Kızlar içimi kimseye dökemiyorum kimseye birşey anlatamıyorum kaç gündür ölü gibiyim kafamın içinde kurup duruyorum düşünüyorum ölçüyorum biçiyorum içimi rahat ettirecek bir sonuca varamıyorum.. Biraz uzun yazabilirim okuyacak olan varsa lütfen içime su serpecek cevaplar versin çok çok ihtiyacım var..🙏🏻 Evlendigimizden beri biraz biraz maddi sıkıntılarımız hep oldu. Benim kendi anne tarafım maddi olarak çok harika olmasalar da annemin işini bilen bir kadın olmasından dolayı öyle maddi zorluk görmeden büyüdük diyebilirim. En azından istediklerimiz o an alınmasa bile sonrasında alınırdı. Bu arada benim kendi babamın sabit bir işi çok seneler sonra oldu buna rağmen yokluk nedir bildirmedi bize annem.. Eşimin tarafı da kayinpederimin yıllarca hatta emekli olana kadar bir firmada maaşlı çalışan olmasına rağmen bir birikimi elle tutulur bir şeyleri yok o da kaynanamın iş bilmezliği sayesinde. Yani bir ev kadını bu kadar mı hünersiz olur.. Neyse biz evlendik herşey iyi güzel bütün evin borcu düğün masrafları vs. eşime kaldı bizimkiler bana düşen kısmı borçsuz harçsız hallettiler çok şükür benlik bir durum kalmadı takılarıma varincaya kadar elinden gelenin en iyisini yapti annem. Inanın dünyanın borcunu ödedik kredi üstüne kredi çektik benim birikimlerim vardi üç beş neyse onlari verdim eşime önümüzden gelsin bir an önce kapatalım borçları diye.. böyle devam etti tabiki bu durum ilerleyen zamanlarda benim bazı harcamalarıma yansıdı 3 tane bisey alacaksam 1 tane alabiliyorum o da acil lazim olunca keyfi alışveriş kesinlikle yok derken ben bir baktım ki kendimden ne kadar ödün vermişim.. yani evlenirken bol bol aldığım şeyler olmasa evin içinde paspal paspal dolaşacağım. Eşim de bu konu da Allahlik yani bir hissettirsem ona eksik birseyim olduğunu hiç durmaz başka bir yerden kısar parayı bana verir harcayayım diye kaldı ki keza kendide aynı 2 senelik 3 senelik kiyafetler sırtında kış geliyor montu ayakkabısı sıkıntı yaz geliyor ayrı yani birbirimize üç maymunu oynuyoruz resmen. Benimde bir katkım olamayınca eşime kurup kaldırıyorum e genciz daha heves ettiğim şeyler oluyor kızıma almayi istediğim şeyler kurmak istediğim bir düzen ama yok yapamıyorum. Bu arada kızımın da benim de asıl lazım olan ihtiyaçlarımızı esirgemez desem hemen alır ama ben bakıyorum elinde yok isteyemiyorum niye o da içten içe üzülecek bana yansıtmasa da sıkıntı edecek diye ben 3 senedir aynı ayakkabıyı aynı montu giyiyorum. Bazen öyle dua ettiğim zamanlar oldu ki iyi ki salgın olmuş diye yani insan içine çıkarken giyebilecek olduğum iki üç parça bişeyim var.. Kızlar ben ne yapayım bir akıl verin bana evimde bir değişiklik yapamıyorum zevkime göre gidip insan gibi bir harcama yapamıyorum ne kendime ne eşime ne kızıma.. lazere gitmem lazım mesela nasıl diyeceğim ona diye düşünüyorum duruyorum.. E ev kira kredi var çocuk var maması bezi derken harcamaya bisey kalmıyor ayda yılda bir işte bir yere gidersek onu da hesap üstüne hesap yaparak gidiyoruz.. kaç gündür başım öyle ağrıyor ki artık doldum yani bu konu da birde yaş aldıkça bazı şeyler daha çok insanın zoruna gidiyor. Çevreme bakıyorum gerçekten ama gerçekten bizim gibi bir kişi daha yok. Çünkü onlara altın tepsilerde sunulmuş herşey ve görüyorum sunulmaya devam da ediyor. Bize sıra gelince herşeyden ya aklınıza gelebilecek olan herşeyden biz feragat ettik. Boğazım düğüm düğüm gerçekten şu an yazmak