• Sağlık
  • Hormon testnde tiroit değerlerin yüksek çıkması

Azraaz ben yaşadım canım hap verdi doktor günlük kullanmam için 3. Aydı hamile kaldım halen devam hala sanırım ömür boyu kullanmak gerekecek tabi değer normal olursa bıraktırıyormuş doktor teyzem bıraktı 3 sene evvel

Azraaz kürtajla alakası olduğunu sanmıyorum,ben hiç kürtaj veya düşük yaşamadım ama 19 yaşımdan beri var. benimki kalıtsal olarak var, annemde anneannemde büyük babannemde vs . Bu sadece bir bezin çalışmamasından kaynaklı hormon üretememe durumu. Çok insanın başına geliyor. Çok basit küçücük bir hormonel hapla çözümü var. Teşhis esilip ilaç kullanıldıktan sonra hiç korkacak bişi değil

Bu tiroid hastalığı kilo yapıyor mu ya o hasta olan kişiler kilolu mu oluyor kardeşim için soruyorum da

Patmem hipotiroidi ise kilo yapar. Ve toplumda en sık görüleni bu türü. Metabolizma yavaşlıyor.

Nietzsche Anladim çok teşekkür ederim bunun için hormon testi yaptırmalı öyle değil mi

Patmem rica ederim🙂 evet aile hekimliğinde kan vererek baktırabilirsiniz

Patmem Belirtilerden de az çok anlayabilirsiniz, halsizlik ,kabızlık, soğuğa hassasiyet,tırnaklarda kırılma ,saçlarda dökülme oluyor . Bazen ses kısıklığı vs. Oluyor .