Yeni yııl🥳
Ayysssn çok karışık bir konu benim de hala çözemediğim birçok şey var. Dinimiz aynı aslında biz de sizin gibiyiz ama inançlarımız farklı. 🥰
Ayysssn yukarıda din yazmışım yanlış yönlendirmiyim din ya da mezhep değil. Farklı bir inanış biçimi olarak geçiyor.
Capkinkedi Evet arastırdım nusayriler olarak geçiyor 😇
Capkinkedi Canım sadece alivelerde değil Kürtlerde de var 🙈
Capkinkedi ilk kez duydum bunu. Bende oralıyım ama merkez değil. O sebeple duymamış olabilirim Antakya da çok fazla din ve mezhep çeşitliliği var hangisine mensupsunuz? Asla yargılıma yada kötü bir niyetle sormuyorum farklı inanışlar hep dikkatimi çekmiştir 🤗
Kuzulkurt onlar da mı kutluyorlar🥰 bilmiyordum bunu
- Düzenlendi
Ariel Arap alevileri olarak bilinir.Ana dilimizde normalde arapça. Eski kültürlerimize çok bağlıyızdır. Ama zaman geçtikçe tabi unutuluyor ister istemez 🥰
Capkinkedi evet halamın köyünde kutlanıyordu bu gün, video atmıştı güzeldi ☺️
Kuzulkurt farklı olarak bizim burda sabah kutlanır. Erkenden herkes sofrasını kurar. Misafirler de davetsizdir. Kim olursa olsun kurulan sofraya oturmak zorundadır. 🥰
Capkinkedi ben hiç kutlanmasına şahit olmadım, bir kere memleketteyken akşam çocuklar yöresel kıyafet giyip bayram gibi şeker, para vs istemeye gelmişti 🙂
Capkinkedi hiç duymadım, bizde kutlanmaz 🤷🏼♀️
Kuzulkurt burda da öyle ama yöresel kıyafet yok herkes çok medern giyiniyor nedense😂
Capkinkedi erkeklerde kadın gibi giyiniyor, sebebini bilmiyorum 🤷♀️😂
Canoo Dediğim gibi zaman geçtikçe unutuluyor aslında. Bize de dedelerimizden kalma. İleride oğlumun bu geleneği devam ettireceğini hiç sanmıyorum.🥰😅
Kuzulkurt ilk defa duyuyorum 😂
Capkinkedi Bende bu gün duydum bunu 😂🙈
Capkinkedi benim kocamda hataylı ama uyuyo kaldırıyım kutlasın 😂
Capkinkedi Yanlış anlamazsan bişey sorucam.Arap Alevileri ile normal Aleviler arasında fark var mı