iyi gelir dedim ama gelmedi.. Ve eşim de öyle gönlü bol bir insandır ki çok kişilerin duasını almıştır ama Rabbim bu dünya çilesini bizden esirgemedi.Ama gelin görün ki kendi annesi oğluna bir temel sağlayamadı.. Bir de üstüne üstlük düğün sırasında araya giren şeyler oldu baya hırpaladım konuşmaya öyle ihtiyacım var ki anneme bisey diyemiyorum bilirse üzülecek e biraz biraz da anliyor farkediyor babam deseniz hep her aramasinda sorar var mi bir eksiğiniz paranız pulunuz diye özellikle sorar yok baba diyorum bir bilse içimi.. Eşimde bir sefer işten ayrılmıştı kaynanam bize o ay dediki kredi kartini yatırsın da baban onla market alışverişi yaparsınız biz hala o kartla marketten biseyler alacaz.. diyceklerim bi kadar belki içimi ferahlatan biri olur okursanız hakkınızı helal edin arkadaşlar…
Bunaldımm..
Blablablaaa__ Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun umarım gönlünüz feraha erer. Gençlerin çoğunun böyle olma sebebi düğünü kendileri yaptığı içindir. Yani eşiniz kendi başına üstesinden gelmeye çalışmış, rabbim yokluk göstermesin. Benim babam çok zengin bir müteahhit, vaktinde yokluk da çektik varlık da. Bazen bir gelirdi evimizin tüm merdiven basamaklarına tek tek tomarla para koyup süpriz yaptığı da olurdu. Her ay kapıdaki arabamız değişirdi hiç binemezdik. Tabi hep başkalarına yapardı. Yani hiç varlık içinde her istediğimizi elde ederek yaşamadık, hep pazardan giyindik, hiç fazlasını yemedik. İlkokulda orta okulda parayla ödev yapardık ikizimle. Sonrasında üniversite zamanı falan hep kendimiz çalışıp harçlığımızı öyle çıkardık. Çeyizimi nişanımı kınamı hep kendim yaptım, o sebeple hala eşimden harçlık istemeye çekinirim bu zamana kadar hep kendi paramı yediğim için o vermese isteyemem. Yazın evlere gelin başı yapmaya gidiyorum, evde terzilik ve kanaviçe pano yapıp öyle harçlığımı çıkarmaya çalışıyorum. Ama minimal yaşadığım için öyle fazla eşya da sevmiyorum. Giydiklerim hep yıllardır giydiğim temiz parçalar. Eşim kendi işiyle meşgul geliri çok çok iyi, ama evimizin gideri asgari ücretli ailenin gideri kadardır. Gerisi hep ev borcu araba borcuna gidiyor. Yani siz bunalmışsınız birde hiç böyle görmediğiniz için bu duruma alışmanız zor olmuş. Lütfen öyle düşünmeyin, borçlar illaki bitecek bir gün. Herkes birden her şeye sahip olmuyor, durumunuz neye müsaitse parça parça alınır. Bakın eşten yana yüzünüzü güldürmüş mevlam. Gerisi çok da mühim değil aslında. Acaba evden iş alsanız hani kendi harçlığınızı çıkarmak için iğne oyası yada yapabileceğiniz herhangi bir iş. Birde birikim yapmaya çalışsanız ilk etapta market dönüşü bozuklukları kenarı atınca bile hiç yoktan 200 lira çıkıyor. Yaşadığınız hayatı sevmeye çalışın, belki kaç kişinin hayalini yaşıyorsunuzdur. Elinizde olmayanlara üzülmek yerine sahip olduğunuz şeylerle sevinmeye çalışın. İyilik sizinle olsun 🌸
zarifhanim Olmuyor canım olmuyor annem veriyo üç beş neyse saklıyorum koyuyorum kenara bakıyorum yetmiyo çıkarıp veriyorum eşime.. geçenlerde epeydir görüşemediğim bir arkadaşım gelmek istedi e yok diyemedim denir mi hiç eksikler vardı alabilir misin dedim bana dediği beni nasıl bir sıkıntıya soktun sen.. ben bunu duyacağıma yerin dibine batsam daha iyiydi.. durdum durdum tamam alma dedim ararım gelmez. Hatta attığım listeyi bile tekrar bakmasin diye sildim whatsaptan.. farkedince ben onu mu demek istedim diyor bana.. Yani ben geçim sıkıntımıza