Artist ya yanlış ürün kullanıyosundur yada cildine bakmıyosun. baksan belkide cildin belkide kuru yada karma. ama yanlıs ürün kullanımından da veya cildini yeteri kadar temzilemediginden siyah nokta olusuyor. Ürün kullanmaya başlarsan bunu da unutma .cildin tüm nemini alan türden ürün alırsan ph dengesini bozarsın cildin de fazla yag ve siyah nokta gibi problemler salgılar. bana soran tüm yakınlarım sen gibiydi, baktım asla yaglı yada karma degil ciltleri sadece yanlıs ürün kullanımı yada hic bakmadıklarından .ama ben görmüyorum cildini bilemem.marka için de ayırdıgın bütçeyi bilmiyorum ama .cildini iki asamalı temizle bu şu demek ya bir tane krem ve arkasından köpük/jel temizleyiciyle temizle. yada yag ve köpük yada bir jel ile.bu siyah noktaya birebir cünkü temizlemedigin için oluyor .kurutan gıcır gıcır yapan ürün kullanma. hele sabun hic .bir tane tonik al .birde maske siyah nokta için kiehls skinfood givi markalar iyi .ama sen bütcene gore bak .asit kullan .postuma bakabilirsin siyah nokta için hangi asit yazdım. the ordinary markasına bakabilirsin ve peeling kullan