Bi yeri toplasam arkam döndüğüm an darma dağınık ve kac gündür 2sepet asılacak kiyafet beni bekliyor üstelik onlari tekrar yikamam gerekecek nem kokmustur onları mi,hallediyim camasirlari mi cenaze işleri vs derken kaldı bütün ev işi ev darma dağınık ben toplamaya çalıştıkça cok dağılıyor bebegim hic durmuyor surekli memede kalmak istiyor gündüz uyku desen yok kafayı oynatacam az kaldı üstelik esim evde dahada dağılıyor ev diyorum ki yarın hereeyi halledecem bi bakmışım akşam olmuş işler hala öylece duruyor ☹😤
Ev işlerine nasıl yetisiyorsunuz kızlar
Ozge49595 biriktiği için öyle oluyor ruhen de zahmetli geldiğinden yapmak istemiyorsunuz haklı olarak. Kendinize bir gün belirleyin her gün süpürüp silemiyorsanız haftanın iki günü toz alma süpürüp silmeye ayırın ve erkenden yapın ki bir yere gitmeniz gerekse yada başka işiniz olsa kafanız rahat olarak halledebilesiniz. Çamaşırı mesela hafta sonuna bırakın, renkliler ile beyazları ard arda yıkayıp asın haftasonu katlama ütüleme ile uğraşın günlük yarım saat vakit ayırsanız bile yeterli. Evi ise dağıldıkça yada odadan çıkarken hemen iki dakikada her şeyi yerine koyarak halledin. Birikmeyen ve parça parça yapılan iş hiç bir zaman yorucu ve üşendirici olmaz. Günlük kronometreyi açıp 30 dakikaya planlayın mesela, ve o 30 dakika içinde önce temel işleri halledip pratik şekilde yetiştirmeye çalışın. Sonrasında ise sadece detaylar kalır onlar için vakit buldukça uğraşabilirsiniz ama çocuklu sorumluluğu olan anneler için ilk iş temel olanlardır. Toplama, katlama, süpürme ve silme.
Ozge49595 yetiştirdiğimi de nerden çıkartıyorsun 🤣 Bit-mi-yoooorrrrrr
Makine bitince hemen asmak hemen boşaltmak sabahtan erkenden evi silip süpürmek öğleden akşam yemeği yapmak ve en önemlisi aldığın her şeyi geri yerine koymak böyle böyle
zarifhanim bebegim durmuyor o kadar inst ki surkeli memede durmak istiyor hic bi is yapamıyor sürekli ağlıyor
Kekeremekere olmuyor işte bebegim izin vermiyor daha 4aylik ve çok huysuz jeske dursa yaparım ama ancagina 1de uyuyor gece gündüz uykusu yok gecenin 1inde biseye yapmaya mecalim kalmıyor bebekten çünkü sabaha kadar 10 kalkıyor
- Düzenlendi
Ozge49595 iş biriktirmemek çok önemli birikince dağ oluyor işin içinden çıkılmıyor 😅 çamaşır varsa günlük yıkarım katlar yerine koyarım sonra katlamak için kenara koysam o orda kalır gözüme büyür 😁 günlük evimin ihtiyacı neyse onu yaparım tozlanmışsa toz alırım yerlere bişeyler dökülmüşse süpürürüm biriktirmem tezgahın üstünde bulaşık hiç sevmem çocuğumun oyuncakları daima oturma odasındadır orda oynar orayı dağıtır en son gece toplar öyle yatarım temizlediğin odaların kapılarını kapat hem dağılmaz hem de kirlenmez sırayla odaları yaparak bitirirsin ☺️ Bu arada bebeğinin ilgisini çekebilecek sesli oyuncaklar al oyun halısını çok sever onunla biraz oyalanır müzik dinlet sakinleşir sende vakit bulursun ☺️
Ozge49595 bebek kucağımda kanguruda slingde yapardım ben çok rahat oluyor 5 Ay koala gibi gezdik sonra yere attım kızı atış o Atış
Ozge49595 valla ben yetişemiyorum 2aylik bebem var hergun şurayı burayı temizleyim diyorum oğlum kesinlikle izin vermiyor tam biyere başlıyorum başlıo ağlamaya yemeği zor koyiyorum ocağa bugün zor bela bı odayi temizleyebildim ama kaç saatte yani eşimde işi gereği hep şehir dışında oluyor oda yardımcı olamıyor banyoya bile 3dk da girip xikiyorum yani sen düşün o yüzden ev işi falan zor
