CesurCivCiv
🌾 Mayalı hamur ile tek seferde 2 3 tepsi poğaça hazırlar sıcağı gittikten sonra yiyeceğimiz kadarını ayırır gerisini 4er yada 6şar buzdolabı poşetlerine koyar buzluğa atarım. Bir saatte çözünüyor ve taptaze aynı gün yapılmış gibi yeniliyor. Özellikle doğumda ve sonrasında çok işime yaradı hamileyken hep bu şekilde doldurdum.
🌾 Sarmayı da saklama kabına dik şekilde sarıp öyle atarım, misafirim gelecek olsa hemen çıkarır pişiririm.
🌾 Patlıcan, yeşil etli ve kırmızı biberlerden 3er kilo alır yazın odun ateşinde közlerim. Sonra hepsini küp küp doğrayıp karıştırıp poşetlere bölerim. Onu da çıkarınca zeytinyağı limon ve sarımsakla soslayınca çok lezzetli oluyor yemeğin yanına yada kahvaltıya aperitif olarak.
🌾Portakal ve limonları kabuklarını soyup her poşete iki portakal bir limon olacak şekilde doğrayıp paketler öyle buzluğa atarım. Ramazan ayında limonatamız hep hazır olur 😊
🌾 Bayat ekmek içi, kıyma, yumurta, sıvıyağ, salça ve baharatları karıştırıp köfte hazırlarım, çabuk çözünmesi için tek kat şeklinde buzdolabı poşetlerine koyarım. Yiyeceğimiz zaman sabahtan çıkarırım, ya biber ve patatesle fırına veririm tada yağda kızartırım, bazen de hiç uğraşasım gelmez sadece köfteyi kızartırım marul domates ve soğanla ekmek arası köfte şeklinde yeriz evde 😍
🌾Nohut ve göceyi de haşladım mı hep çok haşlar yarısını buzluğa atarım, çözünmesini beklemeye gerek yok yemek ve yayla çorbası için çok pratik olur.
🌾 Ondan hariç hamur işi, yufka, etli ekmek, pizza gibi kalan ne varsa tazeyken sıcakken hemen buzluğa atarım. Buzu çözüldükten sonra aynı tazelik ile yeriz. Etleri hiç olduğu gibi dolaba atmayı sevmem. Kurbanda gerekirse bir günümü ona ayırır, kuşbaşı doğrayıp poşetlere yerleştirip vakumladıktan sonra incecik ve dümdüz şekilde yerleştiririm kıyma ve sucuk da aynı şekilde. Çıkarınca çok çabuk çözünüyor. Ekstradan et doğramakla falan uğraşmıyorum. Dolap için en pratik yöntem bu, her şeyi hazır olarak dondurmak 😊