SuPerisi0 Manevi okul dediğiniz ne oluyor ki? Bakın maddi manevi boyutu değil benim kastettiğim hatırlamışsınızdır elbette. Sizin bahsettikleriniz din adabıdır ama hadiste de ayette de fıkıhta da yeri yoktur. Hele haram, günah, caiz değil diye bir fetvayı biz veremeyiz. Onlara iyi bakmadığımı söylemiştim bu ayeti yada muskayı yalanladığım anlamına gelmiyor elbette haktır. Ama iyi bakmama sebebim şudur, muskayı takan yanında taşıyan içinde ne yazdığını onu neyin koruyacağını dahi bilmez. Kuranı kerim boynumuza asalım diye inmedi. Araştıralım, okuyalım, örnek alalım hayatımızı evimizi felaketten bu şekilde koruyalım diye indi. Benimde evimde besmeleli tablolar vardır, yada buzdolamın üstünde nazar ayeti yahut bereket duası asılıdır. Ama sizin bahsettiğiniz o muskalı işlere inancını bağlayan kesim Allahtan değilde bir kağıt parçasından medet ummuş gibi oluyor düşünce olarak. Bu en çok manevi açıdan böyledir, çünkü insan inancı kalp iledir. Sadece dua edip yada muskada yazanları okuyup Allahın beni korumasına inancımı bağlamanın muskadan daha etkili olabileceğini de belirtmiştim. Bayram günü ilişki haram yada yasak değildir. Caizdir, ben edeben girmiyorum ama bayram günü oluşan hatta şuan doğan belki binlerce çocuk vardır engelli doğmayan. Yani beni yanlış anlamayın ama kimseyi de yanlış yönlendirmeyelim kerih dersini anlarım ama haram demek benim kafama göre söyleyeceğim bir şey değil. Allahın hükümlerine aykırıdır.