Suna çok sağ ol 🥰 psikolojik olarak çok yıprandım üst üste 3 düşükten sonra. Evet özel hastane daha iyi ama devlet hastanesinde kürtaj oldum ve sonuçlarımı da alamadım henüz. Bi kaç yere sordum ama kürtaj olduğum hastanede devam etmemi önerdiler.
Vajina daraltma yaptıran var mı
Hanmefendi doğru Allah tez vakitte nasip etsin inşallah 🥰
ZRaporu canim devlet miydi ozel miydi aceba devlette de rica etsem oyle dikis atarlar mi aslinda ben daha yeni dogum yaptim ama ikinciyi dusunursem aklimda bulunsun eskisi kadar degil benim kisi de esim guzel sorun yok diyor ama her dogumda daha da genis olmasini istemiyorum acikcasi
Delihatunnn canım her ikisi özeldeydi devlette böyle bir tercih sunuyorlar mı bilmiyorum ama özel de olsa doktor çok önemli. Devlete de gidersen muayenelerde sor bence mümkün mü diye.
Suna Peki lazerin etkisi de kalıcı mı dikiş gibi yoksa geçici mi genel de lazer 1-2 sene darlık sağlar diyorlar ? Sorunuzu cevaplıyorum 😃 çünküü genel olarak kimileri diyor normla doğum yapınca genişler diye toplumda öyle bir algı var bu yüzden bende sanırım psikolojik olarak böyle düşünüyorum. Doğum yaptım doktora dedim zaten eskisi gibi mi olur dedi ki çok güzel diktim hiç doğum yapmamış gibi hemşirelere de dedi bakın nasıl dikiş attım hiç doğum yapmış dermisin diye benim doktorum dikti 5 dikiş dedi 😅
Pembedusler benim arkadaşım oldu daraltma operasyonu ama lazerleyi önermiyor çoğu doktor dikişli daha sağlam oluyor et kaynadığı için içten dikiş atıldı çok profesyonelce doğumda falan değil ama özellikle bunun için gitti daraltma operasyonu olarak özel bi klinikte ortalama yarım saat sürdü şuan çok memnun hatta ilk günki gibi oldu diyor girerken zorlanıyolarmış canı yanıyomuş
Pembedusler doğruyu söylemek gerekirse hiçbirisi kalıcı değil sürekli işlem yaptırmak gerekir kaldıki bayanlar yaş aldıkça açılma sarkmalar meydana gelir bunlar bile normal kabul ediliyo haliyle erkeklerdede bazı problemler olusuyo onlar ne yapsın 🙈
Suna Haklısınız tabi ki yaş aldıkça nasıl yaşlanıyorsak vajina da deforme oluyor yani. Peki siz bir ebe olarak doğum yapsanız bu konuyu ele alınca hangisini tercih edersiniz normal mi sezaryen mı
Pembedusler bir ebe olarak normal daha sağlıklı ve şu an hamişim çok korkuyorum normal doğumdan 😳 bu arada sezaryen sonrasıda açılma olabiliyo
Suna Size bir şey söyliyeyim eğer ben normal doğurduysam herkes doğurur ben çok korkuyordum asla yapamam diyordum ve çok nazlı biriyim hatta doğum masasında bile yapamam diye diye bağırıyordum ve suni sancı ile doğum yaptım hiç sancım yoktu benim ama İnan doğurduğunuz an bitiyor bütün acınız. Ben hep yarın evde olacağım işte 1-2 saat sonra bitecek diye kendimi motive ettim şimdi siz zaten biliyorsunuz ama deneyimlemiş biri olarak sadece biraz rahatlatmak istedim bir 🙂 tabi doğururken hemşire karnımı bastırınca bence uzun tırnaklarımı koluna geçirdim resmen kızın etinin içine girdi tırnaklarım ama banane oda benim karnıma bastırdı 😅
Pembedusler canım ben hissediyorum ama ıslanınca hissetmiyorum o nasıl oluyor dar mi geniş mi