Merhabalar🌸 Burayı sadece okuyanlardanım çok sık kullanamıyorum.Almanya da yaşıyorum ve burda çok sıkılıyorum eşim çalışıyor. Dil öğrenemedim daha ben gibi yeni gelip yurtdışında dil öğrenen var mı? Ve sıkıldığınız zaman neler yapıyorsunuz? Ben de bi iş yapmak istiyorum dil bilmediğim için çalışamıyorum evde bişeyler yapmak istiyorum fikriniz varsa yardımcı olabilir misiniz? 🌸🌸

Zeynep3 merhaba 🌹 Almanya’nın neresinde sin? Dil kursuna gidebilirsin. Aynı zamanda ise de girebilirsin böylece almancan daha çabuk ilerler. Dışarı çık bolca ve alman arkadaş edin Almanlar çok cana yakindirlar onlarla konuşmaya çalış bu gibi şeyler dil ogrenmeni hızlandırır.

Gutmamy Merhaba🌸 teşekkür ederim cevap verdiğin için☺️ Eichstatt oturuyoruz dil kursunu koronadan dolayı erteliyorlar hep gidemedim maalesef bildikleri mi konuşmaya da utanıyorum hata yaparım diye genelde işçi alan yerler Almanca istiyo

Zeynep3 rica ederim ❤️ utanırsan hiç konusamazsin. Yanlisda söylesen kimse seni yadirgamaz hatta konuşmaya çaba gösterdiğin için seni takdir eder almanlar. Sakin utanma 1 yanlış söylersin 2 yanlış söylersin 3. De doğrusuna dilin alışır zaten. Evde ilerlet Almanca kelimeler ezberle hatta küçük kağıtlara yaz odana mutfağa görebileceğin heryere yapıştır günde 5 Kelime ezberlesen o bile fayda😊 Almanca çizgi film izle en iyi öğretici 😊

Zeynep3 bende almanyadayım sürekli Almanca çizgi film izliyorum video izliyorum kursa gitmeden hazırlık yapıyorum eşim sağolsun çok yardımcı oluyor Türkçe bi cümle söylüyor hadi bunu çevir diyor mektup örnekleri veriyor yap sana ödül verecem diyor zevkli bi şekilde yapmaya çalışıyoruz Almanca çok zor bi dil🤦‍♀️

Zeynep3 evde dil öğrenmeye başlayarak yapabilirsin 🙃 6 sene oldu avusturyadayım bende b1 seviyesinde almancam dahada ilerletmek istiyorum. Günlük işlerimi doktor vs kendim halledebiliyorum ❤️ günlük 1 saatini ayırsan kafii

Deleted_1 eşinizi tebrik ettim… Bende aşkım bunun artikeli vs neden böyle değişime uğramış diyince bilmem ben ezbere konuşuyorum sen türkçe her grammeri biliyor musun diyip çekiliyordu kenara 😂

Flamme eşim öğretmeyi çok seviyor hatta Türkiye de Ankara’da kursa gittim sınava girecem ama yok olmuyor kafama girmiyor eşim işi gücü bırakıp bir haftalığına yanıma geldi gündüz kursta hoca akşamları eşim anlattı da geçtim sınavı hayırlısyla buradakini de atlatsam tamamdır ben şuan sınava yönelik çalışıyorum buradaki daha zor bakalım geçerim inşallah

Gutmamy
                  Çabalıycam bunun için haklısın yoksa hiç öğrenemiycem motive verdiğin için teşekkür ederim ❤️☺️

Flamme artikellere boşa kafa yorma bence olacak gibi değil çünkü 😂🤣

Deleted_1

Ne güzel en büyük destek eşlerimiz oluyo zaten ama yorgun oluyo pek fazla bişey söyleyemiyorum çalıştırması için çizgi film güzel fikir deniycem ben de teşekkür ederim ❤️☺️

Flamme ya ne güzel azimli olmak güzel gerçekten ben markete yanlız giderken korkuyorum 🙂

Zeynep3 eşim yorgunluktan sürünse bile aşkım bu nasıldı desem hemen bir öğretmen edasıyla başlar anlatmaya bıraksan saatlerce anlatır o yüzden çok şanslıyım😂🤣 bazen ders çalışmak istemiyorum kumanda elinde internette dolanırken ödüm kopuyor ders videolarını açacak diye😂🤭🤭

Zeynep3 kız öyle yaparsan hiç ilerleyemezsin bende ilklerde öyleydim eşim korona oldu tek gitmek zorunda kaldım gide gele alıştım🤭

Deleted_1 gerçekten çok şanslısın ☺️ Çok güzel bişey çaba gösterip sana öğretmesi 🌸

Zeynep3 yaa canım bende 2 ay oldu geleli bende hollandadayim ne dil biliyorum ne iz çok sıkılıyorum 😓😓😓😓