Kızlar hepinize merhaba.
1 ay kaldı doğumuma, doktorum henüz çatı muayenesi yapmadı gerçi ama yaptığında muhtemelen seçimi bana bırakacak bir sorun yoksa. Benim 2 ablam var, biri 3 çocuğunu sezaryen ile doğdu diğeri de 3 çocuğunu normal doğum ile doğdu. Sezaryen olan normal ol diyor, normal olan sezaryen ol diyor. Kendi tecrübelerini anlatırken farkında olmadan beni çok korkuttular, hala demedim bak ben korkuyorum anlatmayın diye. Halbuki hiç doğum korkum yoktu hatta normal doğum istiyordum rüyamda da öyle gördüğüm için. Bir de ben cesurumdur acı eşiğim de yüksektir yani normal doğumdan hiç çekinmiyordum ama normal doğum yapan ablam doğumlarında doktorun kendi attığı kesi hariç vajinasının kendi kendine de yırtıldığını, makata kadar dikiş olduğunu hatta makatında da 3 dikiş olduğunu anlattı. Hatta bu yıl dikişleri açıldı, tekrar dikildi. Ben de ten yapısı olarak ona benziyorum derim incedir, hemen çatlar yırtılır bakım ister. Sonrasında iyileşmesinin zor olduğunu, iyileşene kadar şiştiğini, dikişlerin izinin hiç geçmediğini ve vaijina şeklinin bozulduğunu söyledi. İlk doğumda değilse de sonrakilerde genişleme olduğunu söyledi ki gerçekten hem burada hem happy momda bu konuda post görmüştüm normal doğumdan sonra vajina genişlemesi diye. Vajinan harita gibi olur, sezaryen ol rahat et deyince çok tedirgin oldum. Ben de çok hassasımdır dış görünüşüme açıkçası.
Sezaryen olan ablam da diyor ki yarım oluyorsun, hala kolumu kaldırırken dikiş yerlerim ağrıyor. İçindeki kan, su vs normal doğumdaki kadar temizlenmiyor, göbek kalabiliyor o yüzden kiloyu hızlı veremezsin dedi. Normal olursan hemen balon gibi sönersin dedi. Sütün hemen gelmiyor sezaryende, çok zorlanırsın ilk ayağa kalkacağın zaman dedi. Ben hastanede yatarken normal olanlar patır patır yürüyordu ben zor kalkıyordum falan böyle şeyler anlattı. Dedi ki evet vajina bozulmaz ama spor da yapamayacağın için eski haline geç dönersin dedi. Bu arada bu konuşmalar ayrı yerlerde geçiyor yani ikisi yan yana değil bunlar konuşulurken. Hatta yengem de vardı sezaryenli ablam bunları söylerken, o da sezaryen olduğu için onayladı tüm dediklerini. Onlar da normal yap dediler.
Uzun oldu farkındayım ama yaşadığım tedirginliği anlayın diye tüm cümlelerle anlatmaya çalıştım. Şimdi burada her iki doğum şeklini yapanlardan da yorum istiyorum ama dürüst şekilde lütfen. Acısını da bileyim tatlısını da. Her şeyin normal ve doğal olanı makbul ama vajinamın paramparça olmasını da hiç istemiyorum açıkçası 😔😔 Bir de doktor bebeğin iri bir bebek olacak demişti. En son 33. Haftada 2500′dü. Doktor 3500′ü geçecek dedi. Fikirlerinizi yardımlarınızı bekliyorum 😔