Canım… noktasına virgülüne kadar aynıymışız. Ben de bir ölü doğum yaptım, acısı hala yüreğimde. Bazen evladımı emzirirken, diğerinin hakkını yediriyormuşum gibi saçma bir psikolojiye giriyorum. Belki de en çok aklım diğerinde olduğundan alışamamıştım bebeğime. Ama onun çaresizliğini, anneye muhtaçlığını düşündükçe toparladım kendimi. Ne eşimin ailesi, ne kendi ailem yanımızda. Biz başka şehirde bi başımızayız. Kaynanam olmadığı için binbir şükür zaten 😒 Belki de böylesi iyi, anneler daha fazla yük bindirebiliyor zaten. Kendi annem ilk 20 gün kaldı, tek çocuk alaşağı etti seni dedi bana. O kadar kırıldım ki. Annem gidip de baş başa kalınca anca bağlandım bebeğime. Tek başımayım, Ankara’ya İstanbul’u, ailemi, tüm çevremi, arkadaşlarımı bırakıp geldim, yapayalnızım. Arkadaş bile edinemedim çıkıp bi kahve içmeye bile gidecek kimsem yok. Gezmeyi aşırı seven biriyim, eşim de öyleydi. Sevgiliyken bol bol gezdik, evlendik, 6 aylıkken annesiyle öyle bir şey yaşadık ki; evliliğimiz bitti, cicim aylarını yaşayamadık tüm sorunlar yüzünden. Kadın olduğumu bilemedim, anne olduğumu da anlayamadım uzun süre. Bence en büyük sıkıntı eşten destek görmemek. Anneliğine olan destekten bahsetmiyorum. Kocan seninle ilgilenince, sen de zevkle bebeğinle ilgileniyorsun bence. Sadece birkaç gümümüz iyi geçti, etrafa ışık saçmaya başladım ordan biliyorum. Ama 5 aydır sana dokunmayan ve eve iş yoğunluğundan gelemeyen kocayla, benim için o da çok mümkün değil. Peki ben napıyorum? Bugünler geçecek diyorum. Elbet rahat nefes alabilicem diyorum. Yavrumu o kadar zorluğa rağmen nasip etti rabbim, elbet vardır bir bildiği diyorum. Çektiğim acıların boşa olduğunu düşünmüyorum. Dokunmayan kocaya rağmen 2 defa hamilelik nasip oldu bana, bu yuvayı daha kurtaramam kaynanamın yaptıklarından dediğim noktada hamile kaldım. Varlığına binlerce şükür. Elbette çok zor annelik. Ama sonsuza kadar sürmeyecek. Bunu 6 gündür sıfır uykuyla duran, gözlerime kan oturmuş halimle yazıyorum. Sinirimden ağlıyorum da, içime içime yeteeeer diye bağırıyorum da. Bir tek şunu düşün. Evlat hayatını bahara çevirecek, en güzel günlerine o da eşlik edecek, hatta en güzel günün olmasını o sağlayacak. Burdan sana sarılıyorum tatlı anne 🤗