Bebeğin kalbinde parlaklık
Lagosiyawo evet ne olur ne olmaz birşeyi yoksada içimiz rahatlasın gidip bi baktıralım umarım kötü birşey yokturda çok teşekkürler o bebişede maşallah❤️🙏🏻
zarifhanim ay ne güzel sağlıkla büyüsün inşallah🙏🏻 Ne olur ne olmaz gidp bi baktıralım bizde inşallah kötü birşey cıkmaz
Ayselsilahimigetir inşallah öyledir canım🙏🏻
- Düzenlendi
Rookie Amin, sizin bebeğinizde inşallah sağlıkla doğsun 🌸 Normal ultrason cihazında da görülüyor açıkca, yani her ay kontrole gidiyorsunuz ya hani her gittiğinizde kalpteki beyazlık duruyor mu derseniz düzenli bakıp söyler zaten doktorunuz takibe alır sizi mutlaka. Hem devamlı haberdar olmuş olursunuz amniyosentez ve genetik testlere gerek olmadan ultrasonda belli olan bir şey. Sizden de istenirse korkmamanız için belirtmek istedim 🙏🏻
- Düzenlendi
zarifhanim zaten normal muaynede gördü diğer aya tekrar sorarım bakalım umarım zamanla gecer çok teşekkür ederim ☺️
Rookie Bebek büyüdükçe kalp normale dönüyor o sebeple 27 28. Haftalarda kaybolur diyorlar. Benim 31. Haftada hala duruyordu, doğumdan sonra gittiğimizde kaybolmuştu. Rica ederim ☺
- Düzenlendi
Rookie benim başıma geldi canım. Detaylı tarama testinde bebeğimin kalbinde ufak bir parlaklık gördü doktor down sendromu olabilir dedi (ikili tarama testimde böyle bir ihtimal olmamasına rağmen). Bir de benim erkek kardeşimin down sendromu olduğunu öğrenince “o zaman kesin bir test yaptırın büyük ihtimal olabilir” ded. Ki ben bile biliyorum down sendromunun aile ile genden aktarılan bir hastalık olmadığını bir doktor nasıl bunu söyler? İçime sinmedi başka doktora gittik. Acıbadem’de çok iyi bir doktor. Baktı inceledi dedi ki “ kalpteki parlaklık on bebeğin altısında görünür. Tek başına bir risk değildir. Doğuma kadar zaman geçtikçe yok olur. Doğuma kadar geçmese bile bebek doğduktan sonra yine yok olur. Bir risk ya da tehlike değil. Riskli olması için başka bulgularla desteklenmesi lazım” dedi. İçini öyle rahatlattı kızımda da hiçbir şey yok dediği gibi zamanla gitti o parlaklık. Sen de içinin rahat etmesi şçin başka bir doktora görün istersen
Mirinda doktorum çok üstünde durmadı zaten sadece gördüğünü ne olur ne olmaz diye peritanoloji bölümüne gitmem gerektiğini orda detaylı bakmalarını söyledi bizi daha çok tedirgin edecek şekilde söyleseydi tabiki değiştirirdim bakalım peritanalogtan sonra ne olacak ama içim rahatladı burdakilerin yorumları sayesinde herkesten Allah razı olsun oldugunca cevap vermeye calıstı herkes☺️☺️ Sizede çok geçmiş olsun
Rookie hangi hastaneye gidiyorsun canım
Rookie doktorundan memnun değilsen, hayat hastanesinde Fatih bey var. Çok iyi bir doktor tavsiye ederim ☺️ Geçmiş olsun 🌹
Deleted11 doktorumdan memnunum ama hastanenin bir kuralı var doğumum başladıgında gece oldugumda o gün doğum nöbetcisi doktor hangisiyse o doguma giriyormuş kendi doktorum gelmiyor bu yüzden tereddütte kalmıştım acaba değiştirsemmi diye çok geçmeden karar vermem lazım teşekkür ederim önerin için 😍
Rookie Rica ederim ☺️ Hayat hastanesi öyle değil seninle ilgilenen doktor girer doğumuna ☺️
Rookie Detaylı ultrasonda daha net belli olur zamanla kaybolabiliyor o parlaklik 20-24 hafta arasi detaylı ultrasonun var kaçırma
Pcoslu1anne inşallah canım
Miskin2 iki arkadaşımda orada dogum yaptı onların tavsiyesiyle gitmiştim ama baştan söylememişlerdi bana bunu başka bi yerden duydum ve cok sasırdım onlar sezeryan oldukları icin mecbur kendi doktoru giriyor ama gercekten cok saçma yaa smdiden stres oluyorum gece dogum olursa gelemeyecek diye illa sabah veya onun nöbetci oldugu gün olması lazım oda tutarsa🤷🏻♀️