Burcuuoztk benimki normal muaynede görüldü o yüzden peritanologa yönlendirdi bakalık umarım kötü birşey çıkmaz sizin gibi geçicidir🙏🏻
Bebeğin kalbinde parlaklık
Rookie kötüyü düşünme canım çoğu bebekte görülen bir şey sadece tek başına da bir şey ifade etmiyor ense kalinligi böbreklerde büyüme falan varsa yada başka bir yerde parlaklık görüldüğü zaman aslında kontrole yönlendiriyorlar sizin doktorunuz garantiye almak istemiş demek ki hayırlı sonuçlar alın inşallah içinizi de ferah tutun 🙏
Burcuuoztk inşallah iyi cıkar çok teşekkür ederim iyi dileklerin için❤️
Benim ilk hamileliğimde de oğlumhn kalbinde cıkmıştı ya doğuma kadar gecer ya da doğumdan 3 ay sonra gecer dedi ve doğumdan önce geçti
Rookie korkma canım arkadaşımın kızında detaylı usg de beyaz nokta parlama oluyor sanırım görüldü o da çok korktu beraber paylaştık korkusunu üzüntüsünü ama boşaymış minnoşu çok sağlıklı şu an 3 yaşında maşallahı var korkma ama tedbir almaktada fayda var tabii perinatoloğa git en azından tespit edilebilecek bi rahatsızlığı varsa doğum anında ona uygun uzman hekim hemen alır bebeği müdahale eder
- Düzenlendi
Rookie Merhaba, bende o haftalarda gittiğim detaylı ultrasonda aynı durumla karşılaştım. Kardiyo ekojenik odak tespit edildi yazıyordu raporumda. Aynı şekilde çeken doktor da parlaklık olduğunu, kalsiyum birikmesinden dolayı orada kemik görünümü gibi bir beyaz nokta gördüğünü ve organ gelişimi olmuşsa bunun hiç bir engel teşhisi olmayacağını söylemişti. Ama sırf bu yüzden kendi doktorum ekin olmadığı için genetik fetal dna testi ve amniyosentez testi istedi risk olduğunu söyleyerek. Engelli de olsa doğum yapmak istediğim için kağıt imzalayıp kabul etmemiştim.
27 28. Haftalarda o noktanın kaybolacağını söylemiştir doktorunuz sonucunuz o şekilde ise.
- Haftada bakılmıştı kaybolmamış ama küçülmüş bu iyi bir şey, doğuma kadar yok olur demişti. Doğumdan sonra kızım 21 günlükken baktırdık kardiyolojiye hiç bir parlaklık görünmedi o sebeple korkmayın inşallah diğer azalarda gelişim varsa tek başına bir odak engel teşhis etmiyormuş.
Rookie aynı sorun benim bebeğimde vardı çocuk kardiyoloji bölümündeki doktor söyledi ama gebelikte bu durumun normal olduğunu önemli olan doğumdan sonra olup olmadığı dedi doğduktan sonra benide bakicak geçmişmi geçmemiş mi diye fazla strese sokma kendini hatta en son benim kadın doğum doktorum parlaklık var perinatolojiye git dedi gittim oda görmedim dedi inşallah biseyi yoktur 🤲
Lagosiyawo evet ne olur ne olmaz birşeyi yoksada içimiz rahatlasın gidip bi baktıralım umarım kötü birşey yokturda çok teşekkürler o bebişede maşallah❤️🙏🏻
zarifhanim ay ne güzel sağlıkla büyüsün inşallah🙏🏻 Ne olur ne olmaz gidp bi baktıralım bizde inşallah kötü birşey cıkmaz
Ayselsilahimigetir inşallah öyledir canım🙏🏻
- Düzenlendi
Rookie Amin, sizin bebeğinizde inşallah sağlıkla doğsun 🌸 Normal ultrason cihazında da görülüyor açıkca, yani her ay kontrole gidiyorsunuz ya hani her gittiğinizde kalpteki beyazlık duruyor mu derseniz düzenli bakıp söyler zaten doktorunuz takibe alır sizi mutlaka. Hem devamlı haberdar olmuş olursunuz amniyosentez ve genetik testlere gerek olmadan ultrasonda belli olan bir şey. Sizden de istenirse korkmamanız için belirtmek istedim 🙏🏻
- Düzenlendi
zarifhanim zaten normal muaynede gördü diğer aya tekrar sorarım bakalım umarım zamanla gecer çok teşekkür ederim ☺️
Rookie Bebek büyüdükçe kalp normale dönüyor o sebeple 27 28. Haftalarda kaybolur diyorlar. Benim 31. Haftada hala duruyordu, doğumdan sonra gittiğimizde kaybolmuştu. Rica ederim ☺