Merhaba herkese, Kasım 1 de spiral taktırdım. Plansız gebelikten çok korkuyorum prezervatif v.s angarya uğraş geliyor doktorum sigara içtiğim için hap da önermedi ki zaten unuturum ben.
10 yaşında adet oldum 31 yaşındayım ve ezelden beri uzun ve yoğun geçer regl dönemlerim. Fakat spiralden sonra böyle bir şey olamaz. Yani 16 li ped paketlerinden 5-6 paket bitiriyorum ve geceleri kızımın bezlerini kesip koymama ve 3 saatte bir alarm kurup kalkmama rağmen yatak yorgan çarşaf mahvoluyorum her ay. Tüm tahlillerim yapıldı ultrason ile muayene oldum v.s hiç bir sıkıntı yok. Doktorum bazı insanlar böyle olur dedi yani yapı meselesi biraz da dedi.
Benim gibi olan var mı ve nasıl başa çıkıyorsunuz bu durumla acaba ? Yani halim de kalmıyor artık dizimin dermanı tükeniyor yorgun düşüyorum. Önerebileceginiz bir şey var mıdır bana ? Biraz tatsız bir konu oldu kusura bakmayın belki dedim fikir veren olur 🙏
Sevgiler herkese 💜
Spiral- adet kanaması
Pikap45 3 aylık iğne ilede korunabilir siniz adet kanını minimum indirir. Bende sadece lekelenme yapıyor….
ketenprenses ya onu çok duyuyordum ama araştırmadım hiç . Yani hiç adet olmuyor musunuz lekelenme ile mi geçiyor? Aslında kanama iyi bir şey tabiki bunun bir zararı olur mu diyeceğim ama olsa doktorlar onermez herhalde 😂 3 gün regl olan hafif geçen insanlara o kadar özeniyorum ki ezelden beri
Pikap45 aynı şikayetlerim vardı 2 yıl 6 ay spiralle kaldım anca o kadar dayanabildim kanaması ayrı bir de öyle bir agrisi vardı agliyordum o derece dayanamadım spirali aldirali 2 hafta oldu ve şuan o kadar iyiyim ki aldirmisim diyorum keşke daha önce aldirsaymisim sizde vakit kaybetmeden aldırın bence
- Düzenlendi
Pikap45 spiralim varken 10 gün yoğun görüyordum illallah etmiştim tekrar taktiricam da 3 aylık iğne ile korunuyorum şuan 8 gün görüyorum hep leke güzel bişey ama çok yan etkisi var 😊 1 sene böyle korundum bu arada
ketenprenses ben de şu an illallah modundayim artık. Yani bir de kızımın doğum gününe denk geldi dün en yoğun gündü gerçekten perişan oldum. Hayat kalitem sıfır yahu. Olmazsa hormonlu ile değiştirsem acaba o azaltıyor dediler ama. Prezervatife güvensem hiç sıkıntı yok da eşim de sallar umursamaz yani biliyorum. Daha önce geri çekilme ile korunuyorduk spiralden evvel stresimi hayal edin 🤦🏻♀️ama böyle de olmayacak artık bir de bu kol altı implant araştıracağım bakalım.
Pikap45 doktorunuza sorun bence o size birşey mutlaka önerecektir….😊😊
ketenprenses evet çok teşekkürler 🙏
Sana yaramamıs spraıl cıkarttır hemn onu
Anne_olmak29 evet baya sıkıntı yaşıyorum bir alternatif yöntem bulduğum an kurtulacağım bundan teşekkür ederim 🙏