Novalgin_plus 2 senelik evliyim çok şükür mutluyum ama yine de sorguluyorum bazen 😅 ben okul, iş, evlilik sıralaması doğrultusunda toplum baskısıyla devam etti yeter artık evlen dediler ben de evlenmem gerek herhalde dedim evlendim 😁
Olivetti Novalgin_plus nerdeyse 5 sene olacak hala sorguluyorum biliyo musun 😂 hala mantıklı bi cevap bulamadım 😂
Akrep Novalgin_plus Evlenmeden de evlilik hayatı yaşanabilir. Lakin bişeyleri resmiyete dökmek insanı dahada birbirine bağlıyor. Hatta kiminin güvencesi bile oluyor. Ben sevdiğim adamla mutlu olup kimseye sormadan hesap vermeden dilediğimce yaşayabilmek için evlendim uzunca konuşulur ama kısa açıklaması bu benim için ♥️
Tecrubekonusuyor Novalgin_plus ben çok net söyleyebilirim benim annem depresyon ve sinir hastası ben çok küçükkenden beri. İlaçları tedavisi vs bir yere kadar yetiyor. Oldum olası benimle çok yakın anne kız ilişkisi diyelim kurmaz. Evlenmeden öncede çok çektirdi bana beni hep kızı gibi değil bazen kardeşi gibi bazen düşmanı gibi görürmüş. Hatta dayanamadığım yerlerde tartıştığımız zaman düşmanımsın derdi bana. Hem psikolojik hemde fiziki şiddet uygulardı bana düğünüme bir hafta kalana kadar hemde. Eşimi çok seviyordum o ayrı çabuk evlenmem de biraz evden gitmek istememdi diyebiliriz. 21 yaşım dolmadan evlendim dolu dolu 20yaşımdaydım yani. İyi ki evlendim yaşadığımı evlendikten sonra anladım
Novalgin_plus Olivetti Yaa ben de hep sorguluyorum evlenmeden önce de sorgulardim ama illaki oluyor işte. Kendine ait evin düzenin ailen oluyor evet ama kadınlar için zorluk artıyor.
Nakrenpasa Sanırım bu sorunun cevabı yok. Ben dahil çevremdeki herkes niçin evlendiğini bilmiyor. Biz mesela bekarken de ilişkimiz oluyordu. Ama neden evlendik hala bilmiyorum 🤔🤔🤔
SuPerisi0 Nakrenpasa Sevdiğimiz icin evlenmek icin evlendik eş hayati yaşamak için🤌🥰 üstüne çocuğumuzda oldu çok şükür bal kaymak daha ne olsun
Novalgin_plus Nakrenpasa toplumun genel geçer kurallarından bunlar işte 😅 yaşın geldi artık evlen ya da evlenmek lazımmış gibi bir durum oluyor.
Novalgin_plus SuPerisi0 Allah daim etsin inşallah 😊 bak işte sizin bir amacınız isteğiniz var bir çok kişi bilmiyor ben dahil
Nakrenpasa SuPerisi0 evet ama bunun için illa evlenmek zorunda değildik. Zaten biz bunları bekarkende yapıyorduk. Yani beraber kalıyorduk falan 🤭
Novalgin_plus Akrep çok doğru insanın kendisini garantiye alma durumu da olabilir evlilik. Sevdiğin kişiyle de olunca tadından yenmiyor. 😊
Novalgin_plus MarieLaforet doğru diyorsunuz aslında biz kadınlar anaç yapıda olduğumuz için de isteyebiliyoruz.
Olivetti Novalgin_plus ben araya gittim yA evlenme gibi bişeyim yoktu . Kocamla o kadar yıllık sevgiliydik evlenmenin konusu dahi açılmıyordu açılma teşebbüsü olduğu zaman kestirip atıyordum . Cok savunmasız bi anımda evlenme teklifi aldım kabul ettim 😂 kabul etmemle beraber söz nişan 3 ay sonra düğün 😂😂 düğün gecesi dank etti noluyoruz ya dedim ama 😂
Novalgin_plus Tecrubekonusuyor çok üzücü olmus ama sizin adınıza sevindim inşallah daha da mutlu olursunuz. Aile evi ne kadar iyi de olsa kötü de olsa bir yerden sonra sıkıyor artık insan kendi düzenini kurmak istiyor.
Olivetti Tecrubekonusuyor hikayemiz birebir tutuyor diyebilirim . Dahası da var … ama ben kaçış yolu olarak evliliği değil de çalışmayı seçtim. 21 yaşımda başladım çalışmaya ve yalnız yaşamaya. Cok yaralıyım , şuan sahip olduğum güzel şeyleri de kötü şeyleri de çocukluk yaralarıma borçluyum..ay ne cok benziyoruz 🥺☺️☺️
Tecrubekonusuyor Novalgin_plus çok şükür eşim oyun bağımlısı ama ihtiyacım olduğunda hep yanımda hep destekçimdir oda farkında herşeyin ben yeni doğum yaptığımda bana anne gibi baktı evi bir kadın gibi temizledi pakladı bu arada bebeğim daha iki buçuk aylık geçen gün saçımı daha tarayamadım dedim geldi saçımı taradı bunları niye söylüyorum yağmurda kalkarken doluya tutulmadım. İlk evlendiğimizde oda şiddet uyguladı bana ama geçti şükür. Ben çok çektim ya şimdi yazınca bile yine kötü oldum 😢
Cikolatali-waffle Tecrubekonusuyor şiddet mi ah canım ya 💞 öyle üzülüyorum ki şiddet gören kadın erkek çocuk farketmez kim olursa olsun 🌺
Novalgin_plus Tecrubekonusuyor Bir daha yaşatmaz inşallah 😑 ama siz de kendinizi ezdirmeyin sakın erkekler arkası olmayan sahip cikilmayan kadınlara biraz fazla yuklenebiliyorlar.
Deleted10 Tecrubekonusuyor En buyuk yarayi anne veriyor insana. Simdi hayatinin iyi olmasina sevindim. Kocaman sarıldım ❤️
Cikolatali-waffle Novalgin_plus ben de bazen sorguluyorum bekarken çok rahattım çünkü ailem hiçbirşeyden kısmazdı beni her istediğimi yapabilcek biriydim tabii buna rağmen hep sınırlarımı bildim. Neyin kötü neyin iyi olduğunun bilincindeydim. Bekarken çok mutluydum üniv hayatı vs. Evlendim yine mutluyum niye evlendim bilmiyorum değişiklik olsun diye heralde 😁 kimse evlen demedi zorlamadı beni zaten eşimle 14 yaşımdan beridir beraberdik artık evlenelim dedik 😁 iyi ki evlenmişim orası ayrı 💞
Novalgin_plus Cikolatali-waffle Rabbım mutluluğunuzu daim etsin inşallah 😊 ben de 29 da evlendim 6 sene kendi paramı kazanarak bekar yaşayınca evlilik ve sorumluluklar ağır geldi. Eşinle mutluysan sıkıntı olmuyor ama bence yine de çok da talep edilecek birseymis gibi gelmiyor bana en azından erken yaşta 😅