Belki aranızda beni hatırlayan benim hikayemi bilenler vardır eşimle benim ikinci evliliğimizde ve eşimin önceki evliliğinden on yaşında çocuğu vardı benim hiç çocuğum yoktu şu anki ikinci eşimden bir bebeğin var Dün bir konuşma oldu ve görümcem da oradaydı eşim belki bir daha bebeğim olur dedim görümcem hemen atladı hayır bir çocuk iyi ona bakması zor onu evlendirmesi falan zor oluyor şimdi dedi bebeğin rızkı da olur hiç zor değil şu an için bizim büyük harcamalarımız yok çünkü çocuklar küçük ama gelirimiz şu an için çok iyi neyse bu konuşma öyle kapandi gorumcem surat bes karis yani sana ne oluyor derler insana Sonra eşim bana dediki inşallah bir tane daha bebeğimiz olur ama ben bunun içten olmadığını biliyorum bebeğimiz doğduktan sonra hiç bana doğru duzgun :yaklaşmıyor Ve tahminim tekrar hamile olmamdan korkuyor çekiniyor geri çekilmeyle korunuyorduk bir daha hamile kalmamı istemiyor çünkü ilk eşinden olan çocuğunun aşırı çok bağlı ve ona miras az gider diye korkuyor neyse eşimin biraz sorunları var sağlıkla ilgili ilaç kullanıyor ve bana dediki ama doktor bana çocuğumun olamayacağını söyledi pek de umutlanma ben isterim ama çokta sen umutlanma ben de ona dedim ki zaten dedim benim hiç şansım yok ikinci evliliğin ve bu sefer de böyle bir sorun çıktı o da niye öyle diyorsun zaten var ya bir bebeğimiz dedi ben deHerkesin iki çocuğu var benim de iki çocuğum olsun isterdim sülalemden akrabalarımdan Soran olduğu zaman öyle söyleyebilirim istedim yani bir çocuğun var ve onun bir kardeşi de var diye bilmeni istedim hem bebeğimin kendi yaşına denk bir kardeşi olursa çok güzel olur dedim ve ben de kendi canımdan Kanımdan çocuğum olsun isterim yani kim istemez bunu değil mi hem yaşımda az ve bunun üstüne eşim bana dediki var ya bebegimizin abisi öncekinden olan çocuğum yani
Ben de ona dedim ki tabi sana göre iyi kim sana sorarsa iki çocuğum var diyeceksin bunun ustune bana bagirdi ben napiyim simdi falan filan
Hakli degilmiyim ya kizlar simdi bana da soracak olurlarsa ne diyim bir bebeğim var biri de eşimin önceki eşinden olan çocuğu var mi diyim. O cocukda bizle kaliyor ne maluk bana bakicagi kim istemez kendi canindan cocugu olsun nufusunda anne adi onun adi yazilsin
Esime cok kirildim 😔
Bu yuzden sprial takdirmaya karar verdim ve asla bi daha dogum yapmam anladimki bi daha bebegim
olursa onu saymazlar aksine cok kizarlar.
Nesrinn25 Peki o ilk çocuğu sevememe nedeniniz nedir? Bana pek sevmiyor gibi geldiniz. Eşinizin bir çocuğu olduğunu bilerek evlendiniz,onu da kendi çocuğunuz gibi sevebilirsiniz? Düşünün eşinizin hiç çocuğu olmayıp sizin bir çocuğunuz olup rvlenseydiniz,eşiniz size böyle davransa çok kirilirdiniz. 2 çocuğunuz var Allah sağlık sıhhat versin. Hem bebeğiniz küçükmüş bu tarz konuları konuşmak için çok erken.