bişey demiyorum olur olmaz değil ama bile bile herseyi eşimin omuzlarına yıktılar gece gündüz demeden çalışıyor eşim daha bu yaşında yani bunu düşününce bile ağlıyorum eşimin kabahati ne diye…? Çok şükür çok iyi baba çok iyi es oldu bana o yüzden nisey diyemiyorum ona evden iş alma şansım yok kızım çok hareketli uykusu düzensiz onla yatıp onla kalkiyorum bir sene kadar daha evden calisma sansim olmaz eşim de diyo sen kızımızla ilgilen ben bakarım sizi diye ama onu öyle gördükçe içim parçalanıyor bana yine geldiler heralde yazdıkça yazıyorum 🤦♀️
Ayy bu yazdığımdan da herşeye bir anda sahip olmak istediğim anlaşılmasın her zaman en azla yetinmeyi bilen biri olmuşumdur oyle olmasam zaten evi çekip ceviremezdim eşim bu konuda bana çok müteşekkir.. öyle bir eksik var hemen gidip alayım demem ne zaman lazım olursa öncesinde en lazım olan neyse yani anliycaniz kit kanaat dönüşüyorum evde.. olmayanlardan dert yandigim için ona odaklandığımı sanabilirsiniz ama gerçekten iyi tarafindan bakabilecek olduğum tek sey eşim ve kızımın sağlığı baska ve huzurumuz baska bisey yok. Maddiyat beni manevi açıdan da çok yıprattı ne yazik ki.
- Düzenlendi
Blablablaaa__ öncelikle RABBİM herkezi farklı bir yol ile sınava tabi kılıyor buda senin sınavın .bizde zamanında yoklukla büyüdük benim abim montsuz giderdi okula kar yağardı ayağında ayakkabı vardı giyecek bot yokru ablam desen el işi kağıdı alamazdi arkadaşlarının artıklarını verirdi öğretmen yani sadece siz değilsiniz cefa çeken ben okul da okuma dergisi için 75kr goturemezdim öğretmenden tokat yemisligim bile var . Ama babam hiç üzmedi bizi hep çabaladı şükürler olsun şuan çok iyi durumu .yani bunlar gelip geçer ins sabır ve şükür edersek çok şükür eşiniz anlattiginiza göre iyi birisi nice zenginler var ama eşinden dayak yiyen aldatılan değer verilmeyen biraz sukredersek herşey hal oluyor ama sabır gerekiyor içinizi bunaltmayin en azından giyecek bir kaç eşyanız ve sağlıklı bedeniniz var evet çok zor yokluk RABBİM bereket versin evinize
Blablablaaa__ eşinin ailesi merhametsiz galiba insan evladına oğluna kızına neden destek çıkmaz ki durumu iyiyse eğer RABBİM Hidayet versin kinamiyorum asla
Blablablaaa__ iyide eşinin ailesi size sürekli maddi yardım yapmak zorunda değilki evlilik zaten beraber sorunların üstesinden gelmektr. Düğün yapmasaydınız millete gösteriş yapacam diye. Böyle senelerce borç öder durursunuz geçim derdi herkeste var kimseye altın tepsi sunulmuyor sen kıskanmışsın birilerini kendini doldurup durmuşsun
Hoyrat evet çok çok zenginler var çevremde karısından haberi yok kendileri yer giyer eşine boncuk tanesi kadar bişey almaz o konuda ben eşime asla bisey diyemem kendine almaz bize alır demem o ki azcık bazı şeylerin ucundan tutup eşime destek olsalardı da eşim bu kadar sıkıntıyı üstlenmek zorunda kalmasaydı niyahetinde tek erkek çocuğu senelerce insan nasıl birikim yapmaz evlenecegimizi bile bile buna sinir oluyorum asıl tabiki her zaman şükür etmesini bilirim düşününce derim başka bir sıkıntım olacağına çok şükür kendi yağımızda kavruluyoruz.. Bende kınamak istemiyorum ama sorsanız onlardan merhametlisi yok bu dünyada merhameti olan insan 20 yasinda çocuğunu nasıl gecelere kadar çalıştırabilir ki ve eşimin yillarca çalıştığı boşa gitmiş hekesin kendi hayatı birsey demiyorum ama benden eşimden esirgedikleri ne varsa yavaş yavaş önlerine çıkmaya başladı bana da bu yeter..
