Ya ne namaz kılabiliyorum ne oruç ne kuran dinden çok uzaklaşmışım ama içim çok huzursuz namaz kılmak istiyorum bir türlü kilamiyorum canım çok sıkılıyor.Dua etmek bile nasıp olmuyo bana. İÇimden istiyorum ama kılmaya okumaya gelince kalkıp yapamıyorum şeytanın vesvesi diyorum kalk diyorum kendi kendime bir bakmışim yine kılmamışım okumamışim Bazen diyorum acaba Allah beni huzuruna mı kabul etmiyo :(
Bir türlü yapamıyorum
canim iki gun once bende oyleydim dedim kalk herseye kalkiyorsun misafir geliyor evi temizlemeye vaktin var diyorum gece cocuk uyaniyor kalkiyorsun hemen diyorum ki herseye zaman var ama sana nimetleri veren Rabbine ayiracak zamanin yok dedim ve bugun basladim ve o kadar huzur buldum ki anlatamam yani namaz kilinca insan huzurlu oluyor
Prenssannesi eğer etrafınızda bunları yapan biri yoksa zor oluyor gerçekten. Her şey bi besmele ile başlar aslında Öncelikleriniz başka demek ki ya da zorunluluklariniz
( bu hayattaki ) sizi alıkoyan ne var yani zaman mi yetmiyor tv ye telefona mi takılıp kalıyorsunuz ? Çalıştığınız için mi zorlanıyorsunuz? Çocuk mu ?
Prenssannesi ya bende :( artık bende dıyorım Allah huzuruna kabul etmıyor ki nasıp olmuyo :( bence namaz kılmak allahın huzuruna çıkmak da bir lütuf :( rabbim en kısa zamanda nasıp etsin
Prenssannesi ‘’Allah kullarını huzûruna davet eder. Sen kulken sevmediğini huzûruna almıyorsun da, Allah sevmediğini huzûruna alır mı?’’ Zamanında namaza başlamadan önce bu cümle beni çok etkiledi. Düşünüp durdum siz gibi beni huzuruna neden kabul etmiyorsun RABBİM diye, öyle dert olmuş ki içime aklanıp paklanıp çıktım huzuruna hem ağladım hem namazımı kıldım her bitişte de beni her daim huzuruna kabul etsin diye yalvardım. Çok şükür şimdi her vakti kıldığımda, sanki çok büyük bir iş yapmışım gibi seviniyorum. Bir hırs bir gayret size yapabilirsiniz. ALLAH güç kuvvet versin 🙏
Prenssannesi Bir başlasan gerisi gelir aslında. Ben ajandamda çizelge tutuyorum. Her hafta başında tüm haftanın namaz vakitlerini kutucuk şeklinde tablolaştırıyorum. Kıldıkça renkli kalemle içini dolduruyorum. 😄 Düzen takıntın varsa tutabilecek bir taktik bence. Hem motivasyon veriyor hem de tablo orada boş dururken için rahat etmiyor. Sonrasında zaten alışıyorsun. Kaçırdığın vakitlerini bile çok geçmeden kazasını kılıyorsun.
Prenssannesi bende cok guzel basliyorum sonra birakiyorum sonra vicdanen rahat olmuyorum..
gshande tüm gün evdeyim aslında boşum,sürekli tel elimde bağımlılık gibi bişey olmuş telefon bende
bitterdelisi24 aminnn inşallah
arman amin ne mutlu size Allah banada nasıp etsin en kısa zamanda
Prenssannesi birebir aynı şeyleri düşünüyorum😔 inşallah ikimize de nasip olur artık
- Düzenlendi
Prenssannesi Her işin başı niyet. Rabbim huzuruna gelmeni istemese senin içini bu huzursuzluk kaplamaz emin ol. Aslında seni davet etmiş kalbine o sıkıntıyı sokarak. Senin de sınavın bu noktadan sonra başlıyor. Ya davete icabet edip dünyalık işlerden seni namazdan uzaklaştıran işlerden uzaklaşacaksın ya da rabbim beni huzuruna istemiyor bak ben bir türlü namaza başlayamadım diyip o huzursuzlukla bir süre daha devam ediceksin sonra da kalbin bu duruma alışacak ve körleşecek daha da rahatsızlık duymayıp hayatına bu şekilde devam edeceksin. İşte iraden bu noktada devreye giriyor.
Prenssannesi nedeni telefon yani. Bir gün hatta bugün bi deneyin başlayın gerisi gelir 1 hafta dan sonra düzeniniz ona göre oluşturmuş olursunuz.