Caglanu biz sözlendik nişanı organize ettik korona oldu falan derken bozuldu şimdi gene yapıyoruz yasak kalktı kısıtlama var bu sartlar altında yapıcaz .nikaha gelince de bende zaman gecsin erken olmasın dedim nişanlım mırın kırın etti ama konustum hallettik ne zaman uygun gorursek dedik

Caglanu bizim nişan olduktan sonra eşim yurtdışına gitmişti çalişmak icin. Dügünden 1 ay önce geldi türkiyeye. Geldikten 1 hafta sonra dini nikah kıymiştik. Yani dügünden 3 hafta önce felan. Ama yurtdişina gitmeseydi nişandan 1 ay sonra dini nikah kıyardik demişti.

Caglanu düğünden üç gün önce 😊 resmi nikah da düğün günü

Caglanu düğün günü dini nikahımız kıyılmıştı 😊 3 yada 4 gün önce de resmi nikahımız olmuştu 45 gün içinde evlenmiştik zaten o yüzden biraz herşey günü gününe oldu 😃

Caglanu düğün ne zaman canım bizim düğünden 10 gün önce imam nikahı kıyılmıştı

Caglanu düğüne 2 ay varken resmi nikah yaptik. Resmi nikahtan 2 gün sonrada dini nikah yaptik

Benimde ilk nikah oldu sonra dini nikah zaten hocalar da resmî nikah olmadan yapmıyorlar diye biliyorum canım

Caglanu resmiyette de önce dini nikah yasak sırası ile resmî ve dini olması gerekir nişanlılıkta ne alaka dini nikah 🤷‍♀️ İlerisini kimse bilemez

deleted77 anayasa mahkemesi bir kaç sene önce karar verdi artık dini nikah için resmi nikah şartı yok. Ha doğruluğu yanlışlığı tartışılır. Şahsi fikrim nişanlılık birbiribi tanıma evresi. İnsanlar anlaşamayacağını görürse sonlandırılabilir ama dini nikah Allah katında bir akit çiftler sırf nişanlı diye dini nikahı öncesinden kıymak bana doğru gelmiyor. Haramdan korkuluyorsa nişanlı ile de yakınlaşma olmaz (el ele tutuşma, yanında başını açma) o zaman sorun çözülür.

Latte yaa bilgim yoktu 🙈 ama diğer konularda kesinlikle katılıyorum 👌🏻

Caglanu canım yapabilirsin istersen, gerçekten seviyorsan evleneceğine inanıyorsan fakat bunun senin kültürün önüne geçmesine izin verme, bagzi şeyleri daha kolay ulaşabileceği düşüncesindeyse bunu sadece kendi çıkarına kullanmaya çalışıyorsa bekle derim :)

Caglanu dugunumden 1 ay once resmi nikah dugun gecesi dini nikah oldu ..benim esimde o zmanlar gunah el ele tutuyoruz dini nikahi omden kiyalim demisti ama ben kabul etmedim ne olir ne olmaz diye