Ceren1234 Benim kuzenlerim ve yakın çevrem yavaş yavaş bıraktırdı, misal sabah acıktığı (meme istediği) anda başka bir şeylerle meşgul etti sürekli hiç yorulmadan, evet üzülüyorsunuz anlıyorum ama büyüdükçe o memenin artık tek işlevi oyuncak oluyor. Çünkü içindeki besin değeri artık bi işe yaramıyor git gide. Eğerki bu şekilde yapıp başarılı sonuç alamadıysanız, ailenizin yanına gidip bir süre kalabilirsiniz, kalabalık ortamda memeden uzak tutarak başka şeylerle meşgul ederek uzaklaştırabilirsiniz. Gece gündüze göre biraz daha zor o yüzden ilk gündüzden başlayınki motivasyonunuz düşmesin. Kimisi bebeğini ananesine veya babasına bırakıp bi kaç gün uzaklaşabiliyor buda ektili bir çözümdür belki ama, bana pek sağlıklı gelmedi. Anne sütünü kesen ilaçların olduğunu duymuştum birde onuda bi araştırabilirsiniz. En azından sütünüzün olmadığını görür emsede gelmeyince bittiğini anlar. Ki zaten yavaş yavaş süt azalacağı için bırakmasıda bir kerede olmaz zorlanmaz. Umarım bir an evvel aranızdaki bağ zedelenmeden bu aşamayıda geçersiniz 🙏🏼♥️ Birde sakın aç kalacak korkusuna girip dayanamamazlık yapma, çünkü gerçekten memeyi sadece emmek için emiyor karnını doyurmak için değil. Kucağınıza alıp öpüp sevin sakin sakin konuşun. Benimde en hassas noktam memeden ayırmak. İnşallah bende zamanı gelince başarabilirim🙏🏼