Merhaba hanımlar benim eşime karşı özellikle doğumdan sonra ortaya çıkan bir öfkemi kontrol edememe sorunum var. Bu durum beni çok yıpratıyor. Ortada bir sorun yok ama hiç bir şeye tahammül edemiyorum. İçimde bu mutsuzlukla yaşmaktansa ölmeyi diliyorum. Yine benzer bir patlama yaşadım eşim işten geldi ben öyle olunca bebeğimizi doyurdu bulaşıkları yıkadı yemek yapıyor şimdi de. Ona da kendime de üzülüyorum.
Hamileliksürecinde çok zorlandım ve uzun süre hastanede yattım. Doğumum çoğu kişi gibi istediğim gibi gitmedi. Hayatım kısa sürede çok değişti ve sanırım bunu tolere edemedim. Normalde olduğumun tersi bir karakter ve mutsuzluk içindeyim. Profesyonel destek de alıyorum. Ama benzer şeyler yaşamış insanlarla konuşmanın da iyi geleceğini düşündüm. İçinizde doğum sonrası benzer durum yaşayan var mı ya da yakını yaşamış. Nasıl hayatınıza geri döndünüz. Ben artık hiç eskisi gibi mutlu içsel anlamda dingin olamayacakmış gibi hissediyorum. Biraz uzun oldu umarım okuyup yorum yaparsınız.

Drsleep Benim de dediğiniz gibi uzun bir lohusalık depresyonu dönemim oldu. Eşim de biraz anlayışsızdı 6 ay kendimi parçaladım resmen. Sonra kısa bir tatil imkanımız oldu ondan sonra çok rahat toparladım. Destek alıyorsanız birde biraz kendinize zaman ayırma imkanınız varsa biraz kuaföre gidin,arkadaşlarınızla buluşun emin olun çok iyi hissedeceksiniz.

Aslında eşim de hep tatile gidelim gezelim diyor ama çocuğun düzeni bozulur diye gidesim gelmiyor. Onun düzeni bozulunca daha çok moralim bozuluyor. Artık 10 aylık oldu ama bebekle tatil gözümü korkutuyor. Destek olcak kimsem yok ne benim ne eşimin akrabası yok yanımızda bakıcıya da emanet etmeye korkuyoruz. Zaten o yüzden mesleğime de ara verdim. Bu da beni iyice yalnızlaştırdı aslında. Önerileriniz için teşekkür ederim ama tatil işini tekrar düşüncem daha iyi olacağımı bilsem kesinlikle giderim

Drsleep bence durduk yere değildir hamilelik öncesi ve sonrası muhakkak eşinin olumsuz hareketleri ailesinin de olumsuz hareketleri sende bir patlama yapmıştır.

Drsleep ilaçlar sayesinde şuan daha iyiyim. Sinir hastasıyım ve bu yönde tedavi görüyorum. Hala öfkeli bir insanım ama eskiye nazaran olumlu yönde bayağı değiştim. Önceden öfke parmak uçlarımdan akıyordu sanki. Hiçbir şeye tahammül edemiyordum. Uykusuzluk ve yorgunluktan, bir de uzamış lohusa depresyonundan dolayı sinir hastası olmuşum. Doktorun önerdiği şeyler yapıyorum ve ilaç kullanıyorum. Artık daha çelebilir bir insanım🙃

ooylesine2021
        Mutlaka eşimle sorunlarımız oldu. Ama ufak tefek şeylerdi. Ben biraz duygusal bir insanım ufak şeyler bile zihnimde o kadar çok büyüyorki. Ama son dönemde bir şey olması bile gerekmiyor. Mesela bugün çok hakaret ettim hem de ısrarla kendimi tanıyamıyorum. 🥺Ailesi ile ilgili bi sıkıntım yok kötü hiç bir şey yaşamadım iyi insanlar.

