Neden oekı dusuk yapıyorum ıkı kere yaptım nasıl hamıle kalabılırım
Dusuk yapıyorum
Canım doktorun ne dedi? O çok önemli. Tabi sor çevrene ama doktorun söylediklerini aklından hiç çıkarmayarak...
bunu en iyi cevabını doktorundan alabilirsin biz ancak tecrübelerimizden ve duyduklarımızdan bir şeyler söyleyebiliriz. Ancak bu durumda tavsiye vermemiz doğru olmaz tatlım
Stresten uzak durun... Durabiliyorsanız bana da söyleyin sırrını :(
Doktor bir şey söylemedi mi sebebini burda bulamazsın canım. Hamile kalmak için bi rahatsızlığın yoksa ve hamile kalabildigine göre yok stresi kendinden uzak tut canım zor olacak ama bebeği düşünme hamile kalmadan önce 1 yıl bebek istemiyorduk hazır değildik evleneli 4 ay olmuştu doğum kontrol haplarina uzak duruyordum prezervatifte sevmiyorduk olmaz sanıp geri çekilme oluyordu çok dikkat ediyorduk 3 ay hamilelik stresi yaşadım her ay adetimi bekledim haziran ayında kosturma falan doğru düzgün birlikte bile olmadık ve yumurtlama günü haricinde olmuştuk hamile kalma ihtimalimin düşük olduğu günlerdi her ay aklımdan geçen düşünce o ay hiç geçmedi imkansız dedim 10 temmuzda adetime 2 gün vardı midem bulaniyodu canım çekiyordu kokulardan rahatsız oluyodum eşim hamile olmayasin dedi test yaptım pozitif çıktı son adet tarihim 12 hazirandi şimdi bebeğim 4 aylık sadece düşünceye strese bağlıyorum ve okuduklarima göre de en önemli etken stres. Sen doktorunla konuş hamile kalmak için uygun zaman mı vücudun müsait mıdır diye beklemek gerekiyor mu falan işte eğer sorun yoksa kendini ona odaklama rahatlamaya çalış ne biliyim en basitinden ilişkiye girerken bunu düşünme anı yaşa yumurtlama günlerini ihtimalin yüksek olduğu günlere bak eşin ananas suyu içsin sperme olumlu etkisi var şu kadar günde bu kadar yapalım diye hesap etme içinizden nasıl geliyorsa öyle yapın ilişkiden sonra bi süre yatmak iyi gelir deniyor ama hiç inanmıyorum giden gidiyor zaten daha fazlası ya da azı sağlanmaz bunlar benim bildiklerim bide happy mom da okuduklarimda soğan kürünün işe yaradığını yazanlar olmuştu onada internetten bak istersen
Esa Evet soğan kürünü yapanları biliyorum bende işe yaradıgını da duydum! stres en büyük faktör. Bir de vücuduna güveneceksin, hepimizin bedeni şükretme sebebi hepimizin vücudu neleri neleri gerçekleştiriyorlar nelerin üstesinden geliyorlar. Sen stres oldugunda beynin hormonlarına yumurtalıklarına kötü sinyaller götürüyor ve yumurtalıkların da rahmin de kehaneti gerçekleştiriyor. Beceremem diyor ya gebelik olmuyor ya da tutamayıp düşük oluyor. Aynı bir çocuğa sürekli yaramazsın deyince çocugun bunu kabullenmesi ve yaramazlık yapmayı benimsemesi gibi. Bilimsel bi açıklama yapmadım ama insan bedenine, aklına ve ruhuna ilgim güvenim sonsuz.
bazen de bir şeyi biz çok istiyoruz diye o şey gerçekleşecek değil. Belki çevren bu duruma uygun değil. Yani biraz önce söyledim ya insan çok güçlü bir varlık ama bir yandan bütüne baktıgında da küçücük bir varlık. Tüm şartlar uygun oldugunda gebeliğini sürdüreceksin inşallah. Hemen bugün yarın olmayacak belki ama sen kendine, eşine, evrene güvenip hazırım diyeceksin.
Sen bunun için çalısacaksın ama sen calıstın diye olmayacak bir yandan çevrenden yanıt bekleyeceksin.
Ben bir şeyi çok istediğimde onun için çalışıyorum, sonra diyorum ben çalıştım çabaladım bakalım şimdi ne olacak sonucuna razıyım.. o zaman stres olmuyorum ve ne kendimi ne cevremi hırpalıyorum. Mutlu oluyorum işte tatminkar oluyorum.
Canım inşallah istediğin olur....
Allah herkesin gönlüne göre versin!
Tesekuederım