UykusuzPanda42 banyoya hic giremiyorum giriyorsam yurutecle kapıda beni bekliyor bebegim yemek bile yapamıyorum arttik o kadar zorluyor ki ac yattığım geceleri bilirim sürekli ac geziyorum bebeğimin gözünün içine bakıyorum uyusada işleri hallediyim diye oda gece oluyor
Kekeremekere yerde asla durmuyor basıyor çığlığı yürütecek koyuyorum bi sure sonra ordada bağırıyor tek istediği memede durmak
Ozge49595 canm 4 aylık bebeyi yürütecemi koyuyorsun yapma lütfen çok zaraelı daha onun oturması bile yasak☹️
Benim bebeğimde 3 ay 18 günlük valla bende yetişemiyorum bazıları aman sanki aşiret var evinde nesine yetişemiyorsun diyo ama bende anlamıyorum bebek çok yoruyor herahlde ondan sabah saat 7de uyanır bebeyi yediririm sonra telefonla ilgilenirim 8de eşim uyanır kahvaltı hazırlarım işe gider tekrad uyurum 10.11 arası uyanırım birşeyler atıştırırım ona kadar bebem uyanır onu yediririm altını değiş kiyafetini değiş gül oyna derken saat 12 falan oluyo sonra uyutur bulaşıkları yıkarım çamaşır atarım mutfağı temizlerim ona kadad tekrar uyanır beyefendi o uyanıkken onla ilgilenmemj ister onla oynarım yine sonra yemek vakti gelir yemek yediririm tekrad uyuturum çamaşırları asar öğlen yemeği yer veya sadece meyveyle geçiştirir toz falan alırım aynaları silerim banyo tualet yıkarım yine uyanır yine aynı şeyler sonra akşam yemeği hazırlar eşim gelir yeriz yinr bulaşık falan derken gece 10.11 oluyo 11.30da her akşam bebeğime banyo yaptırrım yedirir gece uykusuna hazırlarım uyuması bi gece 1i buluyor ondan sonra kendim banyo yapar offline olurum yarın tekrar 7de uyan aynı şeyler o günde sil süpür katla ütüle yaparım
Ozge49595 aynı bende öyleyim çoğu zaman dışardan söylüyorum valla sırf sütüm kesilmesin diye oda yoksa onuda yemicem Allah yardimcimiz olsun ne diyim
Ozge49595 biriktirmemeye çalış bi çamaşır asmak beş dk falan mesela onu erteledikçe gözünde büyür benimde iki bebeğim var üstelik biri yeni doğdu her sabah mutlaka kalkarım erken kalkıyor zaten çocuklar kalkar evi bi siler süpürürüm her yeri bi saatimi almaz sonra kahvaltı ederiz topluca mutfağı toplarken bi yandan yemeklerimi bitiririm ondan sonra oh mis bitün gün bizim detaylı demizlik içinde her p tesi yardımcı bi bayan var armuttan çağırıyorum o yapar işte cam perde ütü dolaplar işte detaylı işler iş bölümü yap kendine bu şekilde çok mutsuz olursun az zamanını alacak işleri hemen elinin altında yap benim yeni doğan kızımda sürekli meme ister bazen kucağımda memede yemek yaptığımı bilirim yani ha bu arada evin müsaitse mesela benim bi odam boş orayı oyun odası yaptım çocukları oraya koyarım o oda dışında asla diğer taraflara oyuncak vs gelmez bu şekilde sadece bi odam dağılır diğer alanlar toplu kalır
Ozge49595 senin bebeğin yine banyo kapısında bekliyor, benimki banyoya da soksam durmaz çığlık kıyamet, ne ağlamak neler neler kendini yerlere atıyor nefes almıyor ağlarken 😰 bir kere deneyeyim dedim yok yoook asla yapamıyorum öyle. Çok katlı apartmanda oturuyoruz tuvalet banyo havalandırmaları ortak, duyan millet çocuğu dövüyorum zannedecek o derece canı çıkıyor ağlarken. 😑😑