Kızlar Neredeyse 3 aylığa gelecek bir oğluşum var ve kafasınin bir tarafina yatıyor sürekli ondan dolayı orası biraz içte diğer taraf daha büyük yani yamuk duruyor kafası şimdi diğer tarafa yatırmaya çalışıyorum sürekli ama başka yapabileceğim bir şey var mı 😳

Ay bende öyleydım herkes götur kafası yamuk klcak dedı randevu aldım ettim ama gitmedim daha çok yumuşak zaman la toparlıyo

Escobar hadi ya biraz daha diğer tarafta yatirayim olmadı götüreyim ihmal etmiyim ya

Ecivicivokke kızıminkide öyleydi zamanla düzeliyor .He bide ben şey yapmıştım sürekli hangi yöne yatıyorsa o tarafa dönmesin diye yastık koyup diger tarafa yatmasını sağlıyordum

Ecivicivokke Benim bebeğimde hep bı tarafına yatıyordu kafasi bildiğin yamukdu yastıklarla desteklesem de illa o yöne donuyordu şimdi 2 yaşında yamukluk falan kalmadi çok güzel kafası var🤣 Düzeliyor zamanla sıkma canını 🌺

Ecivicivokke 4bucuk aylık kızım var o doğuştan kafası yamuktu.Sağ tarafı iyice düzdü ve boynu hafiften otarafa eğri duruyordu.Adına tirtikolis sendromu deniliyor.Çok korktum bebeğim öyle kalcak diye.Doktora götürdüm yenidoğanlarda görülebiliyormus bu durum kafaları cok yumusak olduğu için.Benim bebeğim karnımdayken sadece bir tarafına yatmış oyuzden böyle olmuş .İlk hastanedeyken fark edilmiyordu aradan bikac hafta gectiğinde fark edilmeye başladı.Doktorumuz sen yatiş şekline cok dikkat etmen gerekiyor dedi.Yenidoğanları tıbbi tevasiz iyileştirebiliyoruz dedi.Bende surekli o kafasını o tarfına cevirdikce degistirdim doktorumuz gerekirse uyansın dedi asla otarafına yatırma dedi.Bir inat etti iki inat etti benim inadım agır bastı.Arada bende elimle kafasınına minik egzersizler yaptım kafasını yatırıp bir oraya bir buraya cevirdim.Kızım sol tarafına bakamıyordu bile orafına döndümü mesela dikkatini ceken bişeye bakmaya çalisırken 2 saniye bakip geri hemen çeviriyordu başını.Şimdi baya düzeldi yok oldu diyebilirim.Istersen bi doktora danıs o seni daha güzel yönlendirir canım

Ecivicivokke ayy oğlum bebekken hep sağa yaptırmışım farketmedin Bi baktım yukarı doğru sivri sağ tarafı da yassılaşmıştı sol tarafa yatırmaya çalıştım o tarafa yastıkla destekledim düzeldi zamanla bu arada 2 yaşına kadar yastık kullanma baş altına oğlum şuan 3.5 yaşında düzeldi kafası eğer ciddi Bi anormallik yoksa dediklerime dikkat et yeter ☺️

Benim oglumda 1 yaşında sanki öne doğru büyüyor anlı baya önde çocuğun çok dikkat çekiyor yarın bı doktora goturecem inslaah bişey çıkmaz bı kas filan verir düzeltir, birde bıngıldagı kapandı ama tam bıngıldagın önü şiş hep normalmi sanki düşmüşte şiş gibi sizin bebekler dede varmı böyle bişey

Yaman kendiliğinden geçiyorsa süper ama yine de destek vereyim diğer tarafa ya