Kızlar bi sorum olcak 6.5 haftalık hamileyim çok bulantım var arada istifar ediyorum iştahım da yok halsızlık çok ilk hamileligim lütfen yardımcı olun napabilirim
Hamilelik
Çubuk kraker yiyorum devamlı Biraz gideriyor tekrardan baslıyor
Korkmaz Sürekli midem bulanıyor ne yapmalıyım?
Ah şu bulantı ve kusmalar… Beyaz leblebi, baharatsız cips, tuzlu patates, beyaz peynirli sandviç hep yanınızda olsun. Gebeliğin ilk 3 ayında artan hormonların etkisi ile, özellikle sabah olmak üzere mide bulantısı ve kusmalar olabilir. Genellikle 12. gebelik haftasından itibaren bulantı ve kusma hızla azalır ve 16. haftadan sonra bulantı sorunu kalmaz. Özellikle ilk 3 ayda, yağsız, kokusuz, baharatsız, katı gıdaların tüketilmesi bulantıyı azaltmakta etkili olacaktır. Sık aralıkla ve az miktarda beslenilmelidir. Bulantı esnasında, kusmak için kendinizi zorlamayın çünkü kusma rahatlama sağlamaz. Bulantı esnasında tuzlu katı gıdalar (beyaz leblebi, baharatsız cips, tuzlu patates, beyaz peynirli sandviç gibi) alınmalıdır ayrıca açık alanda derin nefes almak rahatlatıcı olabilir. Tüm önlemlere rağmen bulantı-kusma devam ediyorsa doktor kontrolünde bazı ilaçlar kullanılması, bu süreci atlatmaya yardımcı olacaktır.
Bence hiçbiri hiçbir işe yaramıyor 🤦🏻♀️
Arkadaşlar ben ovulasyon testı yaptım aslında ovulasyon tarihim coktan gectı regl olmam gerek ıkı cızgı çıktı bırı silik sizce hamilemiyim
3 test yaptım hepsi pozitif
Merhabalar gebe kalamamamin sebebi guatr olabilir mi