bi oğlum var kuzenimde bende iki ay sonra bi oğlu oldu ben düzenli bütün aşılarını yaptırdım tabiki özel aşıları bile yaptırdım onlar yaptırmadı çocuk zatüre aşısı olmadığı için 15 aylıkken pnömoni mikrobu kaptı tabiki bağışık olmadığı için kaldıramadı 36 gün yoğun bakım ardından akciğerler su topladı bi hortum takıldı kaburga arasından ordan drenej diyolar sanırım öyle bişey yapıldı ve malesef dayanamadı yavrucak .. oğlum iki yaşına girecek oda yaşasaydı şu an o civarda olcaktı yani hayatım boyunca o çocuğu ve ailesini asla unutamıcam benimde canımdan kanımdan akrabam benim piskolojim bozuldu kuzenimi düşünemiyorum şu an .. yani sonuç itibariyle tıpta tedavilerde kar zarar oranı vardır yani aşılar tamamenn doğal değil fakat önemliler zararını düşünürsek eğer karını yok sayıp geri dönüşü olmayan bi yola girmiş oluruz lütfen ihmal etmeyin anneler …
benim daha evladım olmadı ama doğunca bende aşılarını yaptırmayı düşünüyorum bazı önemli hastalıklara çocukların bağşıklığı yok tabi önüme geleni de vurdurmam ama tamamen aşısız da çok riskli
Özel aşılar hariç hepsini yaptırdım. Hatta pazartesi günü üç tane aşımız var. İnsanların bir bildikleri var ki aşı çıkıyor piyasaya. Hamileyken tetanoz olmazsan ameliyatta neşterden makastan mikrop yaparsan ondan sonra baştakiler sorumsuz davrandı olur
peki ozel asilar hakkinda ne dusunuyorsunuz ben bebegime rota virus asisinin 2 dozunu da yaptim menenjit asisini da dusunuyorum
Bende hamileyken 2 kere aşı oldum ve bebeğimi kuçağımıza sağ salim aldık çok şükür ptesi günü oğlumun aşısı var yaptırıcam bütün aşılarını bu zamana kadar böyle bişey çıkmamıştı 2 yıldır aşıların içinde şu var bu var diyorlar
omremr ben özel aşılarını da yaptırıyorum özellikle bu zaman da bu kadar yaygın hastalıklar varken yaptırmak en iyisi. Hamileyken tetanoz aşı da yaptırdım bir şey olmadı ayrıca aşıların otizm yapmadığı bir gerçek öyle bir şey olsa neden izin versinler ya da bugüne kadar hangi çocuk veya yetişkin aşılardan otizm olmuş ki.