Ase24 ben yaşadım azonce bı arkadaşa yazdım hatta forumda.1bucuksene vajinismus çektim psikiyatr gittim bikez ama fayda olmadı.evde kendi yontemlerimle astım bunu.

Lavinyaa ne derecede bilmiyorum ki canım bazıları kendiside ellleyemezmis elletmezmis kimisife sadece içine almazmis.ben kendimde kontrol oldgu icin asabildim.ama daha ağır ise destek alması gerekebilir.doktor bana bı kağıda biseyler çizdi bu iş beyinde bitiyor burasi çok esnek bı yapı sen orayi kasarak engel kuruyorsun dedi.kegel egzersizi önermişti.

Ben once ince uzun muma peçete sarip sonra gerektiği kadr streç ve prezervatif sarıp hergun yapmaya çalıştım ders gibi.icime almaya çalıştım.ilerledikce mumu kalın muma çevirdim ve kendimi hazır hissettgmde eşimle denedim.hic ağrı sızı hissetmeden oldu bitti.benim çok zoruma giderdi kadınlık görevimi yapamayisim en çok da gaza getirdi.

Yaylaguzeli gerçekten çok zoruma gidiyor doktora gitmeye basladık ama süreç cok yavas ilerliyor 3. Gidisimiz hala bizi tanıma aşamasında beni muayne etti o aşamada bir sorun olmadı paramağını içime soktu doktorum bisey olmadı ama esim denediğinde kasılıyorum ☹️

Canım görümceme viblatör gibi birsey vermiş 3 boy evde rahatlacak müzik açarak bunu sakince oranda ileri geri hareketler yap demiş 2 seansında eşinde yapsın sana bu uygulamayı demiş

Ase24 Canım ben Nişantaşı Hera Klinik Dr. Süleyman Eserdağ ile tedavi oldum. 3 günde bitti. Ama ben de yapısal bir sorun vardı önce cerrahi işlemle hymenektomi ameliyatı oldum. Kızlık zarım kalın ve yüksek kenarlıydı bu durum bende vajinismusa çevirmişti. 4 boydan oluşan dilatör var bunlarla çalışmalar yaptık. (Vajinismus dilatör seti diye internetten bakabilirsiniz ama benimki kliniğin özel dilatörüydü) Önce klinikte uzman kişi egzersiz hareketini gösteriyordu önce ben yapıyordum sonra eşime yaptırtıyordu ve dilatörle aynı hareketleri ev ödevi verip evde de yapmamızı istiyordu. Gerçekten o kadar işe yarıyor ki bir mucizeydi benim için bu durumu atlatmak. Durumunuz ileri seviyeyse kesinlikle uzman kişilerden destek almalısınız. Ben psikoloğa da gittim bir fayda göremedim ama öncesinde cerrahi müdahale şarttı. Herkesin durumu, derecesi ayrı olduğu için ne yapmanız gerektiğine uzman bir kişi karar verecektir.

5 ay sonra

Kleopatraa
        Hekim çok önemli... Psikolog olsa da kadın doğum uzmanı olsa da vajinismus tedavisi zor birşey değil ama yanlış hekim durumu iyice zor bir pozisyona sokuyor. Dediğiniz gibi hoca çok önemli…

bir yıl sonra