GeberikGelin ben onlardan sürekli maddi yardım beklemiyorum dikkat ederseniz üstlerine vazife olan şeyleri yapsalardı yeterdi bize sizde de kaynanamin kafa yapısından var sanırım…Evladiniz yoktur insallah..Ayrica sen benim neyi ne kadar aldığımı ne harcama yaptığımı biliyo musun da millete gösteriş yapmasaydın diyebiliyosun..Sen benim yazdıklarıma değil kendi anladigina cevap vermişsin..
Blablablaaa__ çocuğum var 1 tane erkek senin gibi gelim vermesin alla gösteriş yapmak için düğün yaparsınız sonra paramız yok die ağlarsınız vah vah
Blablablaaa__ kocan sana hanlar hamamlarmı sundu evlenmeden öncede şimdi vermiyor otur şükret haline dert arama kendine
GeberikGelin bu nasıl bir konuşma biçimi rica ediyorum yorum yapmayın siz bilmediğiniz hayatlar hakkında.. evet sundu ikimizde çalışıyorduk o zamanlarda firsat buldukça geziyorduk o zamanlarda da böyle pahalılık olsaydi gezmezdim yine o biriktirdiğim paranın üstüne eklerdim hayat şartları zorlaştı imkanın var ki senin benim anlattıklarımdan gram birsey anlamamışsın
GeberikGelin sen beni tanımadan kişiliğimi bilmeden dua ediyosun bana da amin demek düşer insallah benim gibi bir gelinin olmaz uğraşır durursun
- Düzenlendi
GeberikGelin ayrica kimin gösteriş meraklısı olduğu belli oluyor iki lafinizdan biri gösteriş yapmak bakin bakalım o kadar yazdığım seyde bir sefer gösterişten mi sizlandim ben okuduğunuzu anlamiyosaniz yazmayın cevap sırf bilendiginiz için cevap verme gereği görmüşsünüz kendinizde
Blablablaaa__ insan sahip çıkılması istiyor elbette ben anladım sizi siz hep destek olsunlar demiyorsunuz ama ihtiyaç durumunda destek olmalı bir anne baba benim görüşüm bu bir evlada anne babadan başka kim destek olabilir maddi ve manevi olarak RABBİM hidayet versin canım ama sen yinede kötü düşünme olumlu bak dua et eşinin ailesinede aynı şekilde kötü davranma kötü davraniyorsun diye değil sakın yanlış anlama yani sen herzaman pozitif ol bak ne güzel demişsin etrafımda zenginler var ama hiç umursamazlar öncelik huzur tabiki maddiyatta önemli ama sağlık ve huzur yoksa maddiyat geri planda kalıyor
Blablablaaa__ Emin olun hic kimse %100 mutlu değil herkesin derdi var gerek maddi gerek manevi sizin eşinizle aranızda bir problem olmadığı için şanslısınız neler okuyoruz burada. Eşinizin kazancı aile yapısını bilerek evlendiniz diye düşünüyorum eğer size kendilerini farklı tanıtmadilarsa. Galiba benden küçüksünüz ben evli değilim. Nedeni de para olmaması.Bu dönemde parası olmayan ailelerin çocukları düğünlerini evlerini kendileri kurmak zorunda. Benim ailemle maddi sıkıntım yok çok şükür her istediğimi alabilecek biriyim ama bende 2016 2017 yılında aldığım montu giyiyorum, 2014 te aldığım botu giyiyorum ve giymeye de devam edeceğim. Eğer gerçekten ihtiyacınız varsa lafım yok ama 2 3 yıllık diye giymek istemiyorsanız …. Dünya malına duyduğumuz an mutlu olacağız. Çocuğunuza almak için heveslendiginiz şeylere kesinlikle lafım yok her anne çocuğunu pamuklara sarmak ister. Bir de kayinvalidenizin hünersiz diye lafını etmişsiniz. Siz onlarla yasamadiniz ne olduğunu bilemezsiniz biriktirememis olmaları ile ilgili onları suclamaniz cok gereksiz. Baskalarini suçlamak yerine çözüm odaklı düşünürseniz daha rahat bir düşünce yapınız olur.Anneniz ya da eşinizin annesi çocuğunuza baksa siz çalışmaya baslasaniz daha rahat etmiş olursunuz. Ailenizden borc isteyin diyeceğim ama bu bir iki aylık borçla düzelecek bir sey değil gibi görünüyor.
