Oruçluyken alttan muayene olmak orucu bozar mı acaba bilen var mı ?
Alttan muayene
Prenssannesi alttan muayene sonrası kanama olabilir oyüzden ogün tutmayın isterseniz.
Prenssannesi sağlık içinse değil diye biliyorum
Prenssannesi gusülü bozmuyor mu acaba? 🙊
- Düzenlendi
Dilan3019 evet geçen ay olduğumda kanama olmuştu ama çok az
Prenssannesi normal muayene edecekse bırsey olmuyor sormustuk biz bunu :) ama sıvı gelirse yada içeriye sıvı girerse bozuluyor
Prenssannesi sen her ihtimale karşı tutma canım en iyisi.
Prenssannesi Burası BenceFetvaHattı.com sen en eysi diyanetin fetva hattını ara oraya sor kısa yoldan yoksa benceler havada uçuşur 😂
Kuzulkurt tabi ki hayır cnm sağlık için zevk alma durumu yok o yüzden gusul bozmaz
Prenssannesi orucun bozulmaz
2bebelianakurt ben hamileyken hastaneye gidiyordum namaz kılmak icin gusül alıyordum. Eltim ya da kayınvalidem al demişti. Bilemedim, yanlış yönlendirmekte istemem 🥲
Prenssannesi bence tutma o gün sonra kaza edersin ❤️
Kuzulkurt hayır gusul bozulmaz istersen bir hocaya sor aklında kalmasın ya da uyanırsan arıstır o bilgiler mevcut
2bebelianakurt araştırırım ☺️🌸
Prenssannesi Alttan muayene sırasında bir ilaç veya jelle muayene edildiğinden vücuda bir madde girdiği için oruç bozulur. Ama gusül abdestiniz bozulmaz. O sebeple doktora gideceğiniz gün oruç tutmayıp sonrasında kaza edebilirsiniz. 🌿
Prenssannesi az da olsa bir kanama oluyor ☺️
Kuzulkurt mezhebe göre değişiyor hanifi mezhebinde bozulmuyor ama şafii mezhebinde bozulduğunu duymuştm ben hanifiyim gusül almazdım ama yengelerim doktor alttan muayene ettilerse alırlardı onlar şafiiler
Annesi-bebesi bizde Şafiiyiz. Zaten zarifhanim söylemiş herhangi bir jel sıvı falan kullanmışsa bozuluyor diye. Benimki bozulmuş demek ki iyiki gusül almışım zamanında 🙈