Kızlar dün annem öyle bı laf etti ki içime oturdu resmen. Oğlum 3 gündür ek gıdaya başladı biraz biraz yediriyorum artık dün de anneme gitmiştim oğluma artık annene de ihtiyacın yok ben sana bakarım dedi güldü çok alındım zaten doğumdan sonra da bı ara hep böyle şeyler diyodu benim oğlum herkese güler karsisinda biri hareket etsin başlar gülmeye insan ayırmaz anneme de yapınca bak bu beni daha iyi taniyo biliyo filan demeye başlar. Hep evdeyim gidecek arkadaşım yok hemen hemen her gün 1 saat oturur gelirim ama çok doldum artık şimdi yine mesaj atmış geliyomusun diye kalbini de kırmak istemiyorum ne yapabilirim akıl verin paranoyak oldum çocuğumu herkestn kıskanır oldum beni unutacak ek gıdaya geçince diye düşünüp duruyorum

Dünde eşimle bu yüzden kavga ettik. Bugün için eşimle plan yapmıştık daha öncesinden ama dün annem bugün akşamdan içim dayımgilin benim oğlanı görmek için geleceklerini kesin oraya gitmemiz gerektigi söyledi eşimde buna sinirlendi başka gün mü yokmuş diye. Annemde seneye kutlarsiniz başbaşa nolacak diyo. Zaten eşimle kaç gündür çok bozuguz şimdi bile konusmuyo benimle bı köpek meselesi yüzünden oda saçma sapan bı mesele :( ben anneme kiyamadigim için her dediğine tamam olur dedim şimdi önüne gecemiyorum

Eşimde farkında bunun onun ailesiyle pek yakın değilim ondan ara sıra bozuk atar ama uzatmaz hiç sen nasıl istersen öyle yap der konuyu kapatır. Dün telefonda kavga ettik annemgildeyken eşim birden sinirlenir ama çabuk sakinlesir annemde bugün akşamdan için kavga ettiğimizi düşündü eşime hödük vs vs diyip duruyo

Çok uzun olmuş kusura bakmayın bugün akşam annemgile mı gitsem yoksa evde durup eşimle mi kutlasam zaten benimle konusmuyo gönlünü almış olurum ama dayımgilde şehir dışından geliyolar yarın sabah donecekler onlara da ayıp olur diye düşünüyorum

Lagerthaaa sen onun annesisin nasıl unutur seni öyle düşünme sakın kendini yıpratırsın. kim bakarsa baksın kim çok seversen sevsin anne başka senin kokun yeter ona. Annene de söyle senin oğlunu görmek isteyn sana gelsin annene değil. Plan yaptık kusura bakmasnlar görmek isteyn bana gelsin de. İnsanlar seni kırıp kırmadıklarını düşünmyorsa sende düşünme bu annen de olsa

TombulHatun çok kalabalık geleceklermis dayı teyze ananeni kuzen ve ailesi filan ben o kadr misafir ağırlayamam arada kaldım şuan daha önceden planlanmıştik cumartesi kaynanama pazarda annemgile çıkarız diye eşimde benimle konusmuyo arasam ne yapalım diye tersler kapatır

Lagerthaaa valla benim oğlum baya baya anneannesini benden çok sever bir ara hep bir aradalardı dediğin gibi bende kıskandım anneme açık açık soyledim çocukta travma olur karmaşa yaşar anne kim anneanne kim ayırt edebilmesi gerekiyor sen anne gibi davranıyorsun dedim ayrıca bu annenin otoritesini de sarsar yani anneanneyi görünce bira büyüdümü seni dinlemez ben şuan uzaklastirdim yine görüşüyorlar ama eskisi kadar sık değil benim de hiç arkadaşım yok ama çocukların bana yetiyor evin işleri falan oyalanıyorum bence sende her gün götürme hafta da 2 yada 3 yeter

Lagerthaaa bence boş bir alınganlık yaptığınız. Benim annemde biraz daha büyüsün de ozaman sizi aramaz oğlumu bize bırakırsınız istediği kadar kalır bizimle der küçüklüğünden beri bu arada arabayla 9 saat annemlerle aramız farklı şehirdeyiz tayin sebebiyle. Ama asla öyle düşünceye kapılmadım aksine hoşuma gidiyor annem öyle şeyler diyince oğlumu çok seviyorlar diye. Biraz olaylara olumlu yönden bakmaya çalışın bebek küçükken ufak kıskançlıklar olabiliyor bazı annelerde ama o sizin yavrunuz anne yerine kimse geçemez öyle düşünmeyin

Lagerthaaa en güzeli anneni ara bu akşamı eşinle başbaşa geçir hem gönlünü almış olursun. Sabahta dayınlar gitmeden kahvaltıya gidersin onları da görmüş olursun kayınvalideye pazar gidersiniz

Lagerthaaa 2 3 saatliğine durun gelin ozaman böylece herkesin gönlünü yapmış olursunuz. Hem dayınlara ayıp olmaz hem de eşinizle aranızda sorun olmaz diye düşünüyorum. Konuşun eşinizle böyle yapalım dayımlara da ayıp olmaz hem eve gelince de baş başa kutlama yaparız diye

dolapfaresi herşeyimi karisiyo iyi niyetli ama artık boğuluyorum resmen kız kardeşim de farkında niye susuyosun versene cevabni diyo ama annem kalbi kırılmasın diye sesimi cikarmiyorum dün telefonda yine biseye karıştı ben onu bu şekilde yapıyorum dediğim halde usteledi bende kapatıyorum anne dedim kapattım ağladı küstü ondan gönlünü almaya gittim

Lagerthaaa kusura bakmayın ama bunu sormanız bile yanlış tabi ki evinizde eşinizle çocuğunuzla olmalısınız. Annenizin her söylediğini dinleyerek yaparak evliliğinize karışma hakkı vermiş olursunuz. Dışardan bakınca kadının annesi bir evliliğin ne kadar içinde olursa o evlilik o kadar sıkıntılı olur. Sizin aileniz ve önceliğiniz eşiniz ve çocuğunuz. Diğerleri ikinci planda kalmalı, çok acil bir durum olmadığı sürece. Eşinizde sizde bu konuda bir denge kurmalısınız.

Ariel oğlum 5 buçuk aylık ama çok sosyal bı çocuk herkese güler insan ayırmaz sürekli bu seni bilmiyo diyo buna moralim çok bozuluyo biyere gittiğimizde misafirliğe altını değiştiricegim zaman herkesin içinde degistirebilirmisin gelimmi ben diyo yine bişey demiyorum kalbi kirilmasin annem diye ama önüne gecemiyorum artık canım oturup ağladım dün akşam sinirimden çok bunaldim

Ariel oğlum zaten akşam 8 de uykusu gelir dayanamaz ağlar dedim durmaz akşam biz hiç biyere gitmeyiz

Mimoza Esimde öyle diyo evin içine sokuyosun kimse karışmasın diyo birazdan Arıcam ne dicek bakalım eşim

Lagerthaaa annen de biraz anlayışlı olsun insan kızının eşiyle evinde huzursuz olmasındansa gelme kızım der alternatif bir yol sunar

Lagerthaaa o kadar haklı ki şahsen ben kaynanamın benim evliliğimle ilgili herhangi biseye karışmasına sinir olurum ve asla onu dinlemem. Aynı şekilde annemi de karıştırmam kusura bakmayın kocamla huzursuz oluyoruz hayır derim. Başka türlü ben mutlu olamam ne gerek var