Calismaniz dışında bi yol yok gibi. Biz ne dersek diyelim sizin maddi durumunuz düzelmeyecek. İçinizi rahatlatsak bile siz başka aileleri gördükçe üzülmeye devam edeceksiniz. İnşallah maddi sıkıntılar ailenizin huzurunu kaçırmaz ve düzelir.
Blablablaaa__ Rabbim bu dunya cilesini bizden esirgemedi demissin. Belki o güzel Rabbim seni bi sinava soktu da sınıyor bilemezsin. Kulum sabdedenlerden mi isyan edenlerden mi olacak acaba diye bakiyordur bilemezsin. Inan soyle bakiyorum kac gundur etrafıma, evliliklere, insanlara ah diyorum çilesiz insan yok. Cok sukur Rabbim’e maddi sıkıntımız yok elhamdülillah eski evimizin kirasi cok fazlaydi faturalar da asiri yuklu geliyordu kira, fatura , cocuga ihtiyac , eve ihtiyac derken ay bitiyordu kendimize oyle duzgun alışveriş yapalım edelim cok nadirdi yeni eve tasindik kiramiz cok sukur uygun babama borcumuz var 4 bin kadar falan ama alacak param var diye sıkıntı etmiyorum ordan geleni ona kapatırım diye ama bizimde sorunumuz bambaska. Benimde imtihanim esimle mesela. Sagligi iyi degil cok kotu bi durumda. Ayin 4 günü cok kotu oluyor ve birseyler gorduklerini söylüyor. Daha gecen gece uyuyan kizimi uyandirip kucagima alip gecenin yarisi sokak sokak esimi aradim yaka paça eve getiriyorum mesela saklaniyor agliyor sadece. Ufacik ses duysa sicriyor kacmasin diye kollarina yapisiyorum hoca ariyorum mesela duzelmesi icin dua ediyorum. Altinlarim, param var ama ne fayda?? Bugun bilsemki kenarda olan herseyimi verdigimde esim düzelecek dusunmeden verirdim ama paranin da duzeltemeyecegi sey var. Huzur alamıyorum, sağlık aglamiyorum, mutluluk alamıyorum herseyi alabiliyorum ama bunlari alamıyorum. Kizimi parka goturdugumde mutlu ciftleri gordukce ic cekiyorum esimle eski resimlerime bakarken ic cekiyorum. Sadece oturup agliyoruz o agliyor o ağladıkça ben. Peygamber efendimiz (s.a.v) barinacak evimiz, karninizi doyuracak ekmeginiz, giyinecek kiyafetiniz varsa eger baska birseye ihtiyac yoktur demis . Inan benimde cok kiyafetim yok oyle hatta surekli 2 pantolon giyip duruyorum ama en onemlisi huzur, sağlık onu o kadar iyi anladım ki eger sağlığınız yerindeyse sukret gerisi duzelir
gshande ne güzel anlatmışsın böyleleri kendine dert arar sadece
GeberikGelin herkesin kendine göre dertleri var. Hiçbir dert kucumsenmez önemli olan halimize şükretmek Allah tan istemek ve çabalamak.