Daha çok yeni hamileyim,iç gün önce öğrendim ve kayınvalidem aradı hayırlı olsun demeden doktor ne dedi demeden hemen isim muhabbeti!!! Kayınbabanın ismi olcak gibisinden. Sizce bu saygısızlık değilmi? Beni silmek değilmi? Daha 3 haftalık bebeğim. Cinsiyeti bile bekli değil. Kocamıda kesin doldurur! Daha ilk günlerden bunu kafama takıcak neyi halettim? Ne demekiyim ne yapmalıyım lütfen bana fikir verin
BEBEĞİN İSMİNİ KİM KOYMALI
- Düzenlendi
cicekbahceli aman daha bir şey belli olmadan atlamış kendim koyacağım ismıni de geç 😬Cinsiyet ti bile belli değilmiş çok saygısızca hmm
cicekbahceli önlemini al esinle kiz ve erkek ismi simdiden dusun ve koyun
cicekbahceli kayınbabanın ismini koy ama yanına bı isim daha koy ıkı isimli olsun kımseyı kırma Rabbım sağlıkla kucağına almayı nasıp etsın huzursuzluğu seçme canım
Yanında bi kaç kez erkek olursa şu kız olurda bu gibisinden laf atın susar bence.Kendine saygısı olan insan susmalı yanı ikiletmez.Siz hiç değilse kararın ona at olmadığını bildirirsiniz bu sayede.
cicekbahceli
Kayınvaliden inançlı insansa dersinki ; Anneciğim Allahu Teala çocuklara koyulan ismi bile anne babadan soracakmış , siz hiç endişe etmeyin , hesabını biz vereceğiz .
Bence kız evladın ismini anne , erkek evladın ismini baba vermeli 🥰
cicekbahceli ayyy temsili benim kaynana 😅 yeni Doğum yaptım oğlum iki aylık, geçen Bana pat diye ilkine isim koydunuz karışmadık ikinciye de karışmayın artık biz koyacağız dedi 🤦🏼♀️ Şey yalnız ikinci çocuğu yapma düşüncemiz bile yok şuan 🙄 ben verdim canım ağzının payını. Kendi çocuklarınıza koymuşsunuz ya benimkine ben koyarım dedim valla bizim çocuklarımıza da büyükler koydu biz koymadık dedi. Dedim bu sizin sorununuz 😴 eşim de destekleyince kestiler seslerini.
cicekbahceli ben taşıdım ben doğurdum üstüne bir de tek bakıyorum kb ismini mi koyacakmışım hadi be ordan
cicekbahceli anne ve baba olarak ortak isim karar almak varken, başkasına halt yemek düşer😁belki eşiniz size der, senin bulduğun isim daha güzel diye ve siz eşinizin bulduğu ismi sever veya iki isimde sevilir ve o şekilde koyarsınız. Ama kayınvalideniz hayırlı olsun demeden bunu diyorsa, Eşinizden çok anacıysa, o zaman pek denilecek söz yok. İlla benim dediğim olcak diye direten ya benim dediğime saygı duyup kabul eder, sonuçta dokuz ay taşıyan tüm ağırlığı, yükü çeken o anneyken…yada özel hastanesi, odası eşyaları vs deyin bakalım… Nasıl geri adım atar😅🤣
Anladığım kadarıyla zaten eşya, hastane masrafı vs bunaltı kabul edecek kişi değildir, hayırlı olsun bile demeden isim şu olsun diyecek insan.
kanalize Yeni post hortlatıci🤣
cicekbahceli
Anne ve baba koymalı mutlaka💐
cicekbahceli
Bütün yükü çeken ben
Taşıyan ben
Doğuran ben
ANNESİ ben
Kısaca her şeyi ben iken neden hala başkası kendisinde söz hakkı buluyor anlamış değilim.
Elisam2022 canım sıkılmıştı 🙈
cicekbahceli Anne baba haricinde dışarıdan gelen fikirler bana gore cok yanlış. Bırakın isteyen istedigi ismi koysun bunu hak eden anne babadır dısarıdaker degil onların haddinr düsmez isimlerde ısrarcı olmak illaki bir buyugun ismini koydurmak. Biz isim konusunda cok duvar örmüştük esimin ve benim ailesini gectik onlar siz karar verin en basta dediler, dışkapının mandalları yengeler vs isimlerde ısrarcı oldular ben direk terslemistim madem cok bu ismi istedin sen niye koymadın veya biri deli etmisti dogur bitane sen koy demistim. Sacma salak insanin hayatina mudahale etmeyi seven kendilerinde hak gorenlere uyuz oluyorum. Hep duyuyorum bizde adet bizde isim boyle secilir buyukler secer saygisizlik olur diyenleri ama yazik yani insan ozgurce kendi yaptigina kendisi karar vermeli bizim imalatımıza kim niye karisiyor 😁
cicekbahceli anne baba ortak karar vermeli her ikisindede öyle yaptik