• Sağlık
  • Gebelikte TSH Yüksekliği Yaşamış yada yaşayanlar ?🥺

Selam kızlar tiroid sorunu yaşayanlar varmı benim gibi? Gebeliğin başından beri ilaç kullanıyorum fakat 3. Trimester girdik yine yüksek yine yüksek, bugün dahiliye ile görüştüm ilaç dozumu arttırdı hafta da bir test istedi 2 hafta takipten sonra endokrin bölümüne sevk edecekler yine düşmez ise, sizler neler yapıyorsunuz hangi ilaçları kullandınız çözüm bulabildinizmi ve beslenmenizle ilgili bir değişiklik yaptınızmı bilgi alışverişi yapalım ?? 🙏🙏🙏

Limonlukek00 benim 6-7 lerdeydi başından beri hep ilaç aldım bi şey olmadı merak etme kuzum eğer ilacını düzenli alırsan bi şey olmuyo

Limonlukek00 bende de Tsh yüksekligi vardi. 4-5 lerdeydi. Ilacla 2.90- 2.60 a felan inmişti. Bende hamileligimin sonuna kadar ictim o ilaclari. Eger ilac düşürmuyorsa doktor dozunu arttirmali ve hergün aynı saatte icmeye dikkat et. Bugün öglen 12 de ictiysen ,yarın öglen yine 12 de icmen gerek, bana doktorum böyle söylemişti. Birde mor lahana fazla yeme demişti bana. Mor lahana tiroidi yükseltiyormuş.

Benimde normalde tsh sıkıntısı yoktu yine referans aralığında cıktı aslında 3.07 ama hamilelikte 2 bucuk altı istiyoruz dedi doktor ilaç verdi bakalım inşaAllah işe yarar🙄

Limonlukek00 benim de vardı 2 gebeliğin de de levotiron kullandım dediğin gibi hafta da 1 test veriyordum ilaç yetersizse dozunu arttırıyordu doktorum korkutma hiç kendi ilaçlarını düzenli kullan yeterli

Limonlukek00 ilacı düzenli aldım ne indi ne çıktı kaldı 4.8 di sanırım en son
            Doğumdan sonra 2 sene geçti yeni kendine geldi ilacı bıraktım 🤷‍♀️

Limonlukek00
              3 gebelik gecirdim ilki dusuk oldu tiroyitletim çok yavaştı doktor buyuzden dusuk yaotigimi soyledi sonra 2 yil tedavi gordum hamilelik yasaklandi o donemhamile kalsaydim dusuk olurmuş dusuk olmasa bile engrli doğramış bebek ilaçkulandim 2 yil sinunda doktor artik hamike kalabilirsin dedi ve kaldim da ama ilaca devam 50 ml liklerden sonra dogurdum 15 yil sonra yine hamike kaldim tabi tiroyitler yine çok yavaş mutlaka ilac kulanmam gerek bunun dusinda karnimdaki bebekte en az 10 sağlık sorunu çıktı aldirmayi dusunduk ama hala ilac kulanmiyorum tabi vitamin bile kulanmama karari aldim kendi kendime kan degerlerim dusuk kan hapida mutlaka kulanmam gereken ler listesinde ama kulanmadim kendimi Allah’a biraktim ne gelirse basim ustune dedim ve bekledim dogumu 40 hafta 4 gunluk dogdu kizim 3830 gram dogdu sapasaglam tekbir saglik sorunu bile yok buyuzden allaha binlercekez Şükür inşallah saglikla alirsin kucagina
              🤱🏽🙏🙏🙏💕💜

greenn hamile kalmadan öncede sınırdaydı fakat ilaç falan kullanmamıştım şimdi 6 lara geldi tsh ve hamilelikte 3 ün altı olmalıymış ilaçta kullanıyorum henüz düşmedi maalesef

Nurisdeniz34 benim 6 larda canım çok yüksek dedi doktorum bu arada aynı ilacım 50 mg olanını kullandıgım halde bu şekilde ve hiç düşmemiş şimdi bi 10 gün 125 mg kullancam sonra tekrar kandan bakılacak ama inşallah düşer

prenses88 aynı değerlerde benimde canım ilaç kullandıgım halde düşmemiş inşallah düzelir endişem bebek için zaten

Sedaa ben ilaç kullandığım halde 6 larda canım 50 mg kullanıyodum bugün 125 mg olarak yükseltti 10 güne kadar tekrar kan vericem düşmezse endokrin bölümüne sevk edecekler sadece bebek için endişeliyim yoksa halsizlik yapmasına falan alıştımda doktorum çok yüksek oldugunu söyledi

12agustos inşallah canım seninki yine azmış benim 6 larda çıktı bide 7 aydır ilaç kullanıyorum zaten düşmüyor en üst dozu alacağım bi süre yine düşmezse endokrin bölümüne sevk edecekler bakalım

Twogirlmom ilaç dozumu arttırdı benimde canım yine düzelmez ise endokrin bölümüne sevk edeceklermiş guatr falan bakılacakmış ama bakalım inşallah düşer

Flamme bende ilaç kullandığım halde 6 larda çıkıyor canım hiç düşmemiş çok şaşırdım dozumu yükseltti inşallah işe yarar

biricik1111 ya maşallah ne güzel Allah bağışlasın ❤️ Benimde tek korkum bebek zaten tiroidin yavaş çalışmasının sebebinide tam açıklayamıyor doktorlar sadece hep dedikleri zararlı zararlı başka bi açıklama yapmıyorlar 6 larda bu arada tsh değerim, benimde dozumu tekrar yükselttiler olmazsa endokrin bölümüne sevk edeceğiz araştırılacak dedi

Limonlukek00
                        Hızlı çalışıyor kiloniz nasil zayıf misiniz
                        Zararlar gebeligin ilk doneminde dusuk diyorlar ileri doneminde de zihinsel engel diyorlar ama ben hiç ilaç kulanmadim kizimda ve hani hocbirseyi de yok degerlerim 1 bucuktanda azdi Allah’ın izniyle sag salim atlatin bunuda ❤