Kızlar aranızda Hataylı var mı? Biliyorsunuz bugünü Yeni yıl olarak kutluyoruz. Yeni yılınız kutlu olsun🥰
Bilmeyenler vardır belki miladi takvime göre kutluyoruz yeni yılı. Ayın 14ü bizde ayın 1ine denk geliyor. Gerçi 1 Ocağı da kutladık ama bizim için bugün çok önemli bir gün🥰
Yeni yııl🥳
Capkinkedi Aa ilk defa duydum. Peki neden bu kültürün bi hikayesi var mı?
Capkinkedi bizimkilerde köyde kutluyorlar yeni yılı ama Hataylı değiliz 🙂
Capkinkedi ilk defa duydum. Hatta yeniyıl postunu kim hortlattı diye açtım postu.🙈😁
- Düzenlendi
Capkinkedi Yeni yılınız kutlu olsun o vakit 🤩 Sağlık, huzur getirsin❤
Kuzulkurt nerelisiniz🥰
Capkinkedi hmm gerçekten yeni duyduğum bir şey. Yeni yıllar olsun o zaman 🥳
@Capkinkedi Çok afedersiniz merak ettiğim için soruyorum dininiz ne? Bu konulara biraz ilgi duyuyorum yanlıs anlamayın🌸
Ayysssn çok karışık bir konu benim de hala çözemediğim birçok şey var. Dinimiz aynı aslında biz de sizin gibiyiz ama inançlarımız farklı. 🥰
Ayysssn yukarıda din yazmışım yanlış yönlendirmiyim din ya da mezhep değil. Farklı bir inanış biçimi olarak geçiyor.
Capkinkedi Evet arastırdım nusayriler olarak geçiyor 😇
Capkinkedi Canım sadece alivelerde değil Kürtlerde de var 🙈
Capkinkedi ilk kez duydum bunu. Bende oralıyım ama merkez değil. O sebeple duymamış olabilirim Antakya da çok fazla din ve mezhep çeşitliliği var hangisine mensupsunuz? Asla yargılıma yada kötü bir niyetle sormuyorum farklı inanışlar hep dikkatimi çekmiştir 🤗
Kuzulkurt onlar da mı kutluyorlar🥰 bilmiyordum bunu
- Düzenlendi
Ariel Arap alevileri olarak bilinir.Ana dilimizde normalde arapça. Eski kültürlerimize çok bağlıyızdır. Ama zaman geçtikçe tabi unutuluyor ister istemez 🥰
Capkinkedi evet halamın köyünde kutlanıyordu bu gün, video atmıştı güzeldi ☺️
Kuzulkurt farklı olarak bizim burda sabah kutlanır. Erkenden herkes sofrasını kurar. Misafirler de davetsizdir. Kim olursa olsun kurulan sofraya oturmak zorundadır. 🥰
Capkinkedi ben hiç kutlanmasına şahit olmadım, bir kere memleketteyken akşam çocuklar yöresel kıyafet giyip bayram gibi şeker, para vs istemeye gelmişti 🙂