GunduzGuzeli
          Bana da postpartum depresyon olduğunu bu kadar zaman geçmediyse ilaçsız atlatmanın zor olacağını söylüyor doktorum. Ama kızımı emziriyorum. İlaçlarla ilgili yapılmış çalışmaları okuyup vazgeçiyorum. Siz emziriyor muydunuz? Kesip mi başladınız? İlaç konusunda kararsız ve isteksizim

Drsleep sende duygu durum bozukluğu başlamış o zaman. Kuzenim de öyleydi psikiyatriye gitti duygu durum bozukluğu var sende demiş ilaç vermiş.

Drsleep ben 2 yaşında kestim. İlaç tedavisi görmem gerektiğini kızım 1,5 yaşındayken söyledi doktorum. Kıyamadığım için erteledim tedaviyi. Memeden kesip öyle başladım. Malesef emzirirken ilaç tedavisi uygulanmıyor. Kaç aylık kızınız?

ooylesine2021
                Doktora gidiyorum bana doğum sonrası depresyon dendi. Aslında sık karşılaşılan genellikle kendi kendine normale dönen bir durum ama ben atlatamadım ve uzun sürdü malesef

GunduzGuzeli
                Daha 10 aylık ben de kıyamıyorum başlıycam diyorum o emerken ki haline bakıp bile ağlıyorum. Herkesin sen çok güçlüsün nasıl başarıyorsun dediği insandım nasıl böyle oldum anlamadım

Drsleep hepsi yorgunluktan inanın. Tabiki güçlüsünüz. Bakın bebeğiniz için kendinizi geri plana atıyorsunuz. Bende bunu yaptım. İyiyim iyiyim idare ediyorum, daha küçük kızım diye diye içinden çıkılmaz bir hal aldı hastalığım. Doktorunu ne diyor? Bazı doktorlar emzirirkende kullanılabilecek ilaçlar veriyor. Benim kızım büyüdü diye kes memeden demişti doktor. Belki size emzirirken verir ilaç doktorunuz

GunduzGuzeli
                    Emzirirken de kullansan olur zaten 1 yaşında da memeden kesersin dedi. Uzun süre ilaç alırken emzirmeden daha iyi dedi. Ama ben de 2 yaşına kadar emzirmeyi istiyorum. O yüzden başlamak istemedim. Sarı kantaron içmeyi düşündüm. O bile emzirirken tavsiye edilmiyor.

Merhaba bende 1yil önce anne oldum. Çocuk ev işi temizlik derken kendimi yetersiz hissetiyetine girdim ve bı yerden sonra neden doğurdum gibi saçma düşüncelere girdim. Bu beni sürekli daha kötüye sürükledi. Kızımı çok seviyorum ve şimdi o düşündüklerim için pişmanım. Geçecek bu süreç sadece bunu bilin ağladığı zaman susacak hasta olunca iyi olacak inşallah ve hergun büyüyor önce bunları unutmayın. Evin pis olsun yemek yapmayın ama kendinize mutlaka zaman ayırın bir şaat olsun çıkın ortamlara girin . imkanınız varsa mutlaka tatile çıkın çok iyi hissedeceksiniz emin olun . Bunların birgün gülümseyerek hatırlayın. Keşke ler olmasın 🏵️ sizden bir tane daha yok herşeyi gerektiği gibi yaşayın iyi geceler ✋

ruzgar_gulu_42
                      Bugünleri mazi olarak hatırlayacağım zamana geçmeyi çok istiyorum. Ama bir şeyleri değiştirmek için de bir miktar enerji gerekli eşim artık zorla çıkarıyor. 2 hafta sonraya da tatil ayarladı umarım 3ümüze iyi gelir. Kızım mutlu bir bebek ben üzgün oturunca karşısında oyunlar yapıyor. O öyle yaptıkça ağlayasım geliyor. Benden daha güçlü bir anneyi hakediyor diye… Yanlış olduğu sonradan fark edilip o anda çok üzen bir sürü düşünce işte. İnşallah ben de bugünleri en hızlı şekilde atlatabilirim

Akrep 4 gun once bende oldum.bnde de kolumda agri oldu arada basim donuyor asidan sanirim.

Drsleep bende aynı durumdayım destek alım diyorum ama hep lafta kalıyo napsam bilmiyorum piskolgada gitsem ne dicem die düşünüyorum bilmiyorum delircem bende