• Öneri
  • Cerazette doğum kontrol hapı ve emzirme

Bu hapı kullanan oldu mu emzirdiği halde acaba? Kullananlar yada bilgisi olanlar yazabilir mi 🤷‍♀️

Karamellllll1 o kadar araştırdım ki, spiral yada üç aylık iğne istemediğim için sağlık ocağı hemşiresi, kadın doğum ve tüp bebek doktoruna kadar sordum. Kullanabilirsiniz dedikleri için aldım. Çünkü eczaneler “emziren anneler için doğum kontrol hapı istiyorum” dediğimde afallıyor , “zararlı öyle bir ilaç yok” diyorlar. Cerazette diyince daha yeni sistemden bakıp “aa evet kullanıyormuş emzirenler” diyorlar. Çok tereddüte düşmüştüm o sebeple. Ama bir sıkıntı yaşamadım

zarifhanim kullanımı nasıl oluyor peki nette adetin ilk günü başlanmalı diyor ama ya adet görmezsem emzirme zamanında bilginiz var mı acaba

Karamellllll1 Bebeğiniz ne kadarlık acaba? Ya hiç adet görmeden doğum sonrası kırkıncı gün yada adetin birinci ikinci günü içilmesi gerekiyor. Çünkü yumurtlama ve hormonları ona göre korunacak hale getiriyor. Sanırım beklemeniz lazım 😕

zarifhanim 45 günlük bebeğim kanamam oldu ama özür kanı yazıyordu her yerde araştırdım ama adet olmazsam hiç kullanamaz mıyım ya 😒

Karamellllll1 ya aşıya yada kontrole götürdüğünüzde bi hemşireye sorsanız, belki içme şansı vardır. Tüh, keşke bir hafta önce konuşsaydık 😐