ZRaporu etrafta bu fiyatın iki katına kira alıyorlar biz ilk sene iyilik olsun diye ucuza oturttuk şimdide daha fazla yapamazsınız diyo
TÜFE Kiracı
Snowflake kusura bakmayn ama adamn nerede tatil yaptığı sizi ilgilendirmez yasal oran belli üstünde yapamazsn diyo devlet kiracıda kendince haklı yasal orann üzerinde vermem diyo siz 1100den kaça çıkarmak istediniz. Mahkemeye verseniz uğraş dur. Kiracı haklı çıkar mahkemede kiralarını süresinde ödüyorsa. Baştan uyguna vermişsiniz kiraya
1650 lira istedik kirayı çevremizdekiler 2500 lira kira alıyor. Bizim evin değeri ne oluyor peki bu durumda hiç düşündünüz mü ne emeklerle alınıyor o evler. Yok paraya kiraya veriliyor TÜFE yüzünden eskiden ÜFE üzerinden kira alınıyordu. İstanbulda 1300 liraya anca oda kiralıyorlar girin sahibinden.com a bakın bakalım kira fiyatlarına
Snowflake sizce çok mu normal 1+1 eve 2500 kira vermek kendiniz kiracı olsanız verir misiniz. Herkes binbir emekle çalışıp para kazanıp birşeyler yapıyor. Şimdi 550 TL birden zam istemek gerçekten çok kiracıda haklı olarak yasal olanı söylüyor sizin eviniz zaten zamanla değer kazanıyor satsanız yine değerinde satılacak. Bu durumda anlalamazsanz mahkeme yolu görünecek
Kusura bakmayın da kiracı çok haklı. Tüfenin üzerinde zam yapamazsınız isterseniz mahkemeye verin yıllarca uğraşırsınız kira da alamazsınız. Kiracının hakkı gözetilmek zorunda. Yok öyle ben kafama göre kirayı arttırıyorum
kira tespit davasında evin normal kira bedeli görünür ama çirkinleşmeden orta yolu bulma derdindeyiz zaten
Annesivekizi kafamıza göre değil piyasa değerinin cok altında bi kira istedik zaten
Redkids o konuda haklısınız ucuza verdik o zaman şimdi ceremesini çekiyoruz. Şimdiki enflasyonla o zamanki enflasyon arasında dağlar kadar fark var.
Nietzsche Herşey zamlandı hanımefendi biz ederinin üzerinde bişey beklemiyoruz ama evide hiç etmenin bi manası var mı? Asgari ücret 4250 lira oldu 2800 liradan ev kirası 1100 den 1500 olmuş cok mu ? Ev sahipleri de mağdur hep kiracılar mağdur diye bişey yok
Snowflake kaç yildir oturuyor? Belirlediginiz kira bedeli üzerine belirlenen zamlar yapabilirsiniz, kusura bakmada birde miamiye tatile giden biri yazmisiniz insAllah ücreti buna göre yükseltmek istemiyorsundur…. Benimde 2+1 dairem var dayali döşeli kiraya verdim 1200 tl , nerde tatile gittikleriyle pek ilgilenmiyorum 4 yildir bir cift oturuyor zamda yapmadim.. kendileri en son 200 tl üzerine koyup arttirmişlar.. bankaya yatan ücretten fark ettim.. evet koşullar zor enflasyon git git buyuyor.. ama sadece ev sahibleri icin degil kiracilar icinde büyüyor.. şuan başka şehirde kiraciyim ben.. ev sahibim siz olsaydiniz kesinlikle mahkemelik olurduk😀
Redkids Kiracı kendi demese gidipte ben nereye gitti diye takip etmiyorum kendisi söylüyor. Durumlarının iyi olduğunu belirtmek için yazdım. Yoksa kim nereye giderse gitsin umrumda olmaz. Kirayıda tatil durumlarına göre değil evin değeri üzerinden istedik. Bizim kiracı 2 yıldır oturuyor ilk sene 1000 liraya verdik geçen yıl bizde bişey demedik 1100 yaptı kendi kendine bu yıl zam yapmak istedik durum bütün
Redkids sizin daire nerede acaba 2+1?
Snowflake durumu iyi diye fazla verecek diye birsey yok e bak sen soylemeden 1 yilda 100 tl koymus zaten bu yil şak diye 500 tlden fazla almak vicdana sigmaz bence.. ama yinede siz bilirsiniz.. Allah isteyen herkese saglikla oturacagi bir ev nasip etsin aksi taktirde artik ev sahibleri insani cinnetlik eder..
ZRaporu sürü psikolojisinde değiliz değerini istedik daha bi anlaşmaya varmadığımız için. Herkese saygım var.Cok diyende haklı az diyende.Ben buraya fikir almak için yazdım