Uyuyankoala kanaman bittiyse abdestini alıp ilişkiye girebilirsin doktorlar 40 gün beklemenin anne sağlık açısından olduğunu söylüyor ben hocaya sordum kanama bitince sorun yok demişti

Uyuyankoala öyle durumlarda da eğer bebeğiniz uyandıysa göğsünüzü yıkayıp yüzüne bakmadan emzirebilirsiniz tabi sürekli abdestsiz emzirmeyin 🤭

Ohno Yaaa ciddi misin ☺️ nasıl rahatladım çok çok sağol zaten sezaryen doğum yaptım kanamam da yok çok teşekkür ederim ya 😍

E_heralde Estağfirullah ya teşekkür ederim, bildiğim konuda elbette yardımcı olmak isterim ☺🥰

Uyuyankoala Merhabalar. Kadının kırkı denilen hüküm kanama kesilince 40 güne kadar beklemek zorunda olmak değildir. Kanama kırk günü geçerse özür hükmüne girip ibadete devam edebilmek içindir.
    Sizin kanamanız bitmiş ve halk dilinde olan kırkınız yani lohusalığınız bitmiş oluyor. Her kadının muayyen günleri aynı değildir çünkü, sizin 36 günde bitmiştir, başkasının 25 günde bir başkasının 38 günde bitmiş olabilir kanaması. Onların lohusalığı o kadardır.

Şimdi sorunuza geleyim 36 günlükken zoraki bir ilişki yaşamışsınız ve abdestiniz yokmuş. Bu fetva Bakara süresinin “Onlara temizleninceye kadar yaklaşmayınız” ayetine dayanarak verilmiştir. Buradaki temizlikten kasıt kanamanın bitmesidir. Ve daha abdest almadan ilişkiye girmeniz günah değildir. Ama gusül abdesti alarak ilişkiye girmek müstehaptır. Yani haram olmasa da siz abdesti geciktirmemeye özen gösterin ☺

Uyuyankoala kanaman yoksa haram değil vücut kırkgünde kendini toplarmış rahim falan o yüzden 40 der doktorlar bizdede erken biter kanama ama 45 50 günü bekleriz dikişlerim olduğu için.sma gusül almadan yaklaşmaması gerekir abdest alıp öyle ilişki yaşasaydınız keşke

zarifhanim Yaaa ne kadar tatlısınıız ☺️ oh ya içim rahatladı haram çok kötü birşey çünkü Rabb’im kimseyi haram yapmaya zorlamasın inşallah 🤲🏻 Dediklerinizi harfiyen yapıcam çok çokk Teşekkür ederiimm 🥰

2minikmucize Teşekkür ederim cevapladığınız için ❣️ birden oldu gerçekten 🥺 zaten izin vermedim haram olduğunu düşünmüştüm ama öyle değilmiş ☺️

Uyuyankoala yok canım haram değil kanaman yok ibadette edebilirsin yani ama ama sağlık açısından doktorlar altını çize çize kırk derler rahim kendini toplamadı için 🤣üzülmeyin sizlik birşey yok 🥰

Eses Teşekkür ederim☺️ gece gusül abdesti aldınız mı yoksa sabahı mi beklediniz

• Eses bunu yanıtladı.

Uyuyankoala canım ben aldım çünkü emzırıyorm içim rahat etmezdi kızım 10 aylık hemen alırım gusül abdestımi