Kızlar merhaba. İlk postum burada. Lütfen linçlemeyin bir şey danışacağım size. Bilgisi olan olabilir. Eşim bazen erken boşalıyor. Bazen bunun için ilaç alıyor. Mesela dün geceden örnek vereyim . Birlikteki oldu ilaç almamıştı erken geldi. Sonra ikinciyi ilaç aldı . Bu ilaç 3 saatte tesirini gösteriyor. Geceydi tekrar olacak diye abdest almadık. Gece tekrar oldu. Saat 4 e karşı olduğu için yine öyle uyuduk çok yorulduk diye . Bir de ikizler var benim çok yoruyorlar derken uyuyakaldık. Sabah aldık abdesti. Ve bu sık sık olan bir durum. Sorum iki ilişki arasında abdest almak şart mi acaba?

arNas evet canım her ilişkide temiz olman gerek. Bende yeni evliyken sabaha bırakıyordum ama bebegim olduktan sonra Max 5 dk yatarım sonra abdestimi alırım özellikle emziriyorsan dikkat etmeni öneririm

arNas hayır canım değil yatakta olduğunuz sürece tabiki

arNas Bir namaz vaktini geçirmeyecek süre içinde abdestsiz kalabilirsiniz. Yani diyelimki akşam 10da ilişkiye girdiniz, bir daha gece 3de bir daha 5de girdiniz her ilişki arası abdest şart değildir ama sabah namazı vaktini geçirmeden abdest almanız gerekir.

Meloo7 ama iki ilişki arasında bir yerlere giderseniz bastığınız yer sizi lanetler

arNas iki ilişki arasında gusul almaya gerek yok namaz vakti giriyorsa ozaman gusul alırsınız

Birisii yok emzirmiyorum da ama tekrar kirlenecez 3-4 saat işin almam mi gerekiyor ki 😕

Meloo7 yani mesela ilk ilişki oldu diğeri 3-4 saat sonra olacak ama bir o esnada tuvalate sigara içmeye kahve içmeye kalkıyoruz böyle olmamalı mi diyorsunuz

• [silindi]

Birisii her ilişki için abdest e gerek yoktur 1 ezan vaktini geçirmemek önemli

[silindi] ben sadece ilk gece için bir istisna diye biliyordum ama dediğinizde dogru olabilir iddialaşamam bu konuda araştırırım 😍

Kızlar şu yediğin her şey haram, bastığın yer titrer gibi söylemler doğru mu yoksa insanları korkutmak amaçlı mı ? Bence korkutmak amaçlıdır. Tamam günah ama yediğimiz şey bastığımız adım ne bileyim.. kuranda geçiyor mu ?

Astalavistabeybi insanlar daha fazla dikkat etsin diye söylenilen şeyler, bazısı hadislere dayanıyor ama abdestsizken bebeği emzirmek haram, şu günah bu caiz değil gibi fetvaları Müslüman ağzına kafasına göre söylenilmesini doğru bulmuyorum. İnsanların hadise ayete bile bakarken onun hakkında başka bir hüküm var mı, hangisi zayıf hangisi sahih diye düşünmeleri araştırmaları gerek. Takva ehli asla abdestsiz yere ayak basmamaya, ağzına lokma atmamaya ve bunun gibi şeylere dikkat etmiştir. Abdestli olarak bir şeyleri yapmak güzeldir. Ama sırf bu bilmişçe fetvalar yüzünden çocuğu emmek için morardığı halde abdest almaya çalışan anneler var. Halbuki o kadar ilahiyat okudum bunun hakkında bir fetva yok. Güzel olan abdestli emzirmektir ya şu söylenecek, haram caiz değil demeye gerek yok.

arNas Tedavi görürken sabaha kadar yatıyordum doktor söylemişti hemen dusa girme mümkünse sabaha kadar yat demisti simdi emzirdigim icin hemen dus aliyorum sonrasinda yine oluyorsa oluyor bi gecede 3 defa dusa girdiğimi biliyorum🤣🤦‍♀️

Astalavistabeybi malesef karışık bir şey değil, insanlar bunu zor hale getiriyorlar. Kafaya göre takılacak bir durum yok, halbuki islam hayatın her noktasında güzel rehber oluyor insana. Siz söylentilere kulak asmayın, abdestinizi çabuk almaya özen gösterin alamazsanız da yemek yememezlik, adım atmamazlık etmeyin yine yiyin için öyle yıkanın.

arNas ben böyle bilmiyorum. Eğer bamaz vakti geçmeyecekse birşeyler bile yiyebilirsiniz. İki ilişki arasında temizlenmek tavsiye edilir ama olması şart değildir. Benim bilgim bu yönde 🙏🏻