Kızlar aranızda Hataylı var mı? Biliyorsunuz bugünü Yeni yıl olarak kutluyoruz. Yeni yılınız kutlu olsun🥰
Bilmeyenler vardır belki miladi takvime göre kutluyoruz yeni yılı. Ayın 14ü bizde ayın 1ine denk geliyor. Gerçi 1 Ocağı da kutladık ama bizim için bugün çok önemli bir gün🥰

Ayysssn @ZRaporu Arap alevileri olarak( bazı yerlerde bu konuda dışlanıyoruz tabi. Dinimiz farklı diye bizim toplumumuz psikolojik olarak bu konuda her zaman baskı görüyor.) bazı gelenek ve göreneklerimiz var. Bir çok özel günümüzü Arap takvimine göre kutlarız.🙏

Ayysssn çok karışık bir konu benim de hala çözemediğim birçok şey var. Dinimiz aynı aslında biz de sizin gibiyiz ama inançlarımız farklı. 🥰

Ayysssn yukarıda din yazmışım yanlış yönlendirmiyim din ya da mezhep değil. Farklı bir inanış biçimi olarak geçiyor.

Capkinkedi ilk kez duydum bunu. Bende oralıyım ama merkez değil. O sebeple duymamış olabilirim Antakya da çok fazla din ve mezhep çeşitliliği var hangisine mensupsunuz? Asla yargılıma yada kötü bir niyetle sormuyorum farklı inanışlar hep dikkatimi çekmiştir 🤗

Ariel Arap alevileri olarak bilinir.Ana dilimizde normalde arapça. Eski kültürlerimize çok bağlıyızdır. Ama zaman geçtikçe tabi unutuluyor ister istemez 🥰

Kuzulkurt farklı olarak bizim burda sabah kutlanır. Erkenden herkes sofrasını kurar. Misafirler de davetsizdir. Kim olursa olsun kurulan sofraya oturmak zorundadır. 🥰

Capkinkedi ben hiç kutlanmasına şahit olmadım, bir kere memleketteyken akşam çocuklar yöresel kıyafet giyip bayram gibi şeker, para vs istemeye gelmişti 🙂