gollum Siz beni anlamadınız herhalde benim iki çocuğum yok bir çocuğum var ama ben asla eğer eşimin çocuğu olmasaydı benim çocuğum olsaydı ve Evlenseydik eşim benden çocuk isteseydi eğer hayır ya benim öncekinden var ya zaten diyip de onu geri etmezdim benim postumun anlamı bu Ben onun önceki çocuğuyla öncekinden olan çocuğuyla gayet iyi anlasiyorum ilgileniyorum konuşuyorum ama o çocuk yüzünden bana böyle davranması benim zoruma gidiyor bir şey desem o var ya zaten yani eğer ona o kadar değer veriyordursa o zaman kendisi de Çocuklu biriyle evlenirde veya hiç evlenmezdimdi
Nesrinn25 İşte bende bunu anlamıyorum size diyorum ki eşinizin ilk çocuğunuzu sahiplenmiyorsunuz yani benim çocuğum değil diyorsunuz. Böyle birşey olmaz ki ama o çocukta sizin çocuğunuz. Sonuçta adı üstünde çocuk daha. Eşiniz de haksız ama sizin de tavırlarınız bencilce. Aile terapisi alın içinizden ne geçiyorsa dökün en azından bir uzman eşliğinde sorunlarınızı çözersiniz.
gollum sahiplenmek baska bu konu baska ya esim cocugu var diyo bana boyle davraniyor nasil ben bu durumu normal kabul edip sahibleniyim onu. Benim ilk esimin. Cocugu olmuyordu ayrildik sahiplencek olsam bi yerden bi cocuk goturur bakardim. Insanin kendisi dogurmasiyla baskasinin cocugu ayri ayri seyler bu bencillik degil asil bana yapilan bencillik. Cok seyler var bilmiyorsunuz beni yargiliyorsunuz. Hatta konu geciyorki o cocugu okut diyorlar bi is sahibi olsun bu bebegide hemen evlendir sana o baksin diyorlar yani hep bi dislama hep cocugu ustun gorme. Bu durumda ben o cucugu seviyorum ama boyle oldugu zaman tabiki kendi cocugumu korucam sonucta eve dadi getirmemis birisiyle evlenmis
Benim anlatdigima yorum yapmicaksan o zaman neden kendi dusundugunle yorum yapiyordun onu da anlamadim.
Tesekkurler evet kendi senrayonuzla yorumlamasaniz daha iyi. Iyi gunler.
Ben de arkadaşa katılıyorum açıkçası. Diğer çocuğu benim değil diye sevmezseniz eşiniz de eğer bi çocuk daha yaparsam iki çocuğuna odaklanıp benim diğer çocuğuma bakmaz sevmez diye düşünmekte haklı. Sizle yaşamasa belki anlarım ama o da sizinle yaşıyormuş benim değil bu çocuk derseniz o da dışlanma psikolojisiyle büyüyecek yazık
Annesivekizi benim degil demedim hicbisey demedim sessiz kaldim. Icimde dusundum yani.o var tamam anladim ama hayatimizida yonetemezki. Onun psikolojisini dusunuyordusa evlenmeseydi o zaman. Banada yazik degilmi evliligimizden beri hep dislaniyorum. Senin dogurdun iyi olmaz dedi onun dogurdugu daha iyi dedi. Neler duydum neler yasadim ben bilmiyorsunuz 😔😔 onun icin bu isyanim
Annesivekizi ilk eside ona cok kotu ihanet etmisdi ondan ayrilmislardi banada hakaret ama bende mi serefsizim ki benim dogurdum kotu olsun ne biliyim anlatamiyorum bacim. Bu isyan ilk seferin dolmuslugu degil
Nesrinn25 ben anladım seni canım ben seni haklı gördüm üvey annesi olan biri olarak şimdi eşinin iki çocuğu var biri ilk eşinden biri sizden ama sizin elbette bir çocuğunuz var çünkü diğer çocuğu doğurmadınız 9 ay taşımadınız elbette eşinizin çocuğu olduğu için maddi manevi ihtiyaçlarını görüyorsunuz ama kim ne derse desin asla kendi evladınız gibi olamaz şimdi siz kendi evladınıza öz bir kardeş istiyorsunuz ve haklısınız üvey abi bir yere kadar benim de üvey abim üvey ablalarım var ama şu an konuşmuyoruz görüşmüyoruz ama öz abim ve kardeşlerimle herhangi bir sıkıntı da olsa büyütmüyoruz ve biz üveylerle küsüz onlara ihtiyacımız yok hiç bir anlamda biz öz olarak 4 kardeşiz ve birbirimize yeteriz diyoruz o yüzden seninde evladına öz kardeş istemen gayet normal
Bonibon ha iste bunu demek istiyorum. Simdi o cocuga bisey diyemiyorum kizamiyorum mesela rahat degilim cunki benim degil elini yika demeye bile cekiniyorum of puf ediyor kendi cocugum olsa nazim gecer. Ve buyudukce erkek cocuk annesine bakmak ister olsun o benim annem der bu yuzden bende kendim dogurmak rahat olmak bebegime kendi canindan kardes olsun istiyorum. Ne kadar sevsemde onu kendi cocugun gibi olurmu Allah askina. Ne kadar kirici birsey sevinerek evlen esin desin var ya oncekinden cocugum. Ben onu bilerek evlendim ama ben ne biliyim cocuk istedigim zaman oncekinin dogurdugunu al sana cocuk diyecek.
