Merhaba arkadaşlar ben Sakarya’da yaşıyorum mimarlık mezunuyum ve iki yıldır çalışıyorum ve Kasım’da nişanım olacak ama şöyle bir sıkıntı var. Ailenin en büyük çocuğuyum ve tekim. Bu yüzden çok özeniyorlar. Karşı tarafta Çanakkaleli adetlerimiz çok yakın değil sanırım annem takılacak altınlarla ilgili konuşalım karşı tarafın ailesi ile son dakika söylenmez kendime istemiyorum size takacaklar diyor ama ben emin değilim pazarlık yapıyor gibi algılanmak istemiyorum ve bütçelerine uyar mı bilmiyorum o da tek çocuk ve yaşı benden 7 yaş daha büyük annem 6 bilezik düğün için söyleyelim diyor damadın ailesi kendini hazırlasın diye ama emin değilim böyle şeyler konuşulur mu sayı normal mi? Yardıma ihtiyacım var pek yaşıtım yok yakında düğünü olmuş olan soracak kimsem yok
Desteğe ihtiyacımız var
[silindi]
Yenigelin ben bu tarz seylerin konuşulmasını cok uygun bulmuyorum dediginiz gibi koyun pazarlığı yapmıyorsunuz sonuçta karsi taraf ne takmak isterse onu takar sırf böyle seylerin lafinin olacagini bildiğim için asla ne kendi ailemi ne esimin ailesine hiç-bir anlamda yük olmadık herseyi esim ile birlikte yaptim takmak isteyen takti zTen ne gerekiyorsa. Bosuna caniniz sıkılır gereksiz bence
[silindi] ya açıkçası bizde önemli böyle konular ve beleşe gitti muhabetti çok fazla oluyor maalesef benimde hoşuma gitmiyor ama
- Düzenlendi
Yenigelin bence çok gereksiz bir konu asla altın sayısı falan dile getirilmemeli dışardan çok kötü duruyor bu muhabbet. Ben şahsen bohça işini bile istemedim gerek duymadım, altın olayında da asla bir şey belirtmedik ne istiyorsanız onu yapın dedik bitti gitti
Yenigelin bizim adetlerimize gorede genelde kiz evi kac bilezik istiyorsa soyler ama kendi ailem oyle bi istenimde bulunmadi babam gucunuz neye yeterse onu takin demisti. Ama siz nisanlinizla konusabilirsiniz kac tane takilir gibisinden ona gorede annenize ben nisanlimla konustum bu kadar takilacak diyip annenizin soylemesine engel olabilirsiniz
Yenigelin Biz Hatayliyiz. Bizim orda konusulmasi ayiptir. Ne takarsaniz kiziniza ogluunuza denir. Ama bazi bolgelerde altin isteniyor bu da adet🤷🏻♀️🤷🏻♀️
- Düzenlendi
Yenigelin Canim adetler farklı olabilir her bölgede her ilde fakat ben kız verirken biseyler istemek sanki kıza paha biçiliyormus gibi anlaşıldığını ve karşı tarafın durumu var mı yok mu bunu bilmeden hele bu tarz şeylerin yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Biz Kırklareli liyi burada oturuyoruz esimin ailesi de aynı şekilde, bize adettendir istemeye geldiklerinde sordular ne istersiniz diye? Babam da şey dedi, sizin butceniz durumunuz neye müsaitse zaten en iyisini yapmaya calisirsiniz, biz bisey istemiyoruz çocuklar mutlu, huzurlu olsun yeter, dedi. Bence olması gereken de bu, maddi olarak kimseyi zora sokmanın da, para altın muhabbeti yaparak ilişkiyi zedelemenin de anlamı yok bence.
Yenigelin bunun konuşulması kadar saçma birşey yok benim fikrim çok münasebetsiz gelir bana hep. Kayınvalidem sormuştu ne istersiniz diye annem babam mutlu olmasını para mal mülk bilezik mutlu etmez demişti hiç unutmam bence hiç maddiyat konularına girmeyin
[silindi]
Yenigelin @bittercikolata arkadasimizin yaziklari cok mantikli boyle bir yol izleyebilirsiniz
Yenigelin Beni çok irite eden konular bunlar.imam nikahım kıyılırken hoca ne kadar mehir istiyorsun diye sorduğunda bilmem ben neyse usulü ona göre yapın demiştim. Geçen de bir akrabamın bu mehir muhabbeti yüzünden nikahtan döndüğünü duydum. Gerçekten kadınların kendilerine verdiği değer bir kaç bilezik parçasıyla mı ölçülüyor?
[silindi] İlk yorumun =
= benim yorumum 🙈 o kadar bensin ki 🥰
[silindi]
bittercikolata haha senin yorumunda beni anlatmis resmen😇😇 can sıkıcı muhabbetler ya gereksiz cok.sukur atlattik o dönemleri 🙃🙃🙃
[silindi] cvp vermeden gecemedım. Canm bnde evlenırken. Aılem eşim aılesı takktı tabı. 5.6 tane degıl ama ıkı tane. Şimdi gorumcem evlenıyor ve. Nişanlısı aılesi falan. Tartısmıslar bastan gorumcem 10 tanr bılezık istedıni soyledı tamam dediler şimdi gorumcemı arıyomuş. Nişanlısı bır. Suru laf saymış
[silindi] Kesinlikle çok şükür 🙏 bunlar basit gibi gözükse de ciddi problemler ortaya çıkarabiliyor malesef, sinek te küçüktür ama mide bulandirir hesabı 🙃
Momm2260 aybtam anlamadım 🤭
[silindi]
bittercikolata aynen oyle o yüzden aileleri cok karistirmamak lazim heryörenin adeti farklidir mutlaka fakat iç Huzurun için de adete cok bağımlı kalinmamasi gerektiğini düşünüyorum 🙏🥰
[silindi] yani durumları fena değil ama biz herşeyimizinkendimiz yaptık ev eşyalarını aldık vs hep borçla onları ödemek için de altınlara ihtiyacımız olacak açıkçası kuzum onlarda iki tane bilezik takarlarsa biz zorlanırız onlara güvenip almadık elbette ama desteğe ihtiyacımız var
Yenigelin Bana aşırı itici geliyor bu konular. Benim kendi ailem yanımda yoktu ve düğünüme hiç bir katkıda bulunmadılar. Evimi gelinliğimi vs eksiğim ne varsa eşim ve ben biriktirdiğim paralarla tamamladık. Kimseye duyurmadan sade bir nikah yaptık ve evlendik eşimin tarafı usulünce gönüllerinden ne koparsa getirip taktılar ki umduğumdan fazlaydı. Şu an takılanların hepsi bankada yatıyor bana bi katkısı olmadı ha belki kötü günde elimi uzatacağım bir güvencem olacak ama, sayısının ağırlığının hiç bir önemi yok. henüz yolun başındayken bunların konuşulması evlilikte de karı koca ilişkisine zarar verebiliyor. Çevremde çok var bu meselelerden hiç bir şekilde yol kat edemeyen arkadaşlarım. Zaten onlar usulüne göre illaki bişey takacaklardır eğer siz 6 tane takın derseniz , 6 tane takacaklarsa bile isteye isteye takmazlar zorunluluk gibi oluyor.
[silindi]
Momm2260 hakli olarak yani malin mülkün altinin bir önemi olmadığını ne zaman anlayacaklar acaba🤦♀️ sadece maddiyara dayali evlilikler maalesef çok saglikli ilerlemiyor görümcenizde agni sekilde bu soruna çözüm bulsalar dahi ileride illaki para mevzusu sorun yaratacaktir