SuPerisi0 İnce detaylara pek inanmıyorsunuz demeniz hoş olmadı. İslam detaylar dinidir. Ama sizin dediğiniz sadece incelik kısmı, bir dini detay değil. Ben ilahiyat mezunuyum. İsterseniz İslam ibadet esasları dersi hocamı bulup sorayım bayram günü ilişki hükmünü, ama sormaya da utanırım bunu mu bilmiyorsun caiZdir diyeceği için. Burada bir bayan kürtaj olduğunu namazı nasıl kılacağını dahi sorsa direk kılma demem. Onun da hükümleri vardır, bebeğin organları oluştu mu? Hiç hayati belirtisi var mıydı? Yoksa direk pıhtı halinde mi düşük yaptı. İçerden alınan parça bir insan azasına benziyor muydu. Organı belirginse lohusa hükmüne girer kanama devam ettikçe namaz olmaz. Çok küçükken düşmüşse özür kanamasına benzer üç gün kadar beklenir her vakit namaz abdesti alınarak ibadete devam edilir diyorum. İnce detaylara inancım sonsuz. Yani siz bir regl dersiniz, ama aklımızın ezberimizin alamayacağı o kadar çok kural vardır ki onun hakkında “Menhel il Vâridin, Ahval-ün Nisa (Kadınların Halleri)” kitaplarında binlerce halden bahseder manevi diye kayırdığınız alimler. Sanki ben onlara inanmıyormuşum gibi. Sadece Kurana Hadise değil, İmam-ı Azam’ın ve fıkıh alimlerinin yazmış olduğu kitaplara da dayanarak veriliyor bu fetvalar. Burada kimseye de kaynaksız sadece bir yerde görüp okumuş olduğum aslını araştırmadığım şekilde kafama göre haram da demem. Hemen karşı çıkmam her şeye. sizin atacağınız kaynakta haram günah caiz değil gibi şeyler yazmadığını, yazıyorsa da mekruh şeklinde söylenildiğine eminim. Ki onu yazan kimse de neye dayanarak hangi ayete hadise kıyasa dayanarak yazdığını belirtmiş olmalı yoksa sistematik olarak geçerli sayılmaz. Siz farzdan hariç nafile namaz diyorsunuz ama duha ve evvabin gibi namazlar dahi Kuranı kerimde geçen ayete dayanıyor. Bunu neye dayanarak demişler gerçekten merak ediyorum.