Emosh Çok kapsamlı ve güzel bir post. Binbir ilginç bilgi düşündürüyor insana ama ilk aklıma gelen “Köpeklerin keskin koku alma duyularından dolayı kanseri hissetmeleri” oldu. Çok ilginç geliyor hala 😳
Birde Süper Mario oyununda Mario’nun mantar yiyip büyümesi. Gerçek hayatta öyle bir mantar türünün olması ve yiyen kimsenin halüsinasyon görerek kendisini diğer nesnelerden büyük görmesi bana çok ilginç gelmişti.
Şu fuzuli bilgiyi de eklemek istiyorum. Oyun demişken çocukken okumayı bilmediğim zamanlar Mario oynadığımızda tüm altınları toplamayı pek lüzumlu görmezdim. Çünkü Mario’nun oyunun sonunda onları prensese vereceğini ve benim topladıklarımın ona yeteceğini düşünüp kendimi yormazdım. 🥲
Tabi okula gittiğime sayıları öğrenip kenarda altın topladıkça 100e ulaşan sayının 0dan başladığını farkedince 100 altının bir can ettiğini ailemin yoğun çabaları sonunda öğrenmiştim. 😆 Hala kabullenemiyorum ya ne kadar köylü bir sanı, Mario prensese yüz görümlüğü taksın diye altın toplamışım yıllarca 🤦🏻♀️😫😢