Blablablaaa__ Merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun umarım gönlünüz feraha erer. Gençlerin çoğunun böyle olma sebebi düğünü kendileri yaptığı içindir. Yani eşiniz kendi başına üstesinden gelmeye çalışmış, rabbim yokluk göstermesin. Benim babam çok zengin bir müteahhit, vaktinde yokluk da çektik varlık da. Bazen bir gelirdi evimizin tüm merdiven basamaklarına tek tek tomarla para koyup süpriz yaptığı da olurdu. Her ay kapıdaki arabamız değişirdi hiç binemezdik. Tabi hep başkalarına yapardı. Yani hiç varlık içinde her istediğimizi elde ederek yaşamadık, hep pazardan giyindik, hiç fazlasını yemedik. İlkokulda orta okulda parayla ödev yapardık ikizimle. Sonrasında üniversite zamanı falan hep kendimiz çalışıp harçlığımızı öyle çıkardık. Çeyizimi nişanımı kınamı hep kendim yaptım, o sebeple hala eşimden harçlık istemeye çekinirim bu zamana kadar hep kendi paramı yediğim için o vermese isteyemem. Yazın evlere gelin başı yapmaya gidiyorum, evde terzilik ve kanaviçe pano yapıp öyle harçlığımı çıkarmaya çalışıyorum. Ama minimal yaşadığım için öyle fazla eşya da sevmiyorum. Giydiklerim hep yıllardır giydiğim temiz parçalar. Eşim kendi işiyle meşgul geliri çok çok iyi, ama evimizin gideri asgari ücretli ailenin gideri kadardır. Gerisi hep ev borcu araba borcuna gidiyor. Yani siz bunalmışsınız birde hiç böyle görmediğiniz için bu duruma alışmanız zor olmuş. Lütfen öyle düşünmeyin, borçlar illaki bitecek bir gün. Herkes birden her şeye sahip olmuyor, durumunuz neye müsaitse parça parça alınır. Bakın eşten yana yüzünüzü güldürmüş mevlam. Gerisi çok da mühim değil aslında. Acaba evden iş alsanız hani kendi harçlığınızı çıkarmak için iğne oyası yada yapabileceğiniz herhangi bir iş. Birde birikim yapmaya çalışsanız ilk etapta market dönüşü bozuklukları kenarı atınca bile hiç yoktan 200 lira çıkıyor. Yaşadığınız hayatı sevmeye çalışın, belki kaç kişinin hayalini yaşıyorsunuzdur. Elinizde olmayanlara üzülmek yerine sahip olduğunuz şeylerle sevinmeye çalışın. İyilik sizinle olsun 🌸