ZRaporu Fatos36 kandil günleri ibadet günleri olduğu için dünyalık zevklerden uzak durmakta hayır vardır. Zahmette rahmet vardır. Bu vesileyle herkese hayırlı kandiller 🙏🏼
Kirazs58 Fatos36 bu mübarek günlerde ilişki yaşanması doğru bir durum değil. Mübarek günlere saygı açısından ilişki olmaması gerekiyor. Eğer olursa çocukta eksiklik Ya da fazlalık oluyor mesela altı parmaklık gibi. Böyle özel günlere dikkat edin lütfen
sosyolog1kadin Kirazs58 inşallah ciddi demiyorsunuzdur. Bu bilginin delili var mı? Lütfen önce araştırın sonra insalara bilgi verin..
Saricivciv Kirazs58 yani kandil günü Eşiyle ilişkiye girenlerin çocuklarında anormallikler mi olur diyorsunuz ?!
Bal_kizin_annesi Kirazs58 hiç-bir dini kaynakta oyle yazmaz ilahiyatçı arkadaşıma sordum. O tür sorunlar sadece allah vergisidir. Dünya da müslümanlıkta kandil günü birliktelik yaşayan bir sürü insan vardır herkes aynı özeni göstermez sonucta.
Trendyol Fatos36 diyelimki kandil gunu esin seni istedi,esi reddetmekde gunah..o zaman kandilde engel degil bence..ama icin nasil rahat ediyorsa oyle yap
Kirazs58 sosyolog1kadin Dini kitaplarda yazıyor. Orda okuyup da size söylüyorum havadan değil yani merak etmeyin.
Minnakelifim Saricivciv hangi kitapta yazıyor ya saçmalamayın Kandil günlerinde ilişkiye girmek günah değil bu günlerde ilişkiye giren çocuklar engelli veya anormal bi çocuk olarak doğmaz aksine hayirli sağlıklı evlat olsun diye bu günlerde ilişkiye giriyorlar . Bilip bilmeden konuşmayın Kuranı Kerimde yaziyor mu böyle bisey . Sadece bu günleri ibadetle geçirmek daha iyidir ama eş ile ilişkiye girmek de bi ibadettir ve hiç bi sakıncası yoktur. Sözüm size @Kirazs58
Saricivciv Kirazs58 hangi dini kitap ?kuran-i kerimde bu konuyla ilgili ayet hadis var mı?varsa hangisi?
Bal_kizin_annesi Merak edip baktim ve herhangi bir günahı yokmuş. Hacda ve umre de olan eşler bile ihram hali dışında ilişki yaşayabiliyormuş
Kirazs58 Bal_kizin_annesi fotoğraf atamıyorum buraya atsam okursunuz. Kesin kesin olur demedim zaten size ama mübarek günlere saygı duymak lazım anlıyor musunuz. Çocuğun sağlığı açısından
Bal_kizin_annesi Kirazs58 saygı duymak baska günah başka. Elbette boyle gecelerde ibadetle meşgul olmak en doğru sey. Fakat bunu günah diye nitelendiremeyiz
Kirazs58 Bal_kizin_annesi günah demiyorum zaten bacım. Saygı duymak lazım. Diyorum. Hani insan ne bileyim biraz düşünmesi gerekir. Bende evliyim eşim o gün istese kabul etmem anlatırım durumu o da anlar. Zaten böyle bilgileri eşim benden daha iyi bilir. Sadece buradaki kardeşlere bilgimi söylemek istedim. Günah olup olmadığına ben karar vermiyorum rabbim bilir.
Kirazs58 Minnakelifim [http://www.hakikatkitabevi.net/bookread.php?bookCode=013&searchView=1&searchText=Otuzdokuzuncu%20menak%C4%B1b](https://) Çekip göndermeyi, galerimden olan resmî atmayı bilmiyorum atamadım. Ama burası tamda okuduğum yer. Herkesin inancı kendinedir. Ben güvendiğim kaynaktan okudum ve buna göre bilirim uygularım. Burda da kendi bildiğime göre konuşurum. Gayet hoş bir dille ilk yorumumu yapmıştım “günah” da demedim. Kuranı Kerim okumayı bilmiyorum ama eğer siz biliyorsanız kuranı Kerim’de geçmiyor diye savunabilirsiniz.
sevismedenuyumayalim Fatos36 ben yaşanır diye biliyorum hatta hayırlı olduğunu okudum. Hafızım bu arada 😻
Guzellericinden Eğer çok inançlıysanız, içiniz rahat etmeyecekse bu geceyi dualarla geçirmek istiyorsanız yapmayın.