• Beslenme
  • Mama yerıne pastörıze ınek sütü?

İnek sütünün yarardan çok zararı var demir eksikliği yapıyor oda kansızlık ve iştahsızlığa. Süt yerine süt ürünleri tüketmesi daha faydalı aslında peynir yoğurt kefir gibi. Bunlar tüketiliyorsa süte hiç gerek yok

Dilaylaa Aslında süt değil fazla süt tüketimi yapıyor onu. Hatta süt diye sınırlandırmak da son zamanlarda yaratılan popüler bir algı… Kalsiyum fazlalığı demir eksikliğine neden olabiliyor diyelim. Mesela 3 yaşına kadar haftada 2-3 çay bardağından fazla kefir de zararlı.

alonedark Mamanın yerine konabilecek tek besin anne sütüdür. Tuna 4 yaşında haftada 2-3 kutudan fazla süt içirmiyorum. Yani haftalık 600ml kadar tüketiyor.

alonedark benim kızım 25 aylık canım 3 aydır sadece süt veriyorum ve çok seviyor sabah akşam 6 şar ölçek içiyor onun dışında 1 yaşına kadar mama yedi 1 yaşından sonra gündüz mama gece pınarın devam sütü var ondan veriyordum bir buçuk yaşından sonra normal süt mama şimdi sade süt 🥛

Nazen 9 aylık canım ben şuan mama verıyorum yoğurt ve kefırde verıyorum arada pirinç ununuda biberonla verıyorum ıçıne süt de koyuyorum o yüzden sordum

alonedark Kansızlık yapar doktorlar da onermiyor aman diyim 🙏🏻

alonedark sıyla karıstırıp veriyprum ne kadar yanlıs oldugunu biliyorum ama napiyim

alonedark İnstagramdan beslenme uzmanı tskip ediyorum sütü süt olarak değil fermente halini verin peynir kefir yoğurt gibi diyor sütü süt olarak asla vermeyin diyor aşırı zararlıymis gelişim geriligi yapıyormuş

NaimeYilmaz 3yaşındaki çocuğunda 1 bardaktan fazla içmesi zararlımıdır acaba benim kız günlük 1lt bitiriyor engel olamıyorum

alonedark az birşeyden bi zarar olacağını zannetmiyorum canım sen yinede bir yaşına kadar bekle sade süt öyle verirsin bende o aylarda kahvaltıda çok az kefir verirdim ben çocukları bebekleri herşeyden kısma taraftarı değilim açıkçası azar azar verildiği sürece 🌸eskiler ne bulurlarsa verirlermiş sütü inekten sağıp kaynatıp annelerimizin babalarımızın neyi var maşallah 😄

Pink-pink2 Günlük 1 litre bizim için bile zararlı. ☺️ 200ml kutu sütler alıp, saklayıp birer birer çıkarmanızı önerebilirim naçizane. Sütün inekten nasıl sağıldığını gösterip inek bugün bu kadar süt vermiş bakalım yarın ne kadar verecek gibi akıl oyunları süreci keyiflendirebilir