Kizlar siyah nokta ve gözenek problemim var kullandığınız ve çok memnun kaldığınız bir ürün var mı özellikle siyah nokta için ??

Saripapatyaaa Yves rohcer’in pure menthe maske ile sebo vegetal peelingini kullanıyorum. Cildim karma yalnız ona göre araştırıp bir bakın. Cilt yapını tanı. Yastık kılıfını hafta da 2-3 defa değiştir. Yüzünü kağıt havlu ile dokundururak kurula. Dikkat edilince temiz kalıyor gözenekler

Saripapatyaaa yüzünü önce yüz temizleme köpüğüyle temizlemen gerekiyor bu birinci kural. Sonra yüzüne uygun bakım kremi kullanmalısın mesela cildin kuruysa ona göre ya da yağlı, karma artık nasılsa ona göre bir bakım kremi kullanmalısın. Hafta 1-2 defa yine yüzüne uygun maske, peeling kullanmalısın. Ürün önermek için cilt tipini bilmemiz gerekiyor 🙂

Deleted16 kesinlikle havlu kullanmam benimkide karma yastık yüzüme de çok dikkat ederim bakımımada ama kurtulamadim şu siyah noktadan

Kuzulkurt keşke düzenli rutin yapmak için vaktim olsa gece nasıl yatağa girdiğini bilmiyorum bebeğim sağolsun çok yoruyor hiç zamanım kalmıyor bı gün yapsam 2 gün yapamıyorum

Kuzulkurt benim 13 yaşından beri o kadar sorunlu bir cildim var ki dermatologlar a gitmekten bir hal oldum evlenince düzeldi derken şimdi yine bozulmaya başladı hiç cildimi pürüzsüz lekesiz hatırlamıyorum inanki

Deleted16 wegetal peelingi bende kullanıyorum. Hatta onun serisini aldım direkt. Peeling, nemlendirci ve tonik. Muazzam gerçekten. Cildi ayna gibi yalıyor

Saripapatyaaa öncelikle şunu belirlemek lazim siyah nokta mi yag filamenti mi ? Neden oluşuyor? Nasil gecer?

1. Siyah nokta ya da yag filamenti genellikle yagli veya karma bazen de kuru ciltte görünebilir. Genellikle burun ve çene de oluşuyorlar. Oluşma nedeni ise yeterince nemlendirilmeyen cilt kendini dışarıya karşı korumak için dışarıya sebum ( yag ) salgiliyor. Hava ile tepkimeye girince de oksitlenme yanma meydana geliyor yani siyahlasiyor. Yag filamenti de aslında aynı şey ama çoğumuz da yag filamenti var biz siyah nokta zannediyoruz. Yag filamenti genelde kahverengi beyaz noktaciklar ve küçük oluyor siyah nokta ona göre daha büyük ve ucu koyu kahve ya da siyah oluyor.

2. Siyah nokta yag filamenti ne ise şöyle bir gunluk rutin oluşturursaniz 1 2 ay içinde etkisini göreceksiniz.
                  Eger cilt tipiniz yagli veya karma ise ;

🛑 Cilt tipinize uygun bir temizleme ürünü ( içeriğinde salisilik asit olan olabilir)
                🛑 Yine salisilik asit içeren tonik kullanabilirsiniz %1 falan
                🛑 salisilik asit içeren %2 lik bir serum. ( kuru cilt ise sadece sorunlu bölgeye surulmeli) ( ben serum tercih ediyorum)
                🛑 cilt tipinize uygun nemlendirici
                🛑 yaz kış evde disarida güneş kremi surmeliyiz.

Ben hafta da 2 defa aksam şu yöntemi uyguluyorum :

1. Salisilik asit serumu burnuma sürüyorum (20 dk bekliyorum)
                2. Kil maskesini üzerine sürüyorum
                  (15 dk içinde kuruyor, yikiyorum)
                3. Yag bazli temizleme ürünü sürüyorum ( 15 dk. Bekliyorum)
                4. Yüzümü yıkıyorum su bazli Temizleyici ile .
                5. Nemlendiricimi sürüyorum.

Siyah nokta ya da yag filamenti oluşma nedeni yeterince nemli bir cilt olmaması disari sebum vermemesi için cildimizin neme ihtiyacı var. Oluşmasını engellemek için neme doyurmamiz lazım.

Var olanı yok etmemiz için salisilik asit içeren ürünler kullanmamız lazım. Bazı peelingler de var aha bha içeren kırmızı falan benim cildim uygun olmadığı için ilgilenemedim araştırıp onlara da bakabilirsiniz ama cilt tipinize uygun olması lazim. Size oluşturduğum her iki rutin de kendim yapıyorum bende yag filamenti var ama görünüm azaldı ve yok oluyor düzenli kullanımda.

Gozenek sorunu ise ; gözeneklerimiz kas yapısında olmadığı için açılıp kapanmıyor yani gozenek küçültücü ürünler para tuzağı gerçek dışı vaatler. Gozenek görünümünü azaltmak için ise yine bahsettiğim rutinler ise yarıyor tamamen gitmez ama görünümü azaltabiliriz .🙂

mamacita Kesinlikle muhteşem. Doğal içerikler olduğuna da inanıyorum 👌😍