Gutmamy alonedark Neden mortugunu anlamadım ben. 8 aylık bu kadar korkcak ne var ki? Böyle yaparak bebeğine hiç iyilik yapmıyorsun inan bana Dr un dedigini yapmalısın sana ne Liste veriyorsa onu uygula ki ilerleyen zamanlarda yeme problemi yasamayasin. Diş i yok yiyemez filan deme onun damarları çok güçlü diş le ilgisi yok yemeyin.
alonedark Gutmamy dışı yok dıye korkuyorum bende çığneyemez, yutamaz, boğulur dıye ılk bebeğım belkı ondan bılmıyorum.. ama denıcem brokolı, karnabahar falanda haşlayıp vericem ınşallah. Teşekkürler 🙏
Gutmamy alonedark 😀 korkma sen yanindasin zaten yerken bı durum olursa müdahale edersin ki buna bile gerek kalmaz bebeğin yutamayinca çıkartır zaten senin sakin olman yeterlidir. Rica ederim sağlıkla büyütün evladınızı 🌹
Karelipijama alonedark kesinlikle korkma vee eline ben 8 aylıkken başladım püre vermeye şuan herşeyi yiyiyor biskuvi olsun ip peynir olsun vs yer
Karelipijama alonedark canım bizimde şöyle ilerliyor bebeğim 10 aylık olucak 10 gün sonra. Sabah uyanınca ağlıyorsa hemen meme veriyorum ama sakinse hemen kaşık mama hazırlayıp içine az muz yumurta sarısı haşlayıp. Ceviz rendeliyorum birde cici bebe veriyorum.her zaman böyle yapmıyorum ama pankek krep yapıyorum arada veya peynir vs elime veriyorum işte irmikli kahvaltı vs sonra meme yer oyun oynar uyur. Uyanır meme yer veya yine huysuz değilse hemen çorba içiririm 2 saat sonra meyve püresi yer bu sıralar diş yüzünden yemiyor ama çorba yer mutlaka. Sonra uyur birdaha gündüz 2 kez 2 3 saat uyur mutlaka bazen 1 saat uyur değişiyor uyanınca yoğurt akşam yemeği ne pişirdiysem veririm pilav makarna vs gece de uyumadan mama yer uyur gece emzirmem uykuda bu şekilde bizim
Akrep alonedark asla bu düşünceye bürünme cesaretli ol. Biz 6. Ayda ek gıdaya başladık ve o günden beri sebzeleri vs pütürlü verdim hep. Hiç muhallebi falan yapmadım , bulamaç tarzı olarak sadece yoğurt yulaf yedi geri kalan her şey katı yiyecek. 1 yaşında girdiğimizde ilk dişi daha yeni patlamıştı düşün. Çok nadir boğazına takılma oldu ama hepsinde müdahale edebildim videolar izleyebilirsin bununla ilgili. Eğer sürekli püre tarzı yemeye alışırsa ileride çok zorlanırsın dişleri olsada yemez alışmadığı için
alonedark Akrep nasıl müdahele ettın elını sokup mu aldın sırtına m vurdun nasıl olcak mesela ılk hangı katı gıdadan başlamalıym sence
Akrep alonedark bunu yenmek içinde blw sistemi yapacaksın. Kahvaltı yapacağınız zaman onuda oturt yanınıza tabağına avokado pankek peynir zeytin domates koy o kendi atılıp yemeye çalışsın. Evham yapma kendi haline bırak izle 1 hafta sonra sende üstünden o korkuyu atarsın. Benim bebeğimin şuan 8 tane dişi var , ama 4 tane dişi varken ceviz yiyordu 🥲 neresiyle eziyorsa başta çok korktum ama baktım yiyor hergün verdim ve artık hiç sıkıntı yaşamıyoruz🙃
Saripapatyaaa alonedark canım oturarak ver eline oturduğu için boğazına kaçma durumu çok düşük öyle birşey olsa bile oturduğu için kendi kendine üstesinden gelebilir.
Akrep alonedark genellikle kendisi çıkardı ama çıkartamadığı zamanlarda serçe parmağımı sokup aldım hiç sıkıntı yaşamadık istersen önce yumuşak olanlardan başla. Mesela avokado dilimle koy önüne öğlen brokoli haşla akşama da makarna türevi
Saripapatyaaa alonedark benim bebeğimin dışı yokken bile blw kuralı ile haşlayıp eline sebze veriyordum koparıp cigniyordu tam tersi doktorlar çorba bile veridgimizde biraz püreli olmasını söylüyorlar aksi takdirde bebeğiniz dışı çıksa bile cignemeyi reddebilir.
alonedark Saripapatyaaa canım ben pütürlü verıyorum zaten normalde blender da hıç kullanmadım 5.5 aylıkken başladım ek gıdaya çorba, püre falan hep pütürlüydü ama bebeğım onu bıle ağzından çıkarıyordu zorla verıyordum dıye bılırım oysa normalde ıştahlı bı bebek
Saripapatyaaa alonedark benimkide öyleydi çiğnemek zor geliyordu biraz daha sulu yaptım az pütürlü olarak başladım cikarsada verdim şimdi alıştı ne kadar büyük olsada 2 saat cignesede atmaz sende öyle dene inşallah alır diğer türlü seni çok zorlar yoksa