Bakın ben şu an nişanlıyım ve nişanlım önceden evliydi 1 buçuk yıllık evliliyi olmuş şu an 2 yaşında çocugu var ve ben eskiden 1 kızım 1 oglum olsun isterdim ama ilk zamanlar nişanlım bana 1 çocugumuz olur falan demişti. Şimdi mesele 2 tane bile istiyor ama ilk karısından olan çocugu o kadar tatlı güzek bir çocuk ki ve annesi pek iyi bir insan degil çocugu anca annesiinin üzerine atıyor kendisi gezmelerde alış verişlerde bende o çocuga kıyamıyorum daha çok küçük ve ben o çocugu kucagıma aldıgımda o kadar sevgiye muhtaç hiss ediyorum ki ve ben çocukları çok severim düşmanımın bile olsa canımı veririm çocuklar için. Yani ben o çocugu sahipleniyorum seviyorum. Bir çocugunuz var zaten ve siz sadece o çocuga da sevgi vermelisiniz sizinle kalıyorsa demek ki annesiyle az görüşüyor inanın öyle bir şey olur ki Allah göstermesin sizin çocugunuz nankör çıkar ama o üvey çocugunuz size sizin çocugunuzda iyi bakar. Hep Allaha dua edinki Allah kimsenin eline düşürmesin siz en kötüsünğ düşünmeyin. Siz şu an kendi çocugunuz için en iyisini yapmaya para biriktirmeye çalışın miras lafını çok kullanıyorsunuz da yani bu sebepden diyorum çok büyük bir problemse miras sizde bi şeyler yapn çocugunuz için
Sadece siz anlayın ki o çocuk büyüme çagında onun ergenligi geliyor tabii ters olacak siz sadcee onun nazını çekmeye çalışın azıcık anlayışlı olmaya çalışın kocanızı karşınıza alın ne hşss etdiginizi anlatın ona neler istediginizi anlatın ona ben nişanlıma şimdiden nelerden rahatsız oldugumu neler istedigimi anlatdım. Ablalarına da anlatdım nelerden endişe duydugumu söyledim onlara.
Nesrinn25 Canım seni böyle düşünmeye iten eşin ve eşinin ailesinin davranışları onlar senin psikolojini bozmuş seni ve çoçuğunu kabullenmeyerek siteminde tamamen haklısın ama durum böyleyken ikinci çocuğu bu hayata getirme konusunda iyice düşün derim
Nesrinn25 ben hatırlıyorum senin olayını, böyle bi eşe ikinci çocuk zaten hata olur asla düşünme derim. Düşüncelerimi o postta dile getirmiştim zaten olumlu bişey düşünemiyorum..
Ben olayları hatırlıyorum az cok okumuştum. Eşiniz sürekli ilk çocuğunu üstte tutuyor ve sizin çocuğunuzla kıyaslıyordu dimi ? Bence millet ne der diye bakmak yerine gerçekten istediğinizde yapın ikinizde istediğinizde. Ama bence aklın varsa yapma yani 2. Çocuk falan
Nesrinn25 ben sizi hatırladım canım diğer posttan bence bekleyin derim yani zaten bi çocuğunuz var e çocuğunuzun abisi de var kardeşler sonuçta babaları aynı bence zaman verin eşiniz bigün ben gerçekten bi çocuğumuz daha olsun istiyorum dediğinde o zaman düşünürsünüz şu an erken sanki bence bekleyin biraz