Merhabalar, doğuma yakın zamanlar çoğu kadında doğum korkusu oluşuyor. Ben doğumun ne olduğunu bildim bileli kızlığımdan beri korkardım. Hatta son ay her gece uykudan uyanıp ağlıyordum doğum yapmak istemiyorum korkuyorum diye eşim zor sakinleştiriyordu. O sebeple negatif doğum hikayelerini okuyup da kendinizi strese sokmamanınızı öneririm. Gözünüzü korkutmak istemem ama doğumun en kolayı bile her kadına en zoru gelir. Çünkü tavuk gibi her gün yumurtlamıyoruz :) yani öncelikle bunu göze almanız lazım. Herkesin doğumu farklıdır. Normal doğumda da sezaryende de dikişleriniz olacak. Eğer bebeğiniz doğum pozisyonu almışsa, herhangi bir sıkıntınız yoksa ve tercihi size bırakacak olursa normal doğum yapmanızı tavsiye ederim. Bebeğiniz için en sağlıklısı o olacak. Çatı muayenesi bana tam 40 haftalıkken yapıldı, doktorum çatımın dar olduğunu fakat normal doğuma mani olmadığını söyledi. Ertesi gün çok az bir 1 cmlik açılmadan dolayı doğuma gittim. Hem çatı dar, hem bebeğim aşağı inmemişti hem de yoğun kanama ile gidip ilk bebeğim olmasına rağmen 6 saatte doğumum gerçekleşti. Ertesi günde taburcu olup duşumu aldım bebeğimi koklayarak uyudum. Sezaryen tavsiye etmeme sebebim doğumla beraber ameliyat olmuş gibi iki zorluk çekmenizdir. Muhtemelen sezaryen olsanız zaten uyuşturdukları için hissetmeyeceksiniz. Vajinada sarkma, işte vajinanın harita gibi olması gibi şeylere anlam veremiyorum kesinlikle nadir olaylardır bunlar ve yapısaldır herkeste olması imkansız. Sağdan epizyo kesisi de atıldı, çok zorlandığım için sol iç taraftan yırtılmada oldu inanın hiç eskiye dönemeyeceğim hep canım acıyacak görüntüm bozulacak sanıyordum. 2 cmlik dikiş izi hariç her şey geçti eski halime döndüm. Hatta doktor kontrolünde bile kadın doğum uzmanı kız gibisin dedi düşünün. Bunlar sizi korkutmasın, bebeğiniz ve sizin için en sağlıklısı olacak. Her iki türlü de dikişlerinize çok iyi bakın, kendinizi iyi hissedip iş güç yapmayın bırakın kırk gün rahminiz toparlansın vücudunuz eski haline dinlenerek dönsün. Dikiş için kremler ve günlük bakımınızı eksik etmeyin. Hani o toparlanamama, idrar kaçırma gibi problemler kadınların kendini iyi hissedip hemen synı hafta işlerini yapmasından da kaynaklanıyor. Komşum üç normal doğum yaptı, yanımda kimse yoktu hep kendi işimi kendim yaptım, eğilerek yerleri falan silme bırak dağınık kalsın kendimi zorladığım için rahim aşağıda kalmış göbek gibi duruyor demişti. Şimdiden çok geçmiş olsun