ZRaporu sürü psikolojisinde değiliz değerini istedik daha bi anlaşmaya varmadığımız için. Herkese saygım var.Cok diyende haklı az diyende.Ben buraya fikir almak için yazdım
TÜFE Kiracı
Redkids İstanbul Ümraniye merkezi bi konumda evimiz haliyle kira fiyatları şehirden şehire değişiyor. Bilen bilir buraların kira fiyatlarını
Snowflake ben oranin kira fiyatlarini cok iyi biliyorum😀 evet semtten semte kiralar degisiuyor ama ilk basta evinizin degerini siz bicip o fiyati siz belirlemizsiniz kiraci gelip sizden dilenmedi ya.. simdi asgari ucret arttiysa sizler icinde artti.. gerci ne arttiysa kimse bir fark gormedi..
Redkids Kimsenin kimseyi cinnetlik ettiği yok.Medeni insanlarız dediğim gibi anlaşmaya varamadık.Ucuk bi fiyatta istemedik.Devlet böyle istiyorsa böyle yapacağız. Ben buraya fikir almak için yazmıştım. Teşekkür ederim vakit ayırıp eleştirdiğiniz için, fikir verdiğiniz için..
Redkids Siz buranın kira fiyatlarını bilmiyorsunuz gibi bişey söylemedim hanımefendi. Kiracı dilenmedi ,talepte bulundu. 1200 liraya vermek istemiştik o zamanda 1000 liraya oturmak istedi hayhay dedik.
Snowflake o zaman paranızı gayrimenkule değil başka bir yatırım aracına bağlayacaktınız. Kira evin değerini belirleme ölçütü değildir. Şimdi satmaya kalksanız aldığınız fiyatın belki 3katına satacaksınız. İstanbul’da 4+1 dubleks evde 1400tl ye oturuyorum. Allah’tan sizin gibi bir ev sahibim yok.😬🌸
- Düzenlendi
Kiracınız çok haklı tüfenin üzerinde zam yapamazsınız. O zamanın enflasyonu bu zamanın enflasyonu diye bişey yok malesef. Başta yapmışsınız hatayı. Ayrıca miamiye tatile gitmesi sizi hiç ilgilendirmez parasını sizden almıyo sonuçta 🤷♀️
Snowflake 1+1 diyorsunuz ama hakki o zaten
Asdfgh hanımefendi gidip kiracıyla kavga felan etmedik.Normal medeni insanlar gibi konuştuk. O talebini belirtti bizde aynı şekilde ama bi düşünüp dönüş yapacağız dedik o sırada buraya yazıp fikir alışverişi yapmak istedim. İstanbulda bir sürü semt var Nişantaşı’ndaki kirayla Ümraniyedeki kira aynı değil haliyle. Sizde farklı semtte oturuyorsunuzdur ona göre kira veriyosunuzdur. O sizinle ev sahibiniz arasında olan bişey kimisi bedavayada oturtturur. Kişiden kişiye değişir.
Snowflake kiracı hakli onun yerine kendinizi koyun öyle yargılayın eski kiracı sonuçta en baştan o zaman uyguna vermeyeceksiniz bizde yeni kiraya verdik 2+1 1800 burda 2000 aşağı vermiyorlar ama biz kendimizi düşünüp verdik ayni durumda bizde olabilirdik hem kimin ne yedigi ne ictigi giydiği ve tatil yaptığı yer kimseyi ilgilendirmez.
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum…Kiracıyla anlaşmaya vardık. 1315 lira yaptık kendisi 12 ay peşin vermek istedi.
Ginger Kadına gidip naptın ne yedin ne içtin nereye gittin diye soran olmadı. Kendi ağzıyla söyledi Miami’de tatile gidiyorum diye yoksa banane nereye giderse gitsin. Merak edecek değilim. Durumu olmasa zam yapmam, yeri gelir kirada almam
Snowflake Benim ev sahibi de gelip kavga edemez zaten. Benim olduğum bölgede de kiralar aldı başını gidiyor herkes bir internet sitesine bakıp fiyat belirlediği için. Şu anda benim evin internet kira fiyatı 6500tl. Ama ev sahibim bununla ilgilenmiyor. Çünkü O da başka bir yerde kiracı. Benim kendi kiracım da 3 yıllık 1200tl. Bulunduğu sitede kiralar şu anda 4500tl. Anlayacağınız vicdan önemli. 🌸
Snowflake kusura bakmayın belki üzerinize çok gelmiş gibi olduk ama gerçekten durum bizim dediğimiz gibi şu anda. Kiracılar da ne yapacaklarını şaşırdı artık. İnsanın en temel ihtiyacı barınmak ama bu şartlarda barınmak bile zor. Ev sahiplerinin bu doğrultuda düşünmesi gerekir diye düşünüyorum. Yoksa burada sizi hedef göstermiş gibi olmayayım. Hakkınıza girmek istemem ama mahkemeye de gitseniz kiracı haklı çıkacak. Bu durumda bende aksi olur diyemem yani. Umarım orta yolu bulursunuz.
Asdfgh Herkesin bi vicdanı var. Bende vicdansız olsam fikir almak için buraya yazmazdım. Eleştirilerinizi kabul ediyorum kira meselesi kişiden kişiye değişiyor ev sahibinize de saygı duyuyorum sizede.. Bende kiracımla anlaştım orta noktayı bulduk
ZRaporu Ben buraya eleştirilerinizi görmek için yazdım. Kiracıyıda anlıyorum bende kirada oturdum 2 yıl halden anlıyorum merak etmeyin. İlla şu olacak bu olacak diye diretmedim zaten. Fikir almak istedim sadece
Nietzsche Allah bereketini arttırsın, kiracınında yüzü güldü
Snowflake demeseydin mecbur muydun? Baska kiracimi yoktu? Ileriyide dusunmen gerekirdi ..
Snowflake kötü birseyler demek istemiyorum ki sjze.. bu herkesin yasadigi durumlar maalesef artik, gercegi soyledim kendi adima, siz olsaydiniz ne yapardiniz diye sordugunuz icin yazdim ben.. istediginiz rakam belirlediginiz kira bedeline gore ucuk bir rakam ilk yil zaten kendjsj siz soylemeden üzerine koymus ikinci yil o fiyatin neredeyse 6katini istemekte ne bileyim.. aklima gecenlerde haberlerde izledigim bir olay geldi.. yasli adamin biri kiracisi istedigi kirayi veremeyince baltayla kapiyi kirip onlara kabusu yasattiriyordu.. 🤦♀️