Beybissi Elisana siz sormadiniz ben tutamadım kendimi eski eşinizi düşünmek yerine dininizi düşünmeniz laizm ki din konusunda gelecek olursak ben sadece hatırlatma yaptım susup sizi avutmak yerine
ZRaporu Beybissi yoo bunu buradan anlayamazsınız. Kültürel olarak bazı dini kalıplar dilimize pelesenk olduğu için bu çok normal. Mesela benim “inşallah” diyen ateist bir arkadaşım vardı.
Beybissi ZRaporu yok artık sizin o arkadaş ateistligini sorgulasin önce hem tanrı kabul etmiyor bı yaraticinin olduğunu red ediyor hemde İnşa’ALLAH kelimesini kullanıyor
Mirinda ZRaporu çok fazla var böyle benimde ateist arkadaşım aynı şekilde inşallah, maşallah kelimelerini çok kullanır. Sorduğumda hem ağız alışkanlığı hemde sizin verdiğiniz değerlere inancınıza saygımdan demişti. Çok ince bir düşünce.
ZRaporu Beybissi sonra biraz araştırmıştım. kültürle tamamen entegre olmuş inşallah, maşallah, allah allah, vallahi billahi vb. dini terimleri kültürün bir parçası oldukları gerekçesiyle kullanmaktan imtina etmiyolarmış.
delibirii ZRaporu benim de hristiyan bir arkadaşım selamınaleyküm denildiğinde aleykümselam diyordu. Bence de kültürle alakalı bir şey
Ceren1234 ZRaporu kesinlikle katılıyorum benim etrafımda da ateist ve hırıstıyan arkadaşlarım var konuşmalarında bu tarz cümleler cok kullanıyorlar ateist ama maşşalah inşallah kelimesini cok kullanıyor iş yerinde hayırlı cumalar cok diyorduk oda dıyordu hatta nasıl ateistsin dediğimdede agız alışkanlığı napıyım diyordu ama bana cok ilginç geliyordu 😊
Beybissi Elisana sizde sağolun ben sadece fikrimi söyledim yanlış anlaşılmasın yapıp yapmamak tabiki size kalmış yargılamak bize düşmez elbette
ZRaporu Beybissi benim çalıştığım iş nedeniyle türlü gördüğüm insan oldu ve zamanla da herkesi olduğu gibi kabul etmeyi öğrendim.
ZRaporu delibirii yani insanların söylemleri yerine davranışları esas alınırsa aslında daha doğru analiz edilebilir. Zira inşallah,maşallah diyip dini bütün gözüküp arkadan her fırıldaklığı yapan da gördü bu gözler. O yüzden şaşmamaya ve “her şey insanlar için” sözü ile insanların hatalarını yüzlerine çarpmamayı daha Müslümanca buluyorum.
ZRaporu Butterflyy bakın hanımefendi yukarıda başka bir hanımefendiye de söyledim. İnsanların dinini bilmeden kendi dininizden düşünmeniz başta hata. Ve eğer çok dini bütün bir insansanız başta insanları “yargılamamanız” düsturuna sahip olmalısınız.