Merhaba kızlar üç gündür aşırı şiddetli derecede kaşıntı ve vajinal bölgede şişlik kızarıklık var travocort krem ile vajinal fitil aldım fakat bu fitili ben mi yanlış uyguluyorum anlamadım gece yatarken fitili kullanıyorum ertesi gün sabah fitil erimiş çamaşırımda görüyorum ileri de itiyorum baya bi ama olması gereken böyle mi zaten birde kaşıntım hiç gecmedi ya baska ne yapabilirim sirkeli su yap falan diyenler var oda daha beter eder diye güvenemedim deneyen varmı
Vajinada kaşıntı şişlik
Peynir kesiği gibi vajinal akıntınız var mı acaba?
Naz12 doktor yazdı canım zaten krem ile fitili
Kalkyerineyat evett ya aynen beyaZ kesik kesik akıntımda var
Karagul23 Şikayetleriniz bana vajinal mantar gibi geldi. Travocort krem bende de işe yaramamıştı. Eczaneden oceral diye bir merhem alıp kullandım iki günde iyileşti ama yine de 7 gün devam ettim tamamen düzelmesi için. Eczacıya sorarak alabilirsiniz.
Benim mesela günlük ped kullanmaktan olmuştu. Temizliğe önem veririm ama yanlışım oymuş. Şu kokulu orkidlerden almıştım, o gün bıraktım günlük pamuklu iç çamaşır kullanmaya başladım daha rahat geldi. Günlük pamuklu iç çamaşır kullanıp her yıkamadan sonra ütüleyerek giyebilirsiniz. Hani daha fazla yayılıp sizi rahatsız etmesin. Ve iyileşme sürecinizi arttırıp tekrar etme riskini düşürür.
Kalkyerineyat yaaa bende sürekli günlük ped kullanıyorum bekarlığımdan beri uzun yıllardır vazgeçemedim onu kullanmaktan bir türlü kokusuz olanları alıyorum parfümsüzleri ama yinede etkiliyor o halde demekki,doktor da krem kaşıntını geçirecek dedi yaZarken ama üç gündür sürüyorum sabah aksam gram azaltmadı kaşıntıyı ya son çare sizin dediğiniz merhemden alayım yarın bari teşekkür ediyorum cok sağolun 🙏🏻🌸
Naz12 yok canım aynen doktora gittim o yazdı da devlete gittim şuan evimde değilim tatildeyim oldugum yeri de bilmediğim için devlete gideyim dedimde yazdıkları da pek işe yaramadı
Karagul23 bende önceden kullandığımda hiç yaşamadım problemi, yani yıllardır olmadı da neden şimdi oldu demiştim bekarken. İnanın marka değişikliği, kokulu olanları, yada makineye kullandığınız deterjanın miktarı çok olunca bile vajinal florayı bozabiliyormuş. Onu öğrendiğimden beri deterjan kalıntısı gitsin diye buharlı ütü yapıyorum. Birde banyo hariç hani temizliğe dikkat etmek kabilinden sabun yada başka bir şey kullanmayın iyileşene kadar çünkü vajinanın eski formuna, kokusuna dönmesi lazım. Sadece su ile yada steril bir sağlık ürünü ile yıkayın temiz ve kuru tutun. Hani kolay atlatılacak bir hastalık ama insanın aşağı yoldan rahatsızlık duyması çok moral bozucu oluyor, günlük modunu düşürüyor. İnşallah o krem size de iyi gelir. Çok geçmiş olsun, 🌿
Kalkyerineyat evet gerçekten öyle oluyor ya birde tatildeyim aksi gibi burda geldi başıma dediğiniz gibi günlük ped yaptı sanırım temizlikte zaten sabun vs hiçbir şey kullanmıyorum Allahtan o hatayı yapmamışım birde onu yapsam ne halde olurdum 🤦🏼♀️Tekrardan teşekkür ederim.
Karagul23 rica ederim ne demek 🌿
Karagul23 bende 3 günlük fitil kullanmıştım bi ara cabuk eriyor cidden o yuzden yatmadan once ileriye ittirirdim kosarak hemen yataga gecerdim asla kalkmazdim. Yatacagin zaman uygula. Bide candibene crem var Turkiyede varmi bilmiyorum ama efsanee birsey cidden reçetesiz aliyorum.ben 5 euro civarinda birsey evimde mutlaka her zaman bulunduruyorum kaşıntı olunca bire bir doktorum yazmisti o gunden sonra evde her zaman bulunur cok buyuk kurtaricim malesef biz kadinlar cok hassasız ve enfeksiyon mantar olabilme olasiligi daha yüksek o yuzden bu krem kurtarici
Esmerkiz teşekkür ederim bu sirke olayını bende yapayım ya o zaman hem mikrop öldürme özelliği var sirkenin yumuşatıcı yerine dökeyim peki sirke kokusu falan oluyor mu çamaşırda yıkanınca
Hayat_ of evet ya aynen öyle ne kadar pis iş varsa hep biz kadınları buluyor zaten doğumdan sonra cok sık enfeksiyon olmaya başladım doğumdan önce hiç olmazdım sanırım doğumda etken oluyor ufak bişeyde hemen enfeksiyon mantar vs. O krem var mı hiç bilmiyorum ama ecZaneye bir sorarım yada muadili vs olabilir belki araştırayım bir canım cok sağol
Esmerkiz deneyeceğim bende teşekkür ederim tekrardan🙏🏻🌸