• Sağlık
  • Bay bay night damlasi 😭😭😭

Kizlar özür diliyerek bu postu aciyorum ama happy kids bende suan olmuyor ve acil bi moral destege ihtiyacim var :((((( biliyorum burasi yeri degil ama birkerelik yardimci olun 😭😭
Benim 15 aylik oglum var ve bazen uyuyamiyor geceleri. Ben türkiyeden ezcaneden damla aldim uykuya dalmasini kolaylastirmasi icin ezanedeki kadin dediki 20 damla versen olur. Ama bu damla 3 yaşindan itibaren gecerliymiş. Hergün vermiyorum zaten haftada bir iki en fazla.
Benim oglum da ilk disini cikardigindan beri felaket pisik oluyor anlamadim gitti hep dişe verdim bu problemi ilk disini de 6 aylikkene cikardi. Ve ben bu damlayi anca 12 ayindan sonra arada sirada vermeye basladim.
Neyse bi arastirim derkene bu damlanin icinde melissa extrakti varmiş ve bu kucük cocuklarda kansere yol aciyormuş suan kendime okadar kiziyorum ki :((( bunu kulanan hic oldumu 2 yaş kücük bebege ???

Hayır kullanmadım bilmiyorum da ama keşke vermedeydin küçük daha uyku ilacı bide ben parol bile vermiyorum

saripapatya Neden uyku damlası verme gereği duyuyorsunuz ben kendim bile içmem uyku ilacı bilmem ne . Yani uyumuyorsa uyuyacak illa ki . Doktora sormadınız mı alırken eczacıya danışarak mı aldınız sadece

Dolunayy bitkisel oldugu icin ezcaneci birsey olmaz dedi. Hep verdigim birsey degil asiri aktiv bir oglum var. Yorulma bilmiyor sabah kalkio gece saat kac olursa olsun uyumuyor.

saripapatya özür dileyecek bişey göremiyorum canım, keşke vermeseydim burdaki doktorlar pek hoş bakmıyor oyle şeylere bende hollandada kalıyorum çocugum hasta türkiyede tedavisine baktırmak istiyoruz demiştim . Goturun yaptirin ama biz burda ilgilenmek dediller. Oyuzden haberssiz kendiliginden ilaclar verme. Pişige gelince , Sudocrem kullana bilirsin .

Esmerkiz canim her kremi kulaniyorum hicbiri fayda etmiyor kremi bir gün sürmim yine felaket poposunun uzerine oturamicak sekilde pisik oluyor. Yarin alerji testi isteyecem ama yapmiyorlarmis sanirim kücük cocuklara 😭😭😭

saripapatya Ama bu tarz şeyler alırken eczacının lafıyla pek hareket edilmez bir uzmana danışmanız daha sağlıklı olur. Birde bence hiç kullanmamanız daha iyi değil mi bünyesini buna alıştırıyorsunuz . Bir tanıdığımda hasta olmayan bebeğine sırf uyusun gece diye calpol veriyordu 🤦
              İçeriğine baktım söylediğiniz şeyin limon otu yazıyor kanser yaptığına dair birşey görmedim 🤷‍♀️ tekrar bir uzmana danış için rahatlasın canım

saripapatya yani ben pek eczacıyı dinlemem ne yalan soyliyim doktor ne dediyse onu yapsaydın keşke

saripapatya evet test bebekken yapmıyorlar 3.yada 4 yasın üstü olması lagzım emziriyorsanız sizin sütünüzdende kaynaklı bir durum olabılır , çamaşırlarını ayrı yıkat yumuşatıcı kullanma ama , (pampers ) siz ne dene belki cildi hassastır bende çok zorlanmıştım mama içiyorsa ondanda ola bilir dedigim kıremi bolca sur her altını değistirdiginde

Esmerkiz emzirmeyi 1 yasina girince birakti. Mamayi da 1 haftadir vermiyorum onu da biraktik. Biz ne yiyorsak onu yiyor. Hergün taze yemek yapiyorum. Bizle kahvalti yapar bizle yer. Dişe veriyorum yine ama suan oyle bi pisik ki icim ciz etti :( benim düsüncem ya gercekten dişden ya da birsey dokunuyor ona

saripapatya olana çare yok geçmiş gitmiş bilmeden araştırmadan yapmışsın . Artık doğrusunu öğrendin vermezsin … günler su gibi gelip geçiyor uykusuz kaldığımız günlerde geliş geçecek .

saripapatya maşallah negüzel sizinle sofraya oturması😀 dedigimgibi Pampers kullanin altini siksik degistirin kremi bolca surun yani ben haftada buyukten bi tane bitiriyordum😁insallah düzelir kuzum

saripapatya benim kızımında 1 yaşından sonra pişiği başladı şuan 19 aylık ve ara sıra devam ediyor kaç tane doktora götürdüm geçmedi en son bir doktor kültür testi istedi yaptık bağırsağında bakteri varmış antibiyotik kullanmaya başladık bide travazol krem şimdi biraz daha iyi çok şükür tedavimiz devam ediyor kontrol ultrason vs yapılacak daha sizde bir doktora götürün derim geçmiş olsun Allah şifa versin

saripapatya bende uyumadiginda sinirleniyorum biraz sonra kendime kızıyorum sen biri istediğinde uyuyo musun ki diye. Uyumuyosa birak uyumasın sonsuza kadar uyumayacak hali yok elbet uyuyacak. Pişiği de her alt açmanda ılık su ile yıkayıp kurulamalısın ben hametan sürüyordum oda bayağı toparlıyor

saripapatya MANTAZOL KREM ve hamazinc krem karıştırıp sürün çok iyi geliyor pisige.ben çareyi bunlarda buldum ilk kızimda.
                      Eğer sivilce gibi pisik olmussada dextrocin krem iyi geliyor.

Bu damlanın kanser yaptığına emin msiiniz? Benim oğlum 22 aylık uyku bozukluğu var gece kalkar uyumak için saatlerce ağlar ya da uykuya dalması çok uykusu olduğu halde 1 saati geçer. Çok güvendiğim bir çocuk doktorunun tavsiyesiyle ben veriyorum oğluma zaten uyku ilacı değil bu takviye edici gıda içinde yağlar uykuya geçmesini kolyalastıryor sakinleştiriyor