8 aylık bi kızım var.Esmer bi bebek.Yani nasıl desem teni böylebronz sanki güneşte yanmıştakararmış gibi.Oğlum var 5 yaşında onun ten rengidesüt gibi bembeyaz.Yazın denize gittimizde asla direk güneşe çıkamıyor o derece yani.Demem oki kızıma her gören ayy nasılda kara kapkarabi kızın var sana hiç çekmemiş(benim ten rengim açık)Bende babasına çekmiş babasıda esmerya diyorum.Bazılarıda keşke oğlun esmer olsaydıda kızın açık tenli olsadı diyorlar🤦‍♀️Esmer ten erkeğe beyaz ten kıza daha çok yakışıyor diyorlar🙄Yani artık çok sıkıldım şu ten rengi konusundan.Esmer olunca kara olunca neoluyor.Esmerler çirkinmi oluyor illaki.Nedir bu bizim milletimizin beyaz ten tutkusu.Ben bu tutkunun türk milletinde yoğun olduğunu kızım doğunca fark ettim.Çok üzülüyorum artık kızıma böyle dediklerinde kara kız kara kız diyorlar alay eder gibi.Kötü yönden söylemeyen bile söylese oan kan beynime sıçrıyor🤦‍♀️Eşimde neden bukadar kafaya takıyorsunki bana çekmiş kızımız babasına çekmiş hem böyle bronz tenli olmaz için solaryuma etekle para döküyorlar diyor.Oğluma sütlü kızıma kakaolu diyorlar🤦‍♀️🙄Nasıl tepki vereyim ne diyeyimde dumur edeyim böyleiğneli konuşanlara akıl verin kızlar😏

Yasak_elma ay çok tuhaf eşimle bebeğimde süt gibi ben daha sarıyım onlara göre. Ama kuzenimin kızı buğday tenliydi çikolatam diye severdim hala benim çikolatam öyle güzelki maşallah😍 Allah ikisindende vermiş ne şanslısın kız 😂 takma çevreyi boşver büyüyünce avantajını kullanır bebeğin. Benim bebeğim bi güneşe çıkıyorda kızardığı yer teee bidahaki yaza anca geçiyor. Beyaz tenli olmak daha zor

dolapfaresi Napcaz biz bunları ya.Ağızlarına artık kürekle vurasım geliyo🤦‍♀️Napalım yani allah öyle yaratmış öyle doğmuşlar.Sanki biz yaparken ten renklerini belirleyiptemi yapıyoruz

Yasak_elma millet o ten rengine sahip olmak için tonca para veriyor . Benim ten rengimde çok açık. Beyaz tenin modası geçti artik esmerler moda de sende herkese 😂

Yasak_elma onlar b*k yesin. Bırak insanları ne düşünüyorsn ya beyaz olsa aa çok beyaz esmer olsa kara derler bende esmerim 30yaşına geldim babamn telefonnda hala kara kızım diye kayıtlıyım. N elekeymış kız beyaz erkek esmer olsaymış ne demek. güzellik çirlinlik ten rengiyle mi olurmuş nasıl sinir geldi bak. Benim kıza da ay çok beyaz dokunsak kızarıyo diyolar dokunmayın o zaman deyip bozuyorum. sende boz insanları aman kırılır mı diye düşünme onlar seni düşünüyor mu. benim kızım esmer prenses beğenmeyen küçük oğluna almasın de

Akrep Aynen canım allahıma nekadar sükür etsem az onları bize verdiği için.Rabbim tahlarınıda bahtlarınıda hep güzel etsin🤲Benim oğlumdan biliyorum.Denize veya bi yazın memleketegittimizde biraz yansa yavrum mahvoluyo sızlıyor heryeri nekadar krem kullansamda hassas tenli😔Kızımda inşallah ogünleri yaşamıycam.Ben oğluma göre biraz daha nasıl diyeyim buğdaya kaçıyorum oyüzden beyaz tenliyim diymiycem açık tenliyim.Ben güneşte oyüzden zorlamıyorum rahatım yani.Allah yaratmış hepsinide milletin dile kaktüs gibi dikenlerini batıra batıra konuşmayı çok seviyorlar malesef😓

TombulHatun Inan hiç öyle takıntilarım yoktu artık sayelerinde takıntım oluştu.Kızımıda görsen dünya güzeli dünya tatlısıdır teyzesi😇Bir tellerine kurban olurum yavrularımın🌸🐣Refleks olara esmer bana çirkinmiş gibi gelmeye basladı nebileyim piskilojim bozuldu belkide beni bebeğimden vurdukları için😔

Popy_ komşum bile kızımı ilk gördüğunde sakayla karışık ayy ne cirkin kızın var kapkara deyip şakaya vurdu güldü falan ay çok sinir oldum ozamanlar ne cevap verdiğimi hatırlamıyorum yeni doğduğu sıralardı çünkü🙄

Deleted21 esimde aynisıni diyor.Solaryuma para veriyorlar tonlarca bronz olmaz için diyor.Oğlumdan biliyorum beyaz tenin zorluklarını.Kizim o zorluklari yasamiycagi icin sanli bence dilegi gibi kremsiz bile günese cikabilicek.Domates gibi kizarmiycak yavrum

Yasak_elma Teyzesi onun dötünü yesin be 😂 söz konusu bebek oldu mu bizim insanımız bokuna bile laf eder hiç umursama. Emser güzeli fıstık bırak havlasınlar kız 😂

TombulHatun Canım benim sagolanya iyiki varsın 😇Allah seninde benimde evlatlarını korusun,bağıslasın,iyi insanlarla,degerini bilen insanlarla karsılaştirsın hep🤲🌸😇Gerisi hikaye doğru söyluyorsun havlasın dursunlar🤗

Yasak_elma ay hoşt de sen onlara . Kurban olsunlar esmer meleğine . Yahu bu insanlar neyin kafasını yaşıyor anlamıyorum ben . Allah’ın verdiği rengi beğenmemek nedir ya ? Ayrıca ben esmer teni çok severim hele ki çocuklarda çok daha sevimli duruyor . Benim oğlum sarışın mesela hep esmer bir kızım olsun istiyorum . Bende esmerim babam beni kara kızım diye severdi küçükken , annem de hala esmer meleğim der.
                      Boş boş konuşuyor insanlar gerçekten ağızlarına balyozla vurasim geliyor bazen … Hiç acimayin ağızlarının payını verin çenesini kapatıp otursunlar kiclarının ustune

taricat Bazen hiç uymuyorum amaan deyip geçiyorum bazende eli ayağı düz sağligı yerindeya gerisi hic önemli değil diyorum.Babası esmer zaten bu çocuğun esmer olması anormal bi durummuş gibi gorenler var

Yasak_elma Gerizekalılar işte 👌🏻 millet nasıl bir cins olduysa nereye baksak da nerede kusur bulsak soylesek moral bozsak diye fırsat kolluyor resmen . Hiç takma bile kafana

taricat Bencede canım illabi kulp kulak takacaklar herseyde bi kusur arayacaklar.Beyaz olsa bu seferde ayy yazik bu cok bembeyaz guneşe falan cıkmaz parkta oynayamaz en ufacık derbede kizarır morarır vs.derler.Ağzı olan konuşuyor işte napcaz🤷‍♀️