Senbeben11 Anilla 6 kişi canım iki kızım var böyle akşamdan hazırlayıp dolaba koyup yarim hemen hazirliyim diyom yoksa gündüz kızlarım izin vermez yapayim
Birmelekannesii Anilla Genelde büyük insanların seveceği tarzda şeyler söyliyim 😃 Fırında etli türlü yada karnıyarık klasik pilav, prinç sevmiyolarsa iki yemeğin yanına bulgurda gider. Yoğurtlu bi çorba yada ezogelin çorbası, ortaya salata yaprak sarması varsa sarma yada sigara böreği tarzında börekler. Yaşlı olunca aklıma böyle şeyler geliyor, tabi yaşlılarmı bilemiyorum😃
Mihrimahnur Anilla 2 kızın varmış ne yap biliyormsuun, gündüzden oatates oatlıcan kızart kıyma kavurmgüzelcene somra onları porsiyonluk güveclere koy gelemye yakın ertesi gün at fırına üstüne kasarda koy. Pilav yaparsın yayla corba yap. Yine akşamsan havuc taratırunu kavur onlar gelinçe yogurdunu dök bmrek sar akşamdan salata zaten yaparsın mantar sotele akşamdan ohh misss
yalnizlikkralicesi @Senbeben11 bizimkiler tavuklu pilav , salata , yanına da çorba ve içecek severler ayran veya kola. Kuru fasulye ve pilav yanına da salata yaparım bazen. Ne sevdiklerine bağlı canım. Bazen de tava yaparım tavuklu veya etli fırında yanına pirinç pilavı , cacık
Ask_hosmus Karnı yarık pilav salata çorba cacık da olabilir tatlı olarak da baklava ya da kadayıf olabilir 😊
zarifhanim Senbeben11 Çocukluysanız fırsatınız yoksa kıymalı pide içi hazırlayıp pideciye yaptırabilirsiniz. Ekstra hiç bir şeye gerek olmuyor. Mercimek çorbası ile başlanır. Pidenin yanına salata, ayran pratik olarak. Çayın yanına da bir kek çırparsınız önceki geceden. Yetiştirememe durumu olmaz hem çok yorulmazsınız 🙂
yalnizlikkralicesi Senbeben11 benim de kvalidem sevmez ama yapınca öyle hoşuna gidiyor ki hepsini yiyor tabağının 😅
Senbeben11 zarifhanim bende öyle düşündum ama eşim sağolsun kabul etmiyo neymiş pide mi yiyicez diyo annemler kardeşlerim pide yemeyemi gelicek diyo
zarifhanim Senbeben11 Neden öyle düşünüyor ki, bazı kültürlerde ramazan ayında değerli bir misafir çağrıldığında ikram ediliyor. İftar havası veriyor hem aile bir aradayken 🌸
Birmelekannesii Senbeben11 Hımm ozaman daha özenli şeyler yapabilirsin 😃 tek kişilik güveçlere püreli tavuk sote yemeği, yada köfteli tarzda , yada beyti de yapabilirsin 😃
Snowflake Mercimek çorbası, sarma,İslim kebabı,bulgur pilavı, ayran , taze fasulye,revani veya vişneli ayva tatlısı 😊
mrs_kralice Bizde Konya yöresinde böyle kayınvalide misafir filan geldiğinde genellikle ▪️Yoğurt çorbası ▪️Etli Pilav ▪️Su Böregi Kıymalı(Yapabilirsen veya misafirin özelse) ▪️Bamya Çorbası ▪️Yaprak Sarması veya Lahana sarması Son olarak tatlıda ▪️İster Sacarası veya ne istersen burda serbest stil takılabilirsin😅 ama benim favorim ve cok begendikleri▪️ Revani
Anilla Fırına balık atıp yanına patates soğan biber atabilirsiniz ek olarak roka salatası mevsim salata mezeleeri de ekleyebiliriz humus havuç tarator ve yogurtlu